Skip to content
15 reacties
1011 weergaves

Verplichte transdag

Ik vind het belangerijk dat er een genderdag moet komen waar ieder kind, jongere en volwassene verplicht één dag per jaar kleding aan moet doen van een ander geslacht. Voor cisgender mannen zie ik dan het liefst dat ze in cisgender vrouwen kleding gaan lopen en de nagels laten lakken. Voor cisgender vrouwen vind ik het belangerijk dat ze cisgender mannen kleding gaan dragen.

Dit moet meer begrip brengen. Wat vinden jullie?

14 jaar
9 maanden geleden

15 Reacties

  • Slecht idee waarom moet iedereen zich aanpassen aan een kleine groep die zich anders voelen? Je mag zijn wie je bent maar dringt het niet op naar anderen. Lijkt op ik ben vegan dus iedereen moet vegan zijn.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Dus jij dwingt iedereen om eens per jaar een kleding gaat dragen van een ander geslacht, begrijp ik uit je verhaal? Waarom dwing je mijn om dat te doen, is het niet genoeg om te accepteren de personen zo als ze zijn, maar dan wel verplichten tot, dat gaat mij te ver!

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Alsof daar verschil inzit meisje 15.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • Wat is het nut hiervan? Je heeft de impressie dat trans zijn iets te maken heeft met travestie.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • nee.

    jullie hebben al een maand, 29 (bekende, er zijn er nog veel meer) dagen en een vlag speciaal voor jullie. stop met "vechten" voor je rechten, ze zijn er al, je vecht voor niets. ik heb niks tegen lgbt, maar je kunt ook overdrijven.

    14 jaar
    8 maanden geleden
  • Nee, maar leuk, alle jongens aan de oorbellen!!!

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Het zou hetzelfde zijn als bij mij thuis bidden en bijbel lezen
    En zondags 2x na de kerk ik moet het en ben nederig en gehoorzaam aan mn ouders maar het gevoel bekruipt mij steeds weer dat als ik 18 ben ik stop met het geloof het voelt als een verplichting

    14 jaar
    9 maanden geleden
  • En moet iedereen dab die kleding etcetera zelf betalen?

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Je bereikt acceptatie juist door geen dingen te verplichten. Als je dit soort dingen gaat verplichten, gaat het mensen alleen maar tegenstaan. Ik vind transgenders prima, ik steun het. Iedereen moet doen waar hij/zij/hen zich prettig bij voelt. Maar ga mij niet verplichten hoe ik mezelf moet kleden. Het idee van mannen- en vrouwenkleding is sowieso achterhaald, en het is erg stereotype om te zeggen dat je dan maar je nagels moet lakken omdat dat zo vrouwelijk is. Kom op zeg.

    Met dit plan doe je alleen maar hetgene waar je juist tegen wil strijden. Mensen vertellen hoe ze zich moeten kleden, wat ze moeten doen, mensen kunnen op deze manier niet zichzelf zijn. Het is geen haar beter dan de transhaat die er helaas zoveel is.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Leuk idee

    15 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik heb helemaal niks tegen transgenders, non-binaire mensen, noem het maar op, maar dit lijkt mij een slecht idee.
    In de eerste plaats omdat juist het mooie nu is dat iedereen mag zijn wie die is. Een transmeisje mag zich gewoon als meisje kleden en zich zo gedragen, zelde voor een transjongen. Ook non-binaire mensen kunnen dragen wat ze willen, waar ze zich fijn bij voelen. Dat is goed en moet zo blijven. Acties als Paarse Vrijdag, Pride, Coming out Day enzo zijn goed om wat meer acceptatie te laten zien. Ik ben cis jongen en kleed me ook graag als jongen. Ik ben er dus wel op tegen dat er een dag in het jaar is waarop 95% vd bevolking wordt gedwongen om zich te kleden waar hij/zij zich niet fijn bij voelt. Dat is juist hetgeen wat we niet willen bereiken. Voor jou, TS, is het wellicht begrijpelijker als ik de vergelijking maak met transgenders. Stel je voor dat een dag per jaar alles transgenders zich verplicht moeten kleden naar hun oorspronkelijke geslacht. Dat zou je ongetwijfeld een slecht idee vinden, en terecht.
    Het is trouwens ook een grote inperking van vrijheden.
    Ten tweede denk ik ook dat het alles behalve acceptatie gaat opwekken. Veel mensen voelen zich niet fijn om zich te kleden wat niet bij hun past (logisch) en zullen (denk ik) dus juist boosheid ontwikkelen tegen de groep die dit idee heeft bedacht.

    Ik hoop dat je mijn standpunt begrijpt. Laten we allemaal maar gewoon onszelf zijn en anderen zichzelf laten zijn.
    Gr. J17

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Verplicht? het moet niet gekker worden er is al veel te veel verplicht in dit land

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Je zit te trollen, dat vind ik ervan. Ik ben bi en dit soort onzin helpt helemaal niet, net als met jou idee om de vlag aan te passen. Trans zijn heeft niks te maken met travestie.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik vind dit een heel slecht idee. Als je die gevoelens niet hebt verandert dat niets als je verplicht wordt om een dag het andere gender uit te beelden. Het werkt eerder de verkeerde kant op want er zijn nu eenmaal best de nodige jongens die geil worden als ze een slipje, panty of rokje aantrekken. Ik ben sowieso niet van dat activistische gedoe. Volgens mij bereik je veel meer acceptatie door te laten zien dat je een gewoon mens bent met een mening, humor en ideeën in plaats van altijd maar aandacht te vragen voor het feit dat je anders bent. Dat gaat mensen tegen de borst stuiten zoals je hier de laatste tijd al hebt kunnen lezen. En dat terwijl acceptatie bij verreweg de meeste mensen helemaal geen probleem is.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ken ook mensen die vinden dat elke vrouw en elk meisje een hoofddoek en een lange jurk moet dragen. Misschien naast een gender- en transdag ook een hoofddoek dag? Dwang levert geen begrip op maar afkeer.

    23 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten