Skip to content
11 reacties
1050 weergaves

Lockdown nummer zoveel: welke impact heeft het op jouw leefstijl en figuur?

Lockdown nummer zoveel is een feit. Welke impact heeft dat op jullie leefstijl en figuur? Zeul je meer kilo’s mee dan vroeger (en zo ja, hoeveel), of juist niet? Ben je meer gaan eten en/of drinken, of juist niet en hoe gaat het bij jou met bewegen? En als er dingen veranderd zijn, hoe voel je je daar dan onder? Hier is het allemaal best stabiel eigenlijk, maar hoe zit het bij jou?

21 jaar
2 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik zorg ervoor dat ik geen dikmakers of sterke drank in huis heb dus kan ik mijn frustratie niet weg eten of drinken. Nee, het is de sluiting van het nachtleven die me depressief maakt. Ik werk hard in de week en dan moet ik me kunnen opladen in het weekend. Dansen en versieren tot de ochtend en in een of ander bed wakker worden. Dat mis ik ontzettend. Nu voel ik me een verwelkte kamerplant die al weken geen water meer kreeg. Ik trek dit niet tot eind januari. Toch niet zonder mentale schade.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik groei nog meer met die lockdown

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik eet de laatste veelste veel m'n buik komt echt naar voren nu al m'n shirts zitten te strak

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Door een opgewonden meisje worden hier nogal wat beweringen gedaan zonder dat daarvoor enige onderbouwing is.
    Om te beginnen, de vaccins die werken. Misschien niet helemaal zoals men zou willen, maar er liggen aanzienlijk minder gevaccineerden op de ic's dan niet-gevaccineerden terwijl er veel meer gevaccineerden zijn. Daar valt helemaal niets tegen in te brengen want dat zijn gewoon feiten.
    De opgewekte immuniteit wordt minder na verloop van tijd, daarom die boosters. Vooral belangrijk voor oudere mensen. Bij het Jansen vaccin schijnt het effect juist beter te worden las ik net.

    De mondmaskers zijn bedoeld om te voorkomen dat besmette mensen virussen verspreiden door hoesten of niesen. Als je bang bent voor ziektekiemen die zich zouden kunnen verzamelen in je mondkapje moet je het wassen of regelmatig een nieuw weggooikapje nemen. Zuurstofgebrek en hersenschade door dat lapje is natuurlijk helemaal flauwekul. Je kunt net zo veel lucht inademen als nodig.

    De mensen vallen nog steeds niet bij bosjes dood neer, dus dat we hier te maken hebben met massamoord is een hele rare opmerking. Dat invloedrijke en welgestelde mensen zo hun iedeeen hebben over de ideale samenleving en meer invloed hebben, dat is natuurlijk wel zo, maar er is nog altijd democratie en nog altijd hebben de meeste mensen gezond verstand. Zo gauw laat men zijn leven niet overhoop gooien. De communisten hebben het geprobeerd, de fascisten, de socialisten, allemaal hooguit wat gerommel in de marge, meer hebben ze niet bereikt.

    Het Omikron virus lijkt minder gevaarlijk dan bijvoorbeeld het Delta virus. Ik heb een uitleg gezien van iemand die daar verstand van heeft en die baseert het op onderzoek in Hongkong.
    De longen zou je kunnen zien als een omgekeerde boom. De luchtpijp is de stam, de takken zijn als de buisjes, de bronchien, waardoor de lucht naar de longblaasjes gaat. Die longblaasjes kun je vergelijken met de bladeren van een boom, daar vindt de gasuitwisseling plaats, net zoals in de longblaasjes.
    Bij Delta en voorgaande virusvarianten was de meeste besmetting in de longblaasjes. Die liepen vol met vocht en dan stik je. Feitelijk verdrink je. Bij het Omikron virus hecht het virus zich vooral in de luchtpijpen, de bronchien, en veel minder in de longblaasjes. Dat leidt tot bronchitis, en daar heb je veel minder last van dan van vocht in de longblaasjes. Je stikt niet, je hoest.
    Wel is het zo dat je daardoor meer virus uitstoot omdat het meegevoerd wordt bij ademen en vooral bij hoesten omdat het virus dicht bij de mond zit. Daardoor is het besmettelijker.

    Op de acties van de overheid is wel wat aan te merken. Men heeft verzuimd voor voldoende bedden te zorgen, men heeft het Corona Toegangsbewijs ingevoerd terwijl je dan nog steeds besmet kan zijn en kan besmetten, fopveiligheid. Men is uitgegaan van verkeerde veronderstellingen van hoe iemand besmet kan worden, men spuit iedereen in zonder dat dat echt nodig is.
    Allemaal zaken die tot de huidige crisis hebben geleid en men gaat nog steeds maar voort op de verkeerde weg. Belgie heeft 2000 ic bedden, Nederland nog geen 1200. In Belgie zijn CO2 meters in scholen verplicht, in Nederland niet.
    Toegeven dat je fout zat (en zit) valt niet mee en nu is men in paniek.




    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Veel wetenschappers zeggen dat de omicron variant 10x minder erg is dan de delta variant, als een lichte verkoudheid. Hij is wel veel besmettelijker: daardoor verdrijft hij snel de delta variant. Maar hij geeft wel goede natuurlijke immuniteit. Dus de omicron variant is een zegen, geen ramp. Moet je daarvoor een heel land kapotmaken, alle jongeren hun onderwijs en dus hun toekomst ontnemen, alle kleinhandel kapotmaken? Voor iets dat niet erger is dan een lichte verkoudheid, en dat je immuun maakt?

    Zoek eens naar de Amish, je weet wel, die Amerikanen die met paard en koets rijden zoals in 1800, en die moderne technologie verwerpen. Zij hebben geen lockdown, geen social distancing, geen mondmaskers, geen pillen, geen vaccins. Ze drinken uit dezelfde bekers, en ze blijven elkaar knuffelen. Ze doen hun zieken niet naar het ziekenhuis, maar verzorgden ze thuis: met liefde, niet met gasmaskers. Ze hebben ook zieken en doden gehad, maar wel een pak minder dan bij ons. En ze hebben slechts 1 corona-golf gehad, eentje, begin vorig jaar. Sindsdien hebben ze volledige groepsimmuniteit en wordt er niemand meer ziek.

    Idem in Florida: daar zijn geen mondmaskers, geen beperkingen, geen verplichte vaccins. Gevolg: veel minder zieken en doden, en geen economische schade. Idem in Zweden.

    Wat een contrast met bij ons: hoe meer vaccins, hoe meer mondmaskers, hoe meer lockdowns, en hoe meer overheidsterreur, hoe meer zieken en doden. Dat bewijst toch dat het net die vaccins, maskers en terreur zijn die ons ziek maken en doden?

    Als de vaccins zouden werken, zouden er 99% minder besmettingen zijn, inplaats van 99 keer meer. Immers: alle 90% gevaccineerden zouden immuun zijn en niet meer ziek kunnen worden (=90% minder zieken), en ze zouden het virus ook niet meer kunnen doorgeven (=90% minder doorgave). Dat is wat immuniteit betekent. Dus de vaccins werken niet, ze maken het net veel erger doordat ze ons immuunsysteem verminken, en hartschade en hersenschade veroorzaken.

    In mijn ogen zijn die maatregelen een smerige zwendel: landverraad en massamoord om heel Europa kapot te maken, en om zoveel mogelijk mensen uit te roeien. Ik snap niet dat jullie stekeblind en slaafs achter die psychopaten en eugenetici rond Bill Gates, Klaus Schwab, George Soros, Anthony Fauci en zo blijven lopen? Je ziet toch dat het niet werkt? Stop er dan toch mee?

    Zoek zelf eens: de uitvinder van de PCR test zegt dat PCR tests nooit gebruikt mogen worden voor medische diagnoses, want ze zijn heel gevoelig voor misbruik en geven 90% of meer valse resultaten. De uitvinder van de mRNA vaccins zegt dat die nooit aan jongeren gegeven mogen worden. Want het is een technologie die nog niet rijp is: mRNA vaccins veroorzaken grote hersenschade en andere schade. Verder, veel experts zeggen dat mondmaskers door zuurstofgebrek, CO2-vergiftiging en kiemgroei in de maskers, veel meer schade aanrichten dan ze helpen voorkomen. Door mondmaskers word je hersendood door zuurstofgebrek, als een soort zombie.

    Zoek ook eens naar wat Pierre Capel, een Nederlandse professor en dokter immunologie daarover zegt.

    Jullie mogen het anders zien, maar informeer jezelf toch maar eens. En kijk naar de realiteit: komt wat je ziet overeen met wat de overheid en pers zeggen? Nee dus. Leer eindelijk een keer zelf denken en zelf kijken. Gebruik je gezond verstand. Voor je helemaal een hersendode zombie bent door die vaccins en mondmaskers.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @J21, ik denk dat ik sowieso wel was aangekomen, maar dat het nu wel aanzienlijk harder is gegaan, ik woog vijf jaar geleden nog 110kg ongeveer namelijk.
    Ik heb er eigenlijk geen last van, behalve dat m'n conditie wat minder goed is en dat ik veel stretchie kleren moet kopen, omdat ik anders mn garderobe moet blijven verversen hahah

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Geen aandacht aan besteden jongen van 20. Het meisje van 23 heeft het al rechtgezet, ze leest niet alleen nep nieuws ze is hier het nep nieuws, en redaktie zaten jullie te slapen?  

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • M19 Gaat alles goed met je? Het klinkt alsof je je hebt laten beinvloeden door veel nepnieuws en complotdenkers. Ik begrijp dat je op social media in een soort trechter terecht kan komen van onjuiste informatie. Wellicht een idee om een keer naar een psycholoog te gaan om hier over te praten?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Wanneer een vaccin voor 90% werkt, betekent dat niet dat 90% van de gevaccineerden immuun zijn. Dat betekent dat iedereen die gevaccineerd is voor 90% beschermd is, wat dus betekent dat er nog steeds een kans is van 10% dat je besmet raakt en erg ziek kan worden.

    Verder: de omicron variant heeft uit de eerste data uit Zuid-Afrika juist een hele hoge graad van herinfectie, dit betekent dat mensen die al eens ziek zijn geweest van omicron, dat vaak nog eens kunnen worden. Dit betekent dat er juist een hele lage natuurlijke immuniteit optreed.

    Over de Amish: sure, geen lockdown e.d. maar dat heeft ook te maken met dat zij in zo'n geïsoleerde bubbel leven, dat zij misschien bijna niet met corona in aanmerking zijn gekomen. Wat je verder zegt klopt gewoon allemaal niet, Florida en Zweden worden ontzettend hard getroffen door corona en hebben dagelijks nogsteeds duizenden besmettingen. Verder moet je je in dit geval ook even bedenken dat Florida nu aan het begin van een nieuwe golf staat; wat dat betreft lopen zij nog een beetje achter op Europa.

    Graag wil ik jouw argumenten horen waarom deze maatregelen gelijk staan aan massamoord, door deze maatregelen, hoe vervelend dan ook, beperken sociale contacten en dus kansen op besmettingen. Minder besmettingen, minder zieken; minder zieken, minder doden.

    MRNA-vaccins zijn inderdaad erg nieuw, maar worden in rap tempo getest en goedgekeurd: dit betekent dat de risico's op ernstige bijwerkingen aanvaardbaar klein zijn. Verder krijg je absoluut geen zuurstoftekort van een mondmasker, het zou zeker kunnen dat er meer CO2 zit in de lucht die je inademt, maar zelfs als er nog maar 8% zuurstof in plaats van de standaard 16% zuurstof in de lucht zit die je inademt, wordt je bloed nog met 100% verzadigd met zuurstof. Verder is het zeker een aanrader om je mondmasker af en toe in de was te doen, of als je een wegwerpmasker hebt om deze weg te gooien.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dit topic gaat over de gevolgen van de lockdowns, niet over de oorzaken en het nut ervan. Daarover is elders op internet al genoeg te vinden, dus laten we die discussie maar niet hier voeren. Terug on topic dus maar!
    @m23 komt het door de crisis dat je zoveel extra bent aangekomen of was dat waarschijnlijk anders ook wel gebeurd? En heb je er nog steeds geen last van?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben tijdens alle lockdowns alleen maar minder actief geworden en veel meer gaan eten, met als gevolgd dat ik best veel ben aangekomen hahah
    Ik ben nu 161kg en woog twee jaar geleden nog 133kg, dus het gaat best hard. Ik vind het zelf best mooi staan, dus ik ben er wel blij mee :)

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten