Skip to content
10 reacties
1140 weergaves

Uit de kast komen!

Ik ben 16. Over een paar weken 17.
Ik ben al bij een paar mensen(4 ofzo) uit de kast gekomen.
Ik zou dit ook graag tegen een vriend van mij willen vertellen maar nu komt het probleem. Ik weet niet zeker of hij het accepteert. Hij maakt soms opmerkingen, aan zijn toon heb ik het idee dat hij het voor grapje bedoelt, en ik grap dan maar mee uit ongemakkelijkheid.
Wat raden jullie aan te doen? Vertellen ja of nee?

16 jaar
1 jaar geleden

10 Reacties

  • Het is altijd lastig om in te schatten hoe de reactie zal zijn van een goede vriend, en ik begrijp volkomen dat je dat lastig vindt, ik weet dit uit ervaring. Je zult zelf moeten inschatten of je het aandurft of niet, maar zoals anderen hebben gezegd; als het een goede vriend is zal ie jou zeker niet laten vallen! Ik heb wel de ervaring dat hetero vrienden meer op je gaan letten en iedere blik of vriendschappelijke aanraking/stoeien al snel gaan zien als veel meer dan het is. Een vriend van mij heeft eens gezegd: Er is niets veranderd, en toch is alles veranderd, puur en alleen omdat hij ineens van alles opmerkte aan mij wat hem daarvoor nooit was opgevallen, en alleen maar omdat hij nu wist dat ik op jongens val. Succes ermee in ieder geval! Ik hoop dat het goed gaat!

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi hoi
    Als je homo of lesbisch ben doe je ding . Ik ben zelf hetero maar ik ben toch ook niet uit de kast gekomen ?
    Homo's en hetero's willen uit de kast komen willen gelijk zijn met de hetero's maar op deze manier gaat dat niet lukken en denk dat het ook nooit zal lukken . Nogmaals ik heb niks tegen homo's of lesbiennes want heb ze in de familie en een vriendin van mij is zwaar lesbisch maar die zei het gewoon tegen haar ouders en ze zei of ze het jou leuk vinden of niet wat gaan ze me doen dan . Uit huis gooien . Ze moeten hopen dat ik gelukkig wordt daar heb je kinderen voor genomen toch en met wie moet ze geen reet uitmaken zo zei ze dat ik dacht ja zo moet het ook .
    Ouders zijn miss ik het begin verbaasd maar dat trekt weg en blijven ze boos jammer dan .
    Weet je er zijn natuurlijk over de wereld veel meer hetero's dan homo's of lesbians en dat geeft niet maar dat uit de kast komen hoeft denk ik niet zo moeilijk te zijn .
    Hoe familie reageert ja zal wel is kut maargoed je wil zelf ook door neem ik aan . En als vrienden kut reageren jammer dan dat zijn dan niet je echte vrienden die moeten er voor je zijn .
    Kom gewoon uit de kast wat ik dus echt een kutwoord vind maargoed is mijn mening

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Vind het niet meer nodig om uit de kast te komen. Waarom, alsof je iets moet opbiechten . Terwijl er helemaal niets mis is met je.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • @m20, je slaat de spijker op zijn kop, iedereen behalve de homo’s zelf weten beter hoe kennen als homo voelt, toon daar eens meer respect voor.

    Hetro zijn is zooooooo vanzelfsprekend!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS
    Het is altijd erg moeilijk om uit de kast te komen.
    Dat ik heb ik ook ervaren terwijl ik iets jonger ben dan jij.
    Maar ik heb een enorm geluk! Ik woon door omstandigheden bij mijn oom die ook Gay is en een vriend heeft.
    En ik heb sinds de lagere school een vriendje.
    Niet destijds als gay relatie want daar waren wij te jong voor.
    Wisten amper wat homofiel of Gay betekende in die tijd.

    Daarnaast zat ik op voetbal en had daar ook best wel wat vriendjes.
    Toen ik rond de 11 a 12 jaar was, begon bij mij het te kriebelen als ik mijn vaste vriendje was en ook in zijn onderbroek en zo zag, als wij eens logeerde bij elkaar. Verder nog niets. Maar in de loop van de laatste anderhalf jaar of zo, hebben wij elkaar eens blood gezien en ik had een stijve. En zo is het zo'n beetje begonnen. Het bleek dat hij ook gevoelens had voor mij. Ik heb dat besproken met mijn oom die ook gulpverlener is en een hoge opleiding heeft gehad ( iets van psycholoog en maatschappelijk jeugd werker..) Hoop dat ik het goed geschreven heb. Ik logeerde wel eens bij hem, maar opeens mocht dat niet meer van zijn ouders en werd omgang met hem onmogelijk gemaakt.
    Toen is mijn oom met zijn ouders gaan praten. Dat heeft geholpen en nu mogen wij gewoon samen zijn, ondanks dat hij 1 jaar jonger is.
    Ik weet dat ik geluk heb gehad dat ik zo'n oom heb, waar ik veel van houd! Niet iedereen heeft zo iets, maar ik ben ook vrienden kwijt geraakt toen eenmaal bekend was dat ik homo was. Zeker op school heel veel gepest geweest. En ben van voetbal af gegaan hierdoor.
    Ben naar een andre school gegaan en heb het nu wel naar mijn zin.
    Maar dat komt mede omdat er op mijn school aandacht is besteed in de klas over deze onderwerpen. Het is nu niet meer zo spannend en rot voor mij . Mijn vriendje zit op een andere school helaas, maar gelukkig heeft hij er geen last van omdat die school in een andere plaats is.
    En hij houd zijn mond er over.
    Maar hier in het dorp hadden ze ( paar jongens uit mijn klas) ons per ongeluk betrapt, toen wij elkaar in een park een kus gaven.
    Toen was er geen houden meer aan. Binnen een dag wist de hele school het! Ik heb mij nog nooit zo alleen en verdrietig gevoeld als toen.

    Dus zoals jij leest beste TS, kan het enige problemen geven.
    Maar aan de andere kant vind ik wel dat jij, jij bent!
    Als ik jou 1 advies mag geven, ondanks dat wij wat jonger zijn dan jij, Wees je zelf! maar doe niet nichterig weet je wel, zo overdreven.
    Ik doe gewoon mee met de jongens uit mijn klas en niks aan de hand!
    Heb zelfs een leuk vriendinnetje op school die mij begrijpt. En sinds kort weet ik dat zij gevoelens heeft voor meisjes.

    Kun je er echt niet uitkomen, praat eens met iemand die er verstand van heeft! ( Kindertelefoon of een hulpverlener van deze site!)

    Ik ben het ergens best eens met meisje !5j hierboven!
    Alleen kun je op onze leeftijd gepest worden in sommige gevallen.

    Wens jou succes TS en veel plezier met een vriend!

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Hetero's weten altijd precies hoe makkelijk het allemaal is voor homo's. Maar wat jullie eigenlijk zeggen is dat jullie ons niet willen horen. Dat gezeur van die homo's altijd. Toch?

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben hetero en wanneer moet ik uit de kast komen dan . Homo's en lesbiennes willen normaal gevonden worden dus hoef je in feite niet uit de kast te komen gewoon thuis zeggen ik ga daten en dan vragen ze met wie met die en die en dan weten ze gelijk oww je bent bi of gay of wat dan ook maar uit de kast komen betekend ergens dar je het zelf nog raar vind . Gewoon gaan leven en weinig aanreiken van wat andere vinden. Nederland is toch koploper of tolerantie te top hier . Doe je ding leeg hoe je bent en wil zijn . Anders ga je maar naar de ikea zoek een kast uit ga erin en stap eruit kom je ook de de Ikea kast

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ben ik nou echt de enige die het onzin vind om uit de kast te komen? Lekker belangrijk dat iemand homo is of lesbisch. Ik ga toch ook niet tegen iedereen zeggen dat ik hetero ben?

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, zonder jou vriendje je en, vaak worden er grapjes over homo’s gemaakt als men zelf zich hierin geen houding weet te geven.

    Als het een goede vriend is laat hij jou niet vallen en begrijpt hij dat agent voor jou ook een hele worsteling is om het te vertellen. Als je hem altijd al in vertrouwen hebt kunnen nemen, dan gaat dit ook goed komen.

    Eigenlijk durf ik te beweren dat hij stamras tegen je zegt; “had dat eerder verteld!” Reageert hij op een vervelende manier dan moet jij je afvragen of het wel zo’n goede vriend was. Nodig hem uit op, ga ergens wat eten of drinken, vertel het rustig en geef aan wat je erbij voelt, maar ook wat jou zorgen zijn om hem dit te vertellen. Sterkte en laat horen hoe het gegaan is, toi, toi, toi!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Er zijn altijd mensen die het niet accepteren. Maar je kunt je niet blijven verstoppen voor hun. Als je het vertelt, weet je meteen of het echte vrienden zijn.
    Niet altijd leuk maar wel noodzakelijk.

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten