Skip to content
10 reacties
150 weergaves

scouting/sportkamp

Zit op scouting,wie ook of gaat weleens mee op sportkamp. Krijgen jullie ook wel eens commentaar vooral op het uniform. Scouting werd bij ons thuis altijd gestimuleerd,ergens snap ik het wel. Mijn pa is ook vrijwillig een aantal jaren in het leger geweest, en zegt dat ik me van commentaar niets moet aantrekken,maar vind het wel vervelend. Moet me vaak verdedigen ook tegenover vriendinnen. Vandaar ik bijna alleen maar omga nu met meiden en jongens van scouting. Wie heeft ook dit soort ervarings .  

17 jaar
12 jaren geleden

10 Reacties

  • Uniform juist mooi en sexy

     Ik zit ook op scouting en ik vind ons uniform juist heel mooi. Het schept ook een solidaire band met elkaar, we zijn allemaal gelijk en hebben hetzelfde ideaal, dat toon je met het uniform. 
    Dat uniform is ook beter geschikt dan gewone kleren om te rotzooien in het bos, slootjespringen, beekverkenning, enz.  Veel mensen herkennen je ook als scout en zijn vriendelijker.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • scout

    ook 17 en dik,te dik, maar zit op scouting en iedereen accepteert me ook dat ik niet zo lenig ben,uitstraling en een vrolijk karakter telt ook mee.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • kamp

    vind op kamp wel leuk,alleen die sport niet,heb er geen figuur voor,veels te dik,en iedereen heeft daar dan lol over,zelfs de leiders doen soms mee.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • scouting

    ik zit ook al een paar op scouting en ga altijd mee op kamp je komt altijd vrolijke jongens en meiden tegen

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • scouting

    Zit op scouting en ben een aantal keren op kamp geweest van scouting dus,maar ook op sportkamp.Vind het hardstikke tof en je komt in aanraking met andere jongens en meiden.Zou me er niets van aantrekken en dat doen heel veel jonge mensen niet kijk maar eens op een pinksterkamp waar honderden scouts anwezig zijn.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • niets van aantrekken

    Niets van aantrekken met scouting ben je goed bezig,ik ook.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • aan meisje 17 van schrijver.

    Leuk dat er weer een meisje reageert. Je zit 7 jaar op scouting nu net als ik jong begonnen. Zelf ben ik ook niet zo dol op dat uniform maar bij officele gelegenheden ach dan heeft het ook nog wel wat. Commentaar krijg je altijd maar meestal van degene die er niets van afweten. Of ze halen er van alles bij zo van je bent zeker rechts en stemt v.v.d. Nu onzin want mijn ouders en ik zelf zijn links. Of ze hebben er totaal een verouderd beeld van /woudlopers/heitje voor een karweitje. Of ze zeggen jij bij scouting,een padvinder past toch niet meer in deze tijd. Maar trek me er niets meer van aan,we hebben veel lol,gaan met meiden en jongens om. Die hetzelfde denken als ik,we ondernemen veel samen,gaan nog eens op kamp, komen nog eens in een andere omgeving en je bent met veel jongeren onder elkaar. Verveel me nooit er is altijd wel iets te doen,clubhuis opknappen,kortom altijd bezig. Denk niet dat ik niet modern ben is ook vaak een vooroordeel. Bij scouting zitten toch allemaal van die klassiekers en jongens met kort geknipt haar. Nu bij ons zit alles zelf jongens met oorringen,draag zelfs ook eentje. Maar begrijp je wel maar we zetten gewoon door toch en laat ze maar praten of denken wat ze willen. Hoop op nog meer reacties meiden/jongens alles welkom.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Hii''x

    leuk dat je dit thema post., Ik zit  ook op scouting (7 jaawr nu )   ik heb eigenlijk niemand van mn familie die erop zit, (behalve mn neefje dan)' Iknow, ik krijg heel vaak van die negatieve reacties erop, vooral op het uniform inderdaad. Nou moet ik toegeven dat ik niet dol op dat uniform ben, maar het hoort er gwn bij als een groep. Ik vindt scouting niet alleen leuk voor van die typische natuurliefhebbers enzo  maar gwn chill. Op school of waar dan ook vertel ik meestal niet dat ik op scouting zit. je zou het namelijk ook niet verwachten (tenminste de rest dan) ik zie er niet bepaald uit als een hippie ofzo. Als mensen er op een of andere manier toch achter komen, of ik heb verteld doen ze er inderdaad een beetje spotterig over, dat het alleen voor downies is, en saai. Ik heb hartstikke leuke mensen leren kennnen daar! en de kampen zijn F*cking leuk!!! je leert zelfstandig leven, en vooral MENSEN KENNEN! Misschien ben ik de enige reactie, maareh... trek je er niks van aan. HAVE FUN!''x (reageer? )

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • schrijver antwoord aan meisje 14

     Zo is het precies.Je hebt het heel goed begrepen.bedankt voor je duidelijke omschrijving.Ben er blij mee.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • SCOUTING

     heej, ik snap niet helemaal wat je bedoelt, maar toch probeer ik je te begrijpen. Ik zit ook op scouting en dat is altijd super gezellig en leuk! Abseilen, pionieren, hiken  en HIT ( ken je dat?). Ik heb daar super goede vrienden en op school ook. Maar soms moeten we in de wijk geld ophalen en dan zijn er wel eens jongens en meisjes die denken leuk te doen en gaan dingen roepen over het uniform en dat scouting dom is, maar een uniform is juist hartstikke goed, iedereen is dan gelijk. Maar niet iedereen is zo slim omdat te begrijpen. Als ik iemand nieuws ontmoet op school of bij iets anders wacht ik eerst altijd een tijdje voor ik die gene echt vertrouw en dan pas vertel ik dat ik op scouting zit. Vinden ze het dom of gaan ze je ineens negeren etc dan weet je gewoon dat die vriend geen echt goede vriend is, ze moeten je gewoon accepteren. En je moet doen wat je leuk vind en uitleggen wat het is. Mijn vriendinnen zijn op school best tuttig, maar ik ook best wel, maar op scouting niet. een vriendin van school, nota bene de tuttigste, zei ineens tegen mij: Volgens mij is scouting best leuk, is het iets voor mij? Ik was super verrast. Je moet gewoon eerlijk blijven en goed nadenken tegen wie je het zegt. Pakt het niet goed uit blijf gewoon jezelf en je weet heel goed wat je zelf leuk vind.  Heb ik het een beetje begrepen of zit ik er helemaal naast dat kan natuurlijk haha groetjes

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten