Skip to content
2 reacties
619 weergaves

Hoe weet je hgat echt

Ik denk dat ik op meiden en op jongens val maar hoe weet je het zo zeker?

15 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Ik ken een meisje die zegt dat ze op iemand valt omwille van het karakter en de persoonlijkheid. Een gevoel van goed bij elkaar passen, in harmonie, en elkaar goed aanvoelen. Of daar dan een piemel aanhangt, of een spleetje in zit, maakt haar niets uit, dat is bijkomstig.

    Je moet je in de eerste plaats goed voelen bij die ander, en daar gelukkig bij zijn. De sexuele pleziertjes zijn een bonus, zegt ze. Ze vindt al dat hokjesdenken maar dikke onzin: al dat gedoe over hetero, homo/lesbo, bi, en dan nog 87 andere soorten. Misschien is dat bij jou ook wel zo, dat je meer op het karakter valt dan op het geslacht?

    Eigenlijk maakt het niet uit. Zolang je er maar gelukkig bij bent. Dat zou de norm moeten zijn.

    Maar ik kan wel snappen dat het soms moeilijk kan zijn als je opgegroeid en geconditioneerd zou zijn, of momenteel vast zou zitten, in een omgeving die het anders ziet.

    Overigens, ik zelf val op meisjes, maar alleen op intelligente, mooie, lieve, goede, naturel-uitziende meisjes, en alleen "naturally born" girls. Geen creepy (in mijn ogen toch) transgenders, en geen jongens. Maar ieder zijn smaak. Gelukkig, dat maakt de wereld net zo divers en zo boeiend.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Of je het ooit helemaal zeker zal weten is maar de vraag. Iedereen is wel een beetje of soms heel erg biseksueel. Moet je je daar druk over maken? Liefde is liefde.

    Met veel mensen heb je relaties, je ouders, de rest van je familie, vrienden, mensen die je wel eens tegenkomt, enzovoorts. Voor sommige mensen heb je diepere gevoelens dan voor anderen. Je houdt van je ouders, je gaat graag met je vrienden en vriendinnen om en met anderen maak je wel eens een praatje.
    Soms ga je voor iemand heel veel voelen en wil je niets liever dan bij hem of haar zijn. Dat is dus verliefdheid. Als je dat in het bijzonder met meisjes hebt dan val je vooral op meisjes, zijn het vooral jongens, dan val je dus voornamelijk op jongens.

    Op jouw leeftijd zegt dat nog niet eens zo veel. Je hormonen zijn nu heel actief en maken sterke lichamelijke verlangens bij je wakker. Met jongens of meisjes, het maakt je dan niet eens zo veel uit, je hebt dat verlangen en wilt die ervaring. Op jouw leeftijd is er niet eens zo veel verschil tussen jongens en meisjes. Allemaal glad en slank en heel mooi.
    Als je ouder wordt dan worden jongens mannen en meisjes vrouwen en dan zie je de verschillen veel duidelijker. Alles van binnen wordt ook rustiger en kristalliseren je gevoelens zich uit naar een bepaalde dominante voorkeur.

    Maak je voorlopig maar niet al te druk, uiteindelijk weet je wel hoe het met jou zit en beleef je de liefde met de juiste persoon m/v. Vier voorlopig maar het feest van je jeugd, je vriendschappen en je liefdes. Met wie, wat maakt het uit?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten