Skip to content
Chatten via Hoezitdat

Chatten via Hoezitdat

Hoezitdat.info is een forumwebsite. Je stelt je vraag aan andere jongeren en reageert op hun vragen. Maar misschien wil je ook wel eens contact met een deskundige. Dan kun je via de chat anoniem terecht bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of gewoon om je verhaal te vertellen.

Live chatten

Wil je live chatten? Dat kan op maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 22.00 uur en zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

Hoe gaat het chatten in zijn werk?

Chatten met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts van jouwGGD gaat op de volgende manier:

  1. Kijk eerst of de chat open is. Op de chatknop staat dan 'Chat nu' en hij is groen.
  2. Klik erop en klik op de button 'Ja, graag' als je wilt chatten.
  3. Vul je naam / nickname in. Kies ook je leeftijd en typ waarover je wilt chatten.
  4. Druk op de button 'Start chat'.
  5. Soms kom je eerst in de wachtrij. Je bent dan aan de beurt als de jeugdverpleegkundige beschikbaar is. Je kunt hiervan een melding krijgen of de chat stoppen en later terugkomen.
  6. Een nieuw scherm opent. Je bent nu in de wachtkamer. Een jeugdverpleegkundige of jeugdarts nodigt je uit als je aan de beurt bent.
  7. Na de chat kun je het venster afsluiten.

Chat gesloten? Laat een bericht achter

Buiten de openingstijden en op officiële feestdagen zijn we niet via de chat bereikbaar. Op de chatknop staat dan 'De chat is gesloten' en hij is blauw. Is de chat gesloten? Dan kun je 24 uur per dag een bericht sturen via de slow chat.

Moet ik me zorgen maken om mijn privacy?

Chatten via Hoezitdat is volledig anoniem. We vragen je naam, maar deze mag je ook zelf verzinnen. Verder kun je bijvoorbeeld invullen hoe oud je bent en waar je woont, maar dat is niet verplicht. De jeugdverpleegkundige heeft een beroepsgeheim.

Ook de slow chat is volledig anoniem. Het systeem stuurt automatisch een mail als een jeugdverpleegkundige of jeugdarts van JouwGGD gereageerd heeft. Zij zien jouw mailadres niet.

Andere mogelijkheden om te chatten

  • Op de website jongerenhulponline.nl vind je een overzicht van verschillende chatmogelijkheden voor jongeren. Waarover heb jij een vraag of zou je je hart willen luchten? Bijvoorbeeld bij Chat met Fier als er bij jou thuis vaak ruzie is, bij Helpwanted.nl wanneer jouw naaktfoto ongewenst is verspreid, Villa Pinedo als je even wil klagen omdat je ouders gaan scheiden of nog veel meer.
  • De Kindertelefoon (tot 18 jaar - elke dag van 11.00 tot 21.00 uur)

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten