Skip to content

Harddrugs

Waarom zijn harddrugs verboden?

Harddrugs zijn heel slecht voor je en daarom zijn ze streng verboden. Een veilige manier van gebruiken bestaat niet.
Tot de harddrugs behoren bijvoorbeeld cocaïne, crack, speed, XTC, LSD, paddo's, andere tripmiddelen en GHB. Je ziet na gebruik van sterke drugs misschien mooie dingen die er niet zijn, maar het kan ook verkeerd uitpakken als je een ‘bad trip’ hebt: dan zie je nare en angstige dingen. De spanning en de kick kunnen verleidelijk zijn. De vraag is wel of je alle bijbehorende risico’s wilt lopen?

Via de Drugdancer kun je ook zien wat harddrugs met je doen. Hierin zie je een meisje dansen en kun je haar verschillende drugs/alcohol geven en dan zien wat voor effecten dat heeft.

Wat zijn de risico’s van harddrugs?

Harddrugs zijn verboden omdat de gezondheidsrisico's onaanvaardbaar zijn. Gebruikers hebben grote kans op coma, dood door overdosering, hartkloppingen, hartaanvallen en beroertes. Naast deze lichamelijke risico’s heb je ook geestelijke risico’s: wanen, psychoses en zeker ook verslaving. Sommige harddrugs zijn ook duur.
Misschien is het je ontsnapping uit een niet erg leuk leven? Uiteindelijk maakt het je leven niet leuker. Vaak is gebruik in het begin wel fijn maar loopt het uiteindelijk uit op ellende.

Wil je praten, mailen of chatten over drugs? Met ons kan dat, via de Vraagbaak.

Meer informatie

Op de site van het Trimbos kun je zien wat deze drugs lichamelijk en geestelijk met je doen, wat de werkzame bestanddelen zijn, en hoe schadelijk ze kunnen zijn.

Kijk ook bij:

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten