Skip to content

E-sigaret

Ben je overgestapt op de elektronische sigaret of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Misschien doe je dat wel om er zo voor te zorgen dat je geen teer en koolmonoxide inademt, zoals bij sigaretten en tabak? Pas er alsjeblieft mee op, want je blijft wel verslaafd aan nicotine en gezond is het ook niet.

Volgens Duitse onderzoekers adem je, als je een elektronische sigaret rookt, de stof propyleenglycol in. Deze stof wordt gebruikt om de nicotinevloeistof in e-sigaret te laten verdampen en is waarschijnlijk gevaarlijk. Het is niet toegestaan om gevaarlijke stoffen te testen op personen, daarom weten we dat nog niet zeker. Pas als we jaren verder zijn en er blijken mensen ziek door te worden weten we dat zeker. Maak jezelf geen proefkonijn.

Daarnaast komen er nog een paar stoffen in elektronische sigaretten voor die ook in gewone sigaretten te vinden zijn. De e-sigaret is al verboden in Australië, Canada en sommige staten van de VS. En dat is natuurlijk niet voor niets!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten