Skip to content

#SAFESEXTING

Screenshot van een appbericht met tekst. Persoon 1: Stuur ff een foto van je. Persoon 2: afbeelding van perzik met tekst erbij: Alsjeblieft schatje. Daaronder tekst #SAFESEXTING

Wist je dat 1 op de 8 jongeren wel eens een naaktfoto van zichzelf verstuurd heeft naar een ander? Dit is natuurlijk erg spannend en opwindend, maar weet jij eigenlijk wat de gevolgen kunnen zijn als je blootfoto zonder jouw toestemming verspreid wordt op het internet? Ben jij je bewust van de risico’s van sexting? Als je het doet, doe het dan wel op een veilige manier.

Tips en tricks

Maar hoe kun je eigenlijk aan safe sexting doen? Je kunt hiervoor emoji's gebruiken. Wees dus verstandig en laat niet je … zien, maar stuur bijvoorbeeld de #SAFESEXTING aubergine!

Krijg je de vraag om een foto te sturen? Dan is het handig dat je er antwoorden op je telefoon klaarstaan. Je kunt de afbeeldingen hieronder downloaden:

Afbeelding #safesexting: aubergine met tekst: Wat dacht je van deze? Ik stuur geen nudes.Afbeelding #safesexting: donut met tekst Helemaal voor jou! Ik stuur geen nudes.Afbeelding #safesexting: kersen met tekst Zijn ze niet prachtig? Ik stuur geen nudes.

Afbeelding #safesexting: meloenen met tekst Deze kun je krijgen. Ik stuur geen nudes.Afbelding #safesexting: perzik met tekst Alsjeblieft schatje. Ik stuur geen nudes.Afbeelding #safesexting: taco met tekst Kijk wat ik voor je heb. Ik stuur geen nudes.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten