Skip to content
Wat is er voor jongeren te doen in Zuidplas?

Wat is er te doen in Zuidplas?

Woon je in Zuidplas en wil je weten wat er voor jou te doen is? Hieronder het aanbod op het gebied van sport, cultuur, uitgaan en evenementen.

Sport

In Zuidplas is het mogelijk om verschillende sporten te beoefenen. In iedere dorpskern zijn sportscholen en sportverenigingen actief. Er zijn meerdere sporthallen, gymzalen en zwembaden. Bekijk een overzicht van de sportmogelijkheden in de gemeentegids van Zuidplas.

Meer informatie over sporten in Zuidplas is te vinden bij de Sportstichting. Door sport en bewegen toegankelijk te maken, levert de sportstichting een positieve bijdrage aan een gezonde leefstijl, de leefbaarheid en de vitaliteit van jongeren in Zuidplas.

Uitgaan

Wil je uitgaan in Zuidplas? Er zijn aardig wat cafeetjes, kroegen, een theater en een jongerencentrum. Hier kun je de verschillende plekken vinden waar je o.a. kunt stappen, samen afspreken, feesten, gezellig wat eten of naar een voorstelling of concert kunt gaan.

Cultuur

In Zuidplas kun je hiervoor goed terecht. Er is een groot aanbod vanuit verenigingen en particulieren aan activiteiten, workshops en cursussen. Er zijn atelierruimtes, bibliotheken en een theater. Bekijk het overzicht in de gemeentegids van Zuidplas.

Meer informatie op het gebied van het cultuuraanbod in Zuidplas is te vinden bij Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas.

Geen geld voor sport en cultuur? Zuidplas doet mee met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid Holland. Er zijn bij verschillende organisaties speciale intermediairs die je aan kunnen melden. Bekijk hier meer informatie over dit fonds.

Bibliotheek

De Bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplek voor lezen, leren en beleven. Uiteraard kun je er boeken lenen en nog veel meer. Hier kun je de Bibliotheken in Zuidplas vinden.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten