Skip to content
15 reacties
950 weergaves

Gestopt met eten

Hey (:

Ik ben een meisje van 12 jaar en ben erg onzeker over mijn lichaam. Ik vind dat ik zelf te dik ben en te zwaar weeg. Ik ben daarom ook minder gaan eten.
Begin Corona is mijn onzekerheid erger geworden (daarmee bedoel ik dat ik heftiger begon te denken). Ik starte met een onschuldig dieet. Geen tussensnacks gezond eten en sporten, Maar later at ik geen ontbijt meer. Ik verloor de honger. Ik stopte met middag eten en nu ook al met avondeten.
Mijn ouders dwingen mij om te eten want ik ben al een paar keer buiten bewustzijn geraakt door te weinig suiker te hebben waardoor m’n lichaam stopt met werken.
Mijn ouders zeggen dat ik dun genoeg ben, maar als ik in de spiegel kijk ben ik nog steeds te dik. Ik leef op water, kauwgom en overgeven van het eten dat mensen me dwingen om naar binnen te werken.
Ben ik echt ziek in mijn hoofd?
Heb ik echt hulp nodig en moet ik eten zoals mensen zeggen?
 

12 jaar
3 jaren geleden

15 Reacties

  • Hoi ik heb hetzelfde. (12 jaar en 56 kilo)
    Ik eet zelf te veel en het lukt niet om het onder controle te krijgen. Mijn ouders zeggen dat ik perfect ben zoals ik ben maar ik ben er niet blij mee.
    Voor jou eet gewoon ontbijt, lunch en avondeten maar let dan op wat je eet. Kijk uit met wat je eet, maar niet te weinig dat is ook niet goed.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent in de groei, je kinderlichaam ga je achterlaten een kilo grens is niet realistisch

    Er komt gewicht bij of je komt te overlijden

    Zoek hulp en ga na wat het onderliggende probleem is van je eetstoornis vaak is het drang naar controle of door een trauma

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Heel simpel als jij zo doorgaat ben je in een paar weken dood. Jij hebt met spoed psychische hulp nodig ga naar jouw huisarts die verwijst je door.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij Google lees ik:     "Meisjes van twaalf jaar met een lengte van ongeveer 155 cm wegen gemiddeld 42 kg, met een minimum van ongeveer 34 kg en een maximum van 57 kg. Jongens van twaalf jaar met een lengte van ongeveer 155 cm wegen gemiddeld 40 kg, met een minimum van 34 kg en een maximum van 52 kg."     Jij bent helemaal niet te zwaar, je bent 8 kilo te licht. Het is een waanidee dat jij hebt en dat jouw gezondheid in gevaar brengt. Dat jij zwaarder wordt op jouw leeftijd is heel normaal, dat heet groeien! Dat gaat ook nog wel een tijdje door, een jaar of 10 misschien. Wil jij een onaantrekkelijk heel mager meisje worden dat niemand om aan te zien vindt? Er eng uitziet in bikini? Behalve de anorexia fanaten dan, die vinden dat te gek, maar daar gaan er elk jaar 15 van dood wegens ondervoeding.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ik ben de laatste tijd wel minder aan het eten, omdat ik er achter kwam dat ik 2 kilo zwaarder ben geworden. ik weeg nu 36 kg en dat vind ik te veel

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hi @m12,

    Wat een lastig probleem, als je hulp zoekt verwijzen wij (Jongerenwerk Utrecht) je door naar de JoU030chat, hier werken jongerenwerkers die jou verder kunnen helpen.
    Ga naar https://chat.jou030.nl/ elke schooldag tussen 16.00u - 18.00u kun je anoniem hier chatten met jongerenwerkers.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • @m12: Als je hetzelfde hebt, zou ik aan jou hetzelfde antwoord geven als hierboven. Zoek hulp. Veel sterkte en succes. Niet opgeven.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb precies het zelfde

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat jij aan het doen bent is je metabolisme aan het verlagen. Veel resultaat in het begin, tot het stopt en je opgezadeld zit met de negatieve bijwerkingen zoals schildklierproblemen, energieloos, onvruchtbaarheid, haaruitval, stoppen met groeien, altijd koud zijn, obsessies over eten... en nog veel meer.

    Geloof me, een traag metabolisme is een hele knoeiboel om terug op orde te krijgen. Wat je niet kan maken kan je beter niet breken.

    Ik raad aan om toch elke maaltijd te eten voor een lichaam in groei. Tussendoortjes zijn inderdaad overbodig, maar je lichaam heeft nog steeds nutrienten nodig. Eet onbewerkt voedsel zoals vlees, vis, zuivel, groenten, ... Beperk zoet tot maximum 3 keer per week en je komt vanzelf op een prima gezond gewicht.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Je wordt niet dik van goed te eten. Het is net omgekeerd: je wordt vet als je te weinig eet, of te ongezond: dan krijgt je lichaam niet genoeg voedingsstoffen, en dan gaat het hamsteren en alle mogelijke voeding, vet en rotzooi proberen opslaan. Dan wordt je dat soort pafferig en kwabberig moddervet, dat je net zo haat. Futloos, zonder energie en zonder leven.

    Als je genoeg eet, maar wel gezond en evenwichtig, en je beweegt genoeg, dan krijg je een veel mooier en strakker lichaam. Een lichaam dat wel energie en leven uitstraalt. Het kan zijn dat je van nature nog altijd wat molliger bent dan sommige anderen, maar dat is niet erg. Ik ken heel wat mooie mollige meisjes: bij sommigen staat dat echt goed, en er zijn ook jongens die dat mooi vinden. Ook vroeger, denk aan al die grote schilders zoals Rubens: die hadden ook liefst mollige modellen.

    Dus eet zo weinig mogelijk bewerkte en eenzijdige voeding (chips, snacks, junkfood, frisdrank). Maar eet zo veel mogelijk natuurlijke dingen: granen, noten, fruit, groenten, vlees, vis, eieren, plantaardige onbewerkte olie,...

    Als je allergisch zou zijn voor iets, dan neem je dat natuurlijk niet. Vb. noten, of sommige groenten. Bij mij verteren groenten heel slecht en ik heb daar last van, dus ik eet die bijna niet. Ik eet daarom meer fruit, granen, en vlees en vis, die verteren wel goed. Maar bij andere mensen kan het anders zijn.

    Vlees en vis zijn ook heel gezond, ze bevatten heel veel voedingsstoffen die je anders niet binnenkrijgt. Ik weet dat de milieu-nazi's het anders zien, maar dit is wel de waarheid: vers vlees zoals een steak en verse vis zijn heel gezond en heel voedzaam.

    Zoek ook eens uit wie jou aangepraat heeft dat je te dik bent? Of uit welke boekjes of websites heb je dat? Je zal zien dat al die mensen eigenlijk waardeloze figuren zijn die zichzelf proberen verheffen door anderen te kleineren en kapot te maken. Het zijn waardeloze losers. Daar mag je je niet aan laten vangen. Eens je dat goed beseft, valt de kracht van hun woorden weg. Dan kan je terug nuchter denken inplaats van blindelings hun destructieve kritiek te gehoorzamen.

    En daarbij, in mijn levensvisie zijn wij geen lichamen. Wij mensen zijn een bewustzijn, en we lopen rond met een lichaam. Net zoals veel mensen rondrijden met een auto, maar ze zijn geen auto. Of zoals in de winkel iemand met een winkelkarretje rondrijdt om zijn boodschappen te vervoeren. Zo loopt hij ook met een lichaam rond om zijn koopwaar te dragen. Want als geest zonder lichaam is dat nogal moeilijk. Eens je dat beseft, word het uitzicht van je lichaam ook veel minder belangrijk. Je wilt natuurlijk liefst een mooie fiets of auto, maar het is geen ramp als die eens wat minder is. Bekijk het eens op die manier?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, J23 zegt het al, jij hebt een ernstig probleem en als je zo doorgaat dan ga je dood. Wat jij hebt heet Anorexia Nervosa.
    Anorexia is een probleem dat in je hoofd zit en wat jij beschrijft is een van de manieren waarop het kan ontstaan. Je bent onzeker, je vindt jezelf te dik en je begint minder te eten en minder en minder en nu ben je zo ver gekomen dat je helemaal niet meer wilt eten. 6% van de Anorexia patienten sterft er aan!
    Om te beginnen raak je ondervoed. Je gaat je slap en lusteloos voelen, je wordt gevoeliger voor ziektes omdat je afweersysteem verzwakt en je wordt fysiek gezien een miezerig geval omdat jij je lichaam de noodzakelijke voedingsstoffen onthoudt en dat terwijl je in de groei bent! Je wordt gewoon een heel zwak dun ziekelijk en onaantrekkelijk mormeltje.

    Jij vindt zelf dat je te dik bent, maar dat is omdat jij niet meer in staat bent om rationeel naar jezelf te kijken. Je bent ziek in je hoofd, Dat klinkt hard, maar zo is het gewoon. Zelf kom je hier niet uit. Je ouders doen hun best, maar ik denk dat ze meer moeten doen. Jij moet naar de huisarts en die kan je verwijzen voor therapie.
    Hier vind je informatie: https://www.changesggz.nl/blog/eetstoornis/wanneer-ga-je-dood-aan-anorexia/
    Een nichtje van mij heeft het ook gehad maar ze is er overheen gekomen en nu is ze zelfs moeder! Ze eet gewoon en ze is knap en slank.

    Als je een onbevooroordeeld oordeel wil over of jij wel of niet te dik bent, vraag je ouders een weegschaal met lichaamsanalyse te kopen. Die kosten maar een paar tientjes en je kan ze onder andere kopen bij Blokker. Die geven behalve je gewicht ook aan je vetgehalte en je BMI. Ze vertellen je ook hoeveel calorieen jij per dag nodig hebt.

    De wereld zal een meisje van twaalf niet missen, maar jij bent straks je hele leven kwijt dat je zou kunnen hebben, en je ouders en iedereen die van je houdt en om je geeft gaat jou wel heel erg missen. Zoek dus hulp!!!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt duidelijk een eetstoornis. En dan is er maar één oplossing. Blijf er niet mee rondlopen maar stap zo snel mogelijk naar professionele hulp. Je hebt meer nodig dan mensen die je vertellen dat je moet eten. Hoe langer je wacht hoe verder je in die put zult zakken en hoe lastiger het wordt om er ooit weer uit te komen. Tot het misschien helemaal te laat is.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Aan eetstoornissen gaan er elke dag mensen dood, ik hoop dat je optijd hulp krijgt en die ook kan accepteren ik ga voor je duimen dat je deze ernsgige ziekte bovenkomt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat je deze vraag hier stelt, geeft al aan dat je zelf ook ziet, dat je een probleem hebt. Dat vind ik ook: je hebt een ernstig probleem, want als je niet eet, ga je dood. Onderdeel van het probleem is, dat je het zelf niet zuiver ziet. De mensen om je heen zien het wel zuiver en je moet afgaan op wat zij zeggen. Je vindt jezelf te dik, maar dat ben je niet. Je krijgt zelfs al gezondheidsproblemen van het te weinig eten. Je valt flauw.

    Dit probleem is moeilijk op te lossen. Het heeft zich vastgezet in je hoofd. Je moet hulp accepteren om hier vanaf te komen. Die helpen je om positief naar jezelf te kijken en jezelf weer te zien, zoals je echt bent.

    Uiteindelijk is weer gaan eten onderdeel van de oplossing. Wen daar maar aan. Dat is nu moeilijk te accepteren, maar er is geen oplossing zonder eten.

    Heel veel sterkte en succes. Niet opgeven tot het goedgekomen is. En mocht je onderweg een keer een dipje of terugval hebben: dat hoort erbij, dat is geen reden om op te geven.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Eet meer als je weinig eet is slecht voor je! Hoe veel weeg je en wat is je lengte?

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten