Skip to content
5 reacties
421 weergaves

Boek schrijven

Al jaren wil ik graag een boek schrijven. Ook heb ik leuke ideeen, alleen ben ik bang om mijn idee te verspillen omdat ik nog niet zo goed ben in schrijven. Zouden jullie zeggen dat ik het gewoon moet proberen met de ideeen die ik heb en dat ik altijd opnieuw kan beginnen, of dat ik beter eerst kan oefenen met andere verhalen schrijven?

21 jaar
6 maanden geleden

5 Reacties

  • Je kunt altijd beginnen met een kort verhaal toch, kijken hoe anderen over je schrijfstijl denken

    11 jaar
    2 maanden geleden
  • Hoi TS, wat een leuk en spannend idee, alles moet geleerd worden, denk eraan, dit kan het begin zijn van een grote schrijverscarrière, succes en laat weten als het uit komt!!!

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Gaan met uw originele idee :-) !
    Waarom? Awel, om de interesse niet te verliezen. Broer en ik hebben tientallen verhalen geschreven over Jules, het taartenverslindende monster dat bij ons in de kelder woont. In bed, voordat we insliepen, verzonnen we de meest hilarische scenario's. Maar evengoed serieuze verhalen. Sommigen zijn zes of zeven pagina's lang, sommigen maar een halve. Aanvankelijk schreef broer de verhaaltjes uit, later deden we dat samen.
    En het verschil is uiteraard bijzonder goed merkbaar tussen de eerste schrijfsels en de latere. Ook tussen de verhaallijnen. We waren toen we begonnen dan ook maar ikke twaalf en broer dertien jaar.
    Een goede tip is om ook veel te lezen. Boeken in het genre van hetgene ge wilt schrijven. Ik ben bijvoorbeeld een zeer grote fan van Terry Pratchett, broer van Dan Simmons en Dan Abnett. En dat merkt ge in de verhaaltjes. Soms willen we de eerste verhalen naar onze huidige standaard brengen, maar dan hebben we toch zoiets van: 'in de looptijd van de verhalen, ziet ge ons volwassen worden'. Niet alleen op onszelf duidend, maar ook op het schrijven. En daar is niks mis mee. Dus waarom zoudt ge u piekeren over een andere verhaallijn als diegene waar ge nu enthousiast over zijt? Als ge echt wilt schrijven, dan komen er nieuwe verhaallijnen zo op u afgekropen, zonder dat ge er erg in hebt; met de vliegenmepper kunt ge ze zelfs niet op afstand houden :-) .
    Heel veel plezier met creëren :-) !
    Groetjes, S

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Begin misschien met een paar kortverhaaltjes, en laat die in je vrienden- of familiekring lezen? Vraag om eerlijke kritiek over de goede en slechte punten: je stijl, taal, duidelijkheid, geeft het een goed beeld, wel of niet boeiend verteld,...? Gewoon om te zien hoe het valt, en wat volgens anderen (je doelpubliek) jouw goede punten zijn, en wat de slechte punten zijn waar je nog aan moet werken?

    In ieder geval niet zomaar blijven dromen, maar wel iets doen. Je geraakt alleen aan je doel als je stappen in die richting zet. Dus blijven stappen, ook als je ooit een omweg moet nemen.

    Het allerbelangrijkste is goede ideeën hebben. Wie inhoudelijk niets te vertellen heeft, zal het niet maken. Dus daar lijk je al goed te zitten.

    Verder moet je ook taalkundig juist, en vlot en boeiend kunnen vertellen.

    Vraag misschien ook eens praktische tips aan succesvolle schrijvers? Ik ben geen schrijver.

    Ik zelf vind schrijven moeilijk, ik kan het niet vlot. Ik schrijf alleen technische en wetenschappelijke dingen, maar dan nog vind ik het moeilijk om dat in een vlotte en aangename stijl te doen. Sommige anderen in het middelbaar in mijn klas konden dat wel, dat waren geboren vertellers.

    Dus zeker proberen.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Schrijven vanuit inspiratie dus je favo idee

    19 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten