Skip to content
Hulp en advies in Zuidplas

Hulp en advies in Zuidplas

In de gemeente Zuidplas kun je hulp krijgen bij verschillende instellingen. Uiteraard kun je op school en bij je huisarts terecht als je tegen dingen aanloopt of klachten hebt.

Als blijkt dat er behoefte of noodzaak is voor verdere hulp en/of ondersteuning, dan kunnen de mensen die werkzaam zijn als huisarts, op de scholen, de jongerenwerkers van Stichting ZO! en de mensen werkzaam bij het Centrum voor Jeugd en Gezin je verder helpen.

Jeugd- en jongerenwerk Stichting ZO!

Bij Stichting ZO! kun je terecht voor allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, uitgaan en welzijn. Je kunt meedoen aan de activiteiten, maar ze ook zelf opzetten, uitvoeren en begeleiden als vrijwilliger.

Je kunt er gratis terecht met al je vragen, voor advies, voor coaching en ondersteuning door een jongerenwerker of door een maatje. Gezamenlijk plezier maken, nieuwe dingen leren, je talenten ontwikkelen en vrienden maken zijn in het jeugd- en jongerenwerk van Stichting ZO! belangrijk.

Je kunt bellen naar 0180 31 00 50 of mailen naar info@stzo.nl.
Op de website van Stichting ZO! kun je meer informatie vinden.

Locaties jongerenwerk

 • Jongerencentrum 't Blok (Nieuwerkerk aan den IJssel)
 • JWF gebouw (Moordrecht)
 • Plekken buiten in alle dorpskernen (de ambulant jongerenwerkers kun je hier tegen komen)

Jongerencoaches

Loop je even vast thuis, op werk, op school, in een relatie? Of wil je jouw talenten ontwikkelen? En wil je hierbij graag ondersteuning hebben? Dan kan de jongerencoach je helpen.

In Zuidplas kun je terecht bij een jongerencoach van Stichting ZO! of een jongerencoach van What's Nekzt.

Jongerencoach Stichting ZO!

De jongerencoach van Stichting ZO! helpt bij het vinden van een oplossing voor jouw probleem. Je staat er niet alleen voor. Samen met de jongerencoach ga je onderzoeken wat je dwarszit en hoe je verder kunt.

 • De jongerencoach biedt individuele ondersteuning aan jongeren tussen de 12 en 27 jaar.
 • Je krijgt tips en ondersteuning zodat je weer zelfstandig verder kunt.
 • Bij twijfel gewoon contact opnemen, geen enkel verhaal vinden ze vreemd.
 • Je verhaal delen geeft lucht, samen kom je verder.

Je kunt contact opnemen door te bellen, appen of mailen:

Jongerencoach What's Nekzt

De jongerencoach luistert naar je verhaal. Door te praten en de juiste vragen te stellen, word je geholpen om de gedachten op orde te krijgen. De coach stimuleert en motiveert om stappen te ondernemen.

De jongerencoach van What's Nekzt houdt spreekuur op afspraak bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, Raadhuisplein 35, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel. Je kunt een afspraak maken via telefoon 06 21 82 03 02 of via e-mail whatsnekzt@gmail.com.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Of je nu jong of oud bent, kind, ouder, grootouder of professional, iedereen kan met zijn vraag terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Je kunt hier gratis advies krijgen, informatie of hulp over alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft.

Op scholen werken jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen van het Centrum voor Jeugd Gezin. Ook hier kun je terecht met vragen. Je mentor of zorgcoördinator kan je aan de juiste gegevens helpen, of kijk in de schoolgids.

Meer informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin kun je op cjgzuidplas.nl bekijken.

Locaties Centrum voor Jeugd en Gezin

 • Nieuwerkerk aan den IJssel: Raadhuisplein 35
 • Moordrecht: Prinses Beatrixstraat 15a
 • Zevenhuizen: Dorpsstraat 75

Bekijk ook

 • Haal je oppasdiploma!

  Haal je oppasdiploma!

  Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

  Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten