Skip to content
Forumspelregels

Forumspelregels

Blijf bij je vraag

Op het ervaringenforum kun je je mening geven en ervaringen delen. Probeer bij je vraag te blijven. Ervaringen die alleen bedoeld zijn om stoer te doen of om de aandacht te trekken worden geweigerd. Kortom: probeer het vooral leuk en netjes te houden. Respect rules!

Wat mag niet?

Schelden, ranzige taal, (seks)dates, ruzie maken, discrimineren, onnodige uitgebreide beschrijvingen van seksuele handelingen, reageren vanuit je beroep als hulpverlener/arts, reclame maken of zelf iets verkopen, persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld naam, e-mailadres, adres) van jezelf of anderen plaatsen op het ervaringenforum mag niet. Hieronder staat een volledig overzicht van de huisregels.

Forumregels en jouw privacy

Regels voor het plaatsen van een bericht op het ervaringenforum op Hoezitdat.info:

  1. Het forum is voor en door jongeren. Reageren vanuit je beroep als arts/hulpverlener is niet toegestaan.
  2. Je bent tussen de 12 en 23 jaar oud.
  3. Jouw bericht is in het Nederlands geschreven, en is goed leesbaar voor andere jongeren.
  4. Persoonsgegevens op internet zetten kan gevaarlijke situaties opleveren. Via de website kunnen geen afspraakjes worden gemaakt. Plaats daarom alleen de eerste letter van je eigen voornaam of die van een ander. Contactgegevens worden verwijderd.
  5. Topics die meer een chatgesprek worden (twee of drie personen die steeds alleen op elkaar reageren) kunnen gesloten worden.
  6. Topics waar meer dan 9 maanden niet op is gereageerd worden geautomatiseerd gesloten.
  7. Voor de omgang met elkaar op deze website gelden dezelfde regels als in het dagelijks leven. Wees aardig, beleefd, netjes en respectvol naar elkaar.
  8. Zorg dat jouw bericht binnen de regels van de wet vallen (discriminatie of illegale handel worden bijvoorbeeld niet geaccepteerd).
  9. Je mening geven mag, maar desinformatie is niet toegestaan.
  10. Onnodige beschrijvingen van seksuele handelingen worden niet geplaatst.
  11. Het plaatsen van links is alleen toegestaan als het iets toevoegt. Pornosites worden nooit toegestaan.
  12. Lees de overige bijdragen goed door. Zo komen er geen onnodige/overbodige berichten of reacties bij. Blijf bij het onderwerp.
  13. Ervaringen die alleen bedoeld zijn om stoer te doen of om de aandacht te trekken worden geweigerd.
  14. Emoties kunnen bij sommige discussies hoog oplopen. Dat is begrijpelijk en ook niet erg. Probeer de ander te overtuigen met argumenten in plaats van te kiezen voor een persoonlijke aanval.
  15. Het is gebruikers niet toegestaan de website te gebruiken voor commerciële doeleinden, spamming en reclameboodschappen.
  16. Je kunt je e-mailadres invullen om een forumpost te volgen, of je bericht naar een hulpverlener door te sturen. We gebruiken je gegevens alleen hiervoor. Als je je abonneert op een forumpost kun je je in elke e-mail die je krijgt weer afmelden. Wij verwijderen je e-mailadres dan automatisch.

De beheerders van het forum mogen:

  • Berichten verwijderen, bewerken en/of verplaatsen.
  • Discussieonderwerpen sluiten. Meestal zullen we aangeven waarom.

Persoonsgegevens

Als je iets post op het forum, kun je ongewild persoonsgegevens achterlaten, je verhaal kan namelijk persoonlijk zijn. Zorg dat je niet herkenbaar bent door namen, telefoonnummers, plaatsnamen, namen van social media-accounts enzovoort achter te laten. De moderatoren zullen je hierbij helpen en persoonsgegevens die je per ongeluk toch hebt geplaatst verwijderen voordat de post wordt geplaatst. Dit forum wordt gedeeld door verschillende websites. Je post wordt op al deze websites geplaatst. Welke websites dat zijn, vind je onderaan deze pagina.

Je kunt je abonneren op een topic door je e-mailadres achter te laten. Je krijgt hiervan een bericht in je mailbox. Ook krijg je elke keer als iemand reageert op dat topic een e-mail met een link naar de nieuwe reactie. Onderaan elke e-mail kun je je afmelden. Je zult dan geen e-mails over dit topic meer ontvangen en je e-mailadres zal uit ons bestand worden verwijderd. Als je op meerdere topics geabonneerd bent, moet je je voor elk topic apart afmelden. Je e-mailadres wordt nooit voor iets anders gebruikt dan je op de hoogte houden van nieuwe reacties in het gekozen topic.

Je kunt je e-mailadres ook invullen om je post door te sturen naar de hulpverlener. Je e-mailadres komt dan niet in ons systeem te staan, maar wordt rechtstreeks doorgestuurd naar een lokale hulpverlener. Kijk onderaan deze pagina welke Jongin-sites de forumvragen lokaal beantwoorden. Achter de naam hangt een link naar de organisatie die jouw vraag afhandelt. Op hun site staat hun privacybeleid. Hoe zij omgaan met jouw mail, kun je dus daar vinden.

Recht van betrokkene

Als je een vraag hebt of wil weten wat wij aan persoonsgegevens van je hebben, mag je ons altijd mailen (info@jongin.nl). We bewaren zo weinig mogelijk en weten niet welke posts van jou zijn. We kunnen je die dus ook niet aanleveren.

Gegevens delen met anderen

Wij delen je e-mailadres niet met anderen, tenzij je zelf toestemming hebt gegeven dat je post naar de hulpverlener wordt gestuurd, of als we worden verplicht jouw gegevens te verstrekken (bijvoorbeeld door de politie).

Websites die ook dit forum gebruiken

Het jongerenforum Hoezitdat.info is direct gekoppeld aan het landelijke JongIn-forum. Alle discussies worden ook op het landelijke forum weergegeven en op websites die dit forum gebruiken.

Het gaat om: Dreamersforum, Jong030, Jonginalmere, JonginLandvanCuijk, JonginLelystad, JonginRijswijk, JongTwenterand, JonginVeldhoven, en Kwaitwel. Zo kunnen er zo veel mogelijk jongeren met jou mee denken. Het kan dus gebeuren dat je in een reactie een andere forumnaam ziet staan zoals het Dreamersforum of dat mensen over plaatsnamen buiten onze regio praten.

Als je een vraag stelt, kun je er voor kiezen om dit door te sturen naar een hulpverlener. Je vraag wordt dan beantwoord door een jongerenadviseur van JIP Den Haag.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten