Skip to content
7 reacties
856 weergaves

Mountainbiken

Heyy, ik had een vraag voor de mede wielrenners of mountainbikers ik ben al een tijdje aan het mountainbiken (niet bij een ploeg maar alleen) en was even voor nieuwe kleding aan het kijken en nu kwam ik op marktplaats een snelpak tegen. En nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of dit de moeite waard is. Zijn er toevallig mede fietsers die weten of dit handig en ook fijn is?

20 jaar
10 maanden geleden

7 Reacties

  • Jongen 20 zeker heb ik tips voor wielrennen. Heb je al welleens op een wielren fiets gezeten? Als je iemand kent met zo'n fiets kun je vragen of je even een stukje mag proberen.

    Vergeet niet dat losse flodder kleren behoorlijk wat wind vangen en daarom de wielren ervaring kunnen verpesten. Voor wielrennen, net als bij schaatsen is speciale kleding ontworpen. Dit zit wat strak, maar is flexibel zodat je geen last van de wind krijgt. Ik zie je al denken van ja maar straks lijk ik op een sodomite, nou maak je daar maar niet druk om. Er is niets mis met deze kleding voor deze sport. Snelheid, daar gaat het om. Het mooiste is als je in het buitenland fietst en wat mooie heuvels/hellingen weet te vinden. Dat gaat lekker hard.

    Zelf vind ik het een hele mooie sport. In het buitenland met wat meer heuvels lijkt me echt super

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Wielrennen lijkt mij zeker gaaf M19. Heb je toevallig tips om te starten? Of iemand anders op dit forum?

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Mountainbiken gaat helaas wat lastig hier in het platte Nederland. Maar wielrennen kun je inderdaad overwegen. Leuke sport!

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik wielren zelf best veel. Vooral in de zomer. Geen wedstrijden, maar gewoon omdat ik het leuk vind.
    Ik heb zelf 2 snelpakken en een gewoon los setje broekje+shirtje. Ik draag meestal die snelpakken. Ik vind die het fijnst zitten.
    Ik heb mijn fietskleren gewoon nieuw. Ik heb geen ervaring met tweedehands.

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Heyy ts hier, Zijn er misschien nog wedstrijd fietsers of mensen die skeeleren of schaatsen die weten of het beter is?

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik denk dat je daarvoor best eens gaat vragen bij veldrijders, op hun websites of bij hun ploegen. Veldrijden ligt kort bij mountainbiken, die zullen daar wel iets van kennen. Of bij kleding voor motorcross.

    Ik denk dat je vooral moet zorgen voor goede bescherming van polsen, knieen, hoofd, enz. De vraag bij dat soort sport is niet of je ooit onderuit gaat, maar wanneer, en hoe erg het zal zijn. Dus dat moet je kleding en uitrusting aankunnen.

    Maar ik ken daar zelf niets van.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Nee, koop geen 2e hands “sportkleren” via marktplaats. Koop het nieuw Decathlon is betaalbaar

    12 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten