Skip to content
17 reacties
2120 weergaves

Speedo

Hallo een vraagje voor de sportieve zwemmers. Wat is jullie voorkeur van type zwembroek? En wat vinden jullie van een speedo? Ga binnenkort in een club maar durf niet echt een speedo aan.

20 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • Hoezo zijn strings en tanga's veel te klein?? Schaam, oftewel prethaar vindt je echt nooit in een zwembad, ja misschien een enkele, en zou dan zeker ook bij die losse shorts in het zwembad terecht komen en dat is ook niet het geval, onzin dus! Een string zou teveel opwinding kunnen geven bij deze en gene, maar een tanga bedekt je billen ook dus wat is het verschil met een speedo? Alleen de zijkant is smaller en so what?! Wat een verkapte preutsheid!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij ons mogen alleen maar de echte zwembroeken. Een boxershort mag bijvoorbeeld niet of een short die ge ook aandoet voor buiten. en paar jaar geleden is daar hier in het sportcentrum-zwembad een hele heisa rond geweest: een hele groep Turkse jongens mocht het zwembad niet meer binnen, omdat ze kwamen zwemmen in dezelfde short als waarmee ze buiten liepen. Dat is toen op neen racisme-kwestie uitgelopen. Dus hebben ze de regels strenger gemaakt van wat er aan mag. Aan de ingang staat nu zelfs een automaat waaruit ge een zwembroek kunt krijgen moet ge er geen bij hebben die voldoet. En een string of tanga is ook niet toegelaten, zoals broer al zij. Niet iedereen scheert zijn schaamhaar en dan ligt het zwembad seffens vol met schaamhaar want die strings en tangas zijn veel te klein.
    In de zwemvereniging hebben we geen vaste tenue, om het zo te zeggen. We mogen de zwembroek aandoen die we willen, ook op wedstrijden. We krijgen wel een zwembroek als we willen, en dat is zo een fastskin jammer, waarmee ge sneller zoud kunnen zwemmen, of een speedo (brief, zonder pijpjes). Swimshorts zijn die met de korte pijpjes. Bij ons mag dus wat ge wilt als het maar in het regelement staat.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Een string of tanga staat bij de meeste jongens heel mooi en is veel hygiënischer dan een boxershort. Uit ervaring kan ik spreken dat het ook veel prettiger draagt. En dat sommige mensen het misschien niet fatsoenlijk vinden komt volgens mij omdat ze het niet gewend zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Is een string of tanga dan onfatsoenlijk?! Hoezo??

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22: ik denk eerder dat dat wat te uitdagend is, en in een zwembad moet er toch wat fatsoen zijn.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Jaren geleden ging ik nog wel eens in tanga en dat werd toegestaan in tegenstelling tot een string. Vreemd eigenlijk want daarin zie je je geslachtsdelen toch ook niet?! Algehele verpreutsing??

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22 1: die jammers zijn toch zelfs hoger als een gewone slip? Of ge hebt een maatje te klein. Ik draag die niet graag omdat ik me daar niet vrij genoeg in voel.

    J22 2: tanga of string mag inderdaad niet in het zwembad, ge zoud weg gestuurd worden. Zwembroeken kunnen kapot gaan van de chloor, maar toch hopelijk nooit zoals ge beschrijft, dat zou grappig zijn :-)

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik draag ze liefst zo klein mogelijk dus zeker geen Speedo met pijpjes. Eerder een tangamodel of evt. string, maar dat mag niet overal. De stof moet zo dun mogelijk zijn zodat ze nauwelijks water opnemen en die zitten echt heerlijk. Let idd wel op dat ze chloor bestendig zijn want anders gaan ze binnen de kortste keren kapot. Dat kan soms wel geil zijn, maar ik denk dat het door meerdere mensen niet gewaardeerd wordt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Als het is om echt baantjes te trekken is een speedo wel beter dan een boxershort met die losse pijpjes.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Broertje en ik zwemmen alletwee, en altijd speedo slips. Endurance+ gaan inderdaad langer mee. De rest draag ik niet graag. Er zijn van die met langere pijpen waardoor ge sneller zoud zwemmen, maar ik vind die vervelend om te dragen. Heel erg jammer dat Speedo gestopt is de coole Star-Wars slips te maken. Met slips voelt ge het water tenminste zoveel mogelijk.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet niet wat de jongens vandaag de dag zo tegen Speedos (zwemslipjes) hebben. Is het zooo erg dat men de aftekening van je pikkie en je ballen erin kunt zien??

    Ik draag al vanaf mijn vroegste jeugd alleen maar speedos, ofwel ik geen sportzwemmer ben. Had ook nooit een vreemd gevoel, als of de mensen naar mijn pikkie keken of zo. Zelfs als ik als jongetje met een stijve erin omliep vond ik er niks bij.

    Sinds mijn besnijdenis is mijn dikke blote eikel natuurlijk goed herkenbaar, en dan merk ik wel dat er gekeken word. En mijn PA-ring (intussen 10 mm dik) is natuurlijk ook goed te herkennen, maar dat maakt me niks uit hoor.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben sportzwemmer, Ik gebruik een speedo maar wel met van die pijpjes. Wat je niet overal leest dat ze er in 2 kwaliteiten zijn. Met alle speedos kun je wel in chloor zwemmen, maar de goedkopere is binnen 2 maanden stuk als je 2x per week zwemt. Ik zoek altijd of er Endurance+ op staat of bij de tekst. Dan is het speciaal voor chloor en gaat het niet stuk. Die gaan minimaal een paar jaar mee.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hmm.. Ik vind dat wel meevallen. De uitlijning van je piemel is wel beter te zien in een jammer dan in een speedo. Echter dragen jongens wel meer jammers dan speedos in het zwembad. Hoe dat met schaamhaar zit weet ik niet, ik scheer dat namelijk altijd weg.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als een speedo al een probleem is voor TS dan moet hij al helemaal niet aan een jammer beginnen. Die hebben dan wel halflange pijpjes en komen achter netjes over je bilspleet. Maar vooraan zijn ze nog lager uitgesneden dan een gewone speedo. Echt op het randje van waar je piemel vastzit en je schaamhaar moet er sws af met een jammer. Ik heb er eentje maar ik voel me er niet lekker in omdat je de hele tijd het gevoel hebt dat je (letterlijk) voor lul staat.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik deed aan banenzwemmen en droeg altijd een jammer, een strakke zwembroek tot aan de knieën. Na het zwemmen ging ik altijd even het bubbelbad in en die stof bij m'n benen kwam omhoog en dat voelde best vervelend. Ik ben toen gaan zwemmen in een speedo en zat toen veel fijner in het bubbelbad. Het zwemmen in een speedo voelde eigenlijk ook wel fijner. De speedo heeft daarom mijn voorkeur.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Rare vraag. Een beetje zwemclub heeft toch hun eigen tenue? Speedo voor de jongens en strak eendelig badpak voor de meiden vaak ook met het clublogo. Zo'n bont allegaartje kan heus niet. Alsof je een voetbalteam hebt met elke speler een ander tenuutje. Dat ze jou dat niet verteld hebben bij je inschrijving.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Gewoon die Speedo aandoen. Bij sportclubs zwemt vrijwel iedereen daar in en waarom zou je dat niet durven? Ik zie geen reden.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten