Skip to content
2 reacties
778 weergaves

Beste vriend wil niet meer vrienden zijn omdat ik hem op date vroeg!

Ik ben veertien jaar en ik ben gay. Iedereen die mij kent weet dit ook van mij, al meer dan een jaar. Ik was in het geheim ook verliefd op een jongen van toneelschool. Deze jongen was altijd mijn beste vriend. We deden heel veel samen en we konden super goed met elkaar omgaan. Op een dag (vlak voor een repetitie) stuurde ik hem een appje: “ik wil je na de repetitie nog wat vragen.” Hij antwoordde: “kan dat niet nu? Ik wordt nieuwsgierig.” Na een lang gesprek vroeg hij me om samen te fietsen naar de repetitie. Hij bleef de hele fietstocht en de hele repetitie door zeuren of ik het kon vertellen of misschien een hint kon geven, maar ik zei: “Sorry man, maar er is een rede dat het echt na de repetitie moet. Want anders is er een flinke kans op een super gênante avond.”

Na de repetitie zaten we weer op de fiets en toen was het zover. “Wil je met mij op date?” Vroeg ik. Er ontstond een lang emotioneel gesprek waar het antwoord “nee” uitkwam. “We blijven vrienden, niks meer of minder.” Zij hij.

Nu heb ik een nieuwe crush en mijn liefdesverdriet is allang voorbij (het is al een paar maanden geleden). Maar sinds die ene dag. Doet de jongen vreemd. Hij praat nauwelijks met me, hij zit nooit meer naast me tijdens de repetities, hij kijkt me amper aan, etcetera. Laatst noemde hij me nog ‘een kennis van toneel’ in plaats van zijn beste vriend. Ik houd uiteraard nog wel van hem, maar niet meer op die manier, gewoon als beste vriend.

Wat moet ik doen om deze vriendschap te redden? Heeft er iemand tips? Laat het weten!

14 jaar
5 maanden geleden

2 Reacties

  • Een beste vriend accepteert dat je homo bent en dat je dan verliefd op hem wordt is heel normaal want liefst komt als het komt dat hou je niet tegen. Hij kan zich er onprettig bij voelen maar toch een beste vriend daar verwacht je steun en begrip van en voor dat je elkaar kan vertrouwen.
    Ik ben ook homo en ik heb de zelfde fout als jou gemaakt boeiend ik heb een goede vriend waar ik sex mee heb en een top leven.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Beste jongen, Als jij iemand die je als beste vriend ziet vertelt dat je homo bent dan kan dat goed en slecht uitpakken. Dan heb jij ook nog geprobeerd om met hem te daten en dat ging dus helemaal verkeerd.
    Het probleem is dat hij nu het gevoel heeft dat jij met andere ogen naar hem kijkt, dat hij een lustobject voor jou is geworden. Daar voelt hij zich niet op zijn gemak bij, vandaar dus dat hij wat afstand is gaan nemen.
    Het is de vraag of dat nog kan veranderen.
    Het punt is, hoe ver ging zijn vriendschap voor jou? Jij noemt hem je beste vriend, maar was jij ook zijn beste vriend? Wat hadden jullie gezamenlijk behalve die toneelschool? Is dat trouwens de opleiding die jij volgt of is dat allen maar iets wat jij als liefhebberij doet? Dat laatste denk ik.

    Is het zo dat die jongen jouw vriendschap en wat jullie samen deden en hadden mist, misschien dat hij dan nog kan bijdraaien als hij kan geloven dat jouw poging om met hem te daten voortkwam uit, laten we zeggen, een heel grote genegenheid voor hem, en niet uit een verlangen seks met hem te hebben. Vanwege geilheid dus.

    Je zegt dat iedereen die jou kent weet dat jij op jongens valt, die vriend dus ook neem ik aan en blijkbaar was dat voor hem geen belemmering om heel bevriend met jou te zijn. Als jij hem er van kan overtuigen dat jij die date wilde omdat jij zo'n sterke genegenheid voor hem voelde en niet omdat je dingen met hem wilde waar hij geen zin in heeft, misschien dat hij dan nog van gedachten kan veranderen.
    Echter, hij heeft al langere tijd afstand van jou genomen en misschien de leegte van jullie 'scheiding' al opgevuld met nieuwere vrienden of met nauwere banden met oude vrienden. Hoe meer tijd er voorbij gaat, des te minder kans is er dat het nog goed komt.

    Wat je nu zou kunnen doen is proberen met hem te praten en uit te leggen dat jij jullie vriendschap heel erg mist. Dat jij begrijpt dat de manier waarop jij hem benaderd hebt verkeerd is overgekomen en dat jij daar veel spijt van hebt.
    Zoals ik al eerder zei, hoe erg mis jij zijn vriendschap en hoe erg mist hij jou? Daar zal het van afhangen of jullie weer vrienden kunnen zijn. Hoe vertrouwelijk gingen jullie met elkaar om? Vertelde jij hem alles en hij jou alles? Kwamen jullie bij elkaar thuis en deden jullie behalve toneel nog andere dingen samen? Dat maakt allemaal veel uit.

    Soms zijn vrienden vrienden voor het leven en soms raak je elkaar uit het oog en vind je weer andere, nieuwe vrienden. Zo is het leven. Het leven is nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe liefdes en nieuwe vriendschappen vinden, maar het leven is ook veel afscheid nemen. Dat zijn de harde lessen die het leven je leert. Als er liefde en vriendschap is in je leven kan je dat aan.

    Ik wens je veel succes en ik hoop dat het op z'n minst een beetje goed komt.

    23 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten