Skip to content

Stoppen met studeren

Stoppen met studeren? Eerst naar de studiebegeleider!

Is je studie niet wat je ervan had verwacht? Dan kun je drie dingen doen: doorgaan, stoppen of overstappen naar een andere studie. Wat is wijsheid? Hoe verspeel je zo min mogelijk studiefinanciering? Wie helpt je bij het nemen van een goede beslissing?

Als je nog twijfelt aan je studie, is het verstandig om er snel met je studiebegeleider over te spreken. Hij of zij kan je helpen om meer duidelijkheid te krijgen. Ook kan je studiebegeleider precies vertellen welke procedure er geldt als je wilt stoppen. Studiebegeleiders weten veel van de regels op hun school. Ze helpen je graag verder.

Hoe verspil je zo min mogelijk studiegeld?

Als je nog in het eerste halfjaar van je studie zit, kun je vaak studiegeld terugvragen en overstappen naar een andere opleiding. Bij de meeste hbo- en wo-studies kun je instromen in september en in februari.

In het mbo is het meestal mogelijk een overstap te maken naar een andere leerweg of naar een andere studierichting. Vaak kan dit alleen in september. Ga naar het onderwijs servicecentrum van jouw ROC. Daar kunnen ze je verder helpen.

Meer informatie

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten