Skip to content

Wat is JeugdMATCH?

JeugdMATCH is een digitaal hulpmiddel voor professionals om beter samen te werken. Een professional is een hulpverlener of beroepskracht, bijvoorbeeld een psychiater, maatschappelijk werker of de mentor van school.

Veel organisaties (pdf, 112 kB) in de regio Hollands Midden werken met JeugdMATCH.

Betere hulp door samenwerking

Als er meer dan 1 professional bij jou betrokken is, dat is het belangrijk dat zij van elkaar weten dat ze jou helpen. Zij moeten goed samenwerken zodat het voor jou duidelijk is wie wat doet. En wat jij moet doen. Zo krijg jij de beste hulp.

Hoe werkt JeugdMATCH?

Als een professional bij jou betrokken is, kan hij of zij een 'signaal' in JeugdMATCH zetten. Als een andere professional ook bij jou of jouw gezin betrokken is, kan hij of zij ook een signaal in JeugdMATCH zetten. Allebei de professionals krijgen een e-mail dat er een 'match' is. Ze nemen dan contact met jou op om samen te bespreken wat ze voor je kunnen doen.

Daarvoor hebben ze in principe jouw toestemming nodig als je ouder bent dan 12 jaar. En als je jonger bent dan 16 jaar hebben ze ook de toestemming van je ouders nodig.

Wat staat er in JeugdMATCH?

De professional zet in JeugdMATCH zijn/haar eigen contactgegevens samen met jouw naam, adres en geboortedatum. Hij of zij vertelt dat aan jou. En als je jonger bent dan 16 jaar ook aan je ouders.

Dus alleen jouw naam, adres en geboortedatum staan in JeugdMATCH. Niemand kan zien wat er aan de hand is.

Alleen een professionals die is aangesloten bij JeugdMATCH én een signaal heeft afgegeven, kan zien wie er nog meer bij jou of je gezin betrokken zijn.

Hoelang blijven je gegevens in JeugdMATCH staan?

Na 2 jaar wordt een signaal automatisch uit JeugdMATCH verwijderd. Daarna blijft het signaal nog maximaal 5 jaar in het archief bewaard.

Een professional die na 2 jaar nog bij jou betrokken is, kan het signaal verlengen. Ook kan een professional een signaal eerder verwijderen.

Als je 23 jaar bent, worden alle gegevens verwijderd uit JeugdMATCH.

Heb je een vraag?

Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de professional die het signaal in JeugdMATCH heeft gezet. Of bij de organisatie waar die professional werkt.

Rechten en bezwaar

Ben je het niet eens met de vermelding in JeugdMATCH? Bespreek dit met de professional die de melding heeft gedaan.

Kom je er samen niet uit? Dan kun je schriftelijk bezwaar maken bij:

GGD Hollands Midden
regionaal coördinator JeugdMATCH
Postbus 121
2300 AC Leiden
e-mail: jeugdmatchHM@ggdhm.nl

Folder JeugdMATCH, informatie voor jongeren

De tekst van deze pagina staat ook in de folder JeugdMATCH, informatie voor jongeren (pdf, 314 kB).

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten