Skip to content
Klachtenregeling

Klachtenregeling

Heb je een klacht over het Centrum voor Jeugd en Gezin? Dan kun je contact met ons opnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Misschien heb je een klacht over onze werkwijze of bijvoorbeeld een medewerker. Bij wie je moet zijn, hangt af van wat je klacht is.

Klacht over een zorgaanbieder

  • Medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin, zoals jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen of pedagogen, zijn in dienst bij verschillende organisaties. Heb je een klacht over de zorg, dan kun je terecht bij deze organisaties zelf. Voor de jeugdgezondheidszorg is dat bijvoorbeeld Hecht GGD Hollands Midden.
  • De meeste aanbieders hebben een duidelijke procedure voor klachten. De eerste stap is vaak een gesprek om te kijken of je het met elkaar eens kunt worden. Het kan zijn dat in het gesprek de klacht niet voldoende is afgehandeld. Dan kom je meestal terecht bij de leidinggevende van persoon met wie je het eerste gesprek voerde.
  • Met klachten kun je ook terecht bij de onafhankelijke vertrouwenspersoon van Jeugdstem. De vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn niet in dienst van een zorgaanbieder of de gemeente. De vertrouwenspersoon biedt gratis informatie, advies en ondersteuning.
    Weet jij wat een vertrouwenspersoon doet? Bekijk de website van Jeugdstem.

Klachten over Jeugdmatch

Heb je een klacht over Jeugdmatch? Bespreek het met de professional die de melding in Jeugdmatch heeft gedaan.

Kom je er samen niet uit? Dan kun je schriftelijk bezwaar maken. Dat kun je doen bij:

Hecht GGD Hollands Midden
regionaal coördinator JeugdMATCH
Postbus 121
2300 AC Leiden
e-mail: jeugdmatchHM@ggdhm.nl

Klachten over deze website

Een klacht over deze forumwebsite kun je melden via redactie@hoezitdat.info. De manier van afhandeling hangt af van de inhoud van je klacht. De hoofdredacteur van de CJG-websites regelt de afhandeling op basis van de volgende klachtenreglementen:

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten