Skip to content
Hulp en advies in Waddinxveen

Hulp en advies in Waddinxveen

Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen terecht voor hulp en advies en alles wat met opgroeien en opvoeden te maken heeft. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er speciaal voor jongeren, kinderen en hun ouders.

Zit je ergens mee en weet je even niet meer wat je moet doen? Heb je vragen over seksualiteit, alcohol/drugs, of heb je problemen op school, thuis of op je werk? Het Centrum voor Jeugd en Gezin denkt met je mee, biedt ondersteuning en regelt hulp als dat nodig is. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin werken deskundigen samen in een team.

Team Wadwijzer

In Waddinxveen is het Centrum voor Jeugd en Gezin onderdeel van het team Wadwijzer. Zij werken samen in 1 loket voor al je vragen over zorg, welzijn en wonen.

Heb jij een vraag over (mantel)zorg, opvoeding, dagbesteding of relatie? Of ben jij op zoek naar informatie over schuld en wonen? Kom dan naar het inloopspreekuur van team Wadwijzer. Bekijk de tijden en de locaties voor de inloopspreekuren van het team Wadwijzer.

Wil je zelf op zoek naar informatie in Waddinxveen? De website wadwijzer.info helpt en wijst je de weg!

Bellen mag ook

Je kunt het volgende nummer bellen om een afspraak te maken: 14 01 82.

Wil je niet langskomen, dan kun je ook telefonisch bij ons terecht voor een antwoord op je vragen, advies of hulp. Of stel je vraag via wadwijzer@waddinxveen.nl.

Contact via school

Op school kun je terecht bij je mentor, leerjaar- of zorgcoördinator. Die wijst je de weg naar de juiste contactpersoon van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat kan zijn de jeugdverpleegkundige of bijvoorbeeld de medewerker Jeugdhulp Op School (JOS). Deze medewerkers zijn regelmatig op school aanwezig. Je kunt ook direct zelf contact met hun opnemen.

Jeugdverpleegkundige op school

Heb je een vraag over je gezondheid, voeding, roken, blowen, alcohol of infectieziekten? Dan kun je op school met jouw vraag terecht bij de jeugdverpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Die heeft regelmatig spreekuur op school en je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Ook je ouders kunnen hier gebruik van maken als zij een vraag hebben. Wie de jeugdverpleegkundige op jouw school is, vind je in de schoolgids.

Jeugdhulp Op School (JOS)

Zit je niet goed in je vel? Vind je het moeilijk om sociale contacten te leggen? Heb je last van faalangst? Ben je het overzicht over je schoolwerk kwijt? Heb je thuis problemen, zoals bijvoorbeeld het verlies van een familielid of de scheiding van je ouders? Of heb je iets anders wat je bezighoudt, waar je graag eens met iemand over wilt praten? De medewerkster van Jeugdhulp Op School (JOS) kan je hierbij ondersteunen. Je kunt hier bijvoorbeeld regelmatig voor een gesprek terecht. Als je het fijn vindt, kunnen ook je ouders hierbij betrokken worden.

Waar vind je hulp buiten kantoortijden?

Heb je dringend hulp nodig buiten kantoortijden (dus vóór 9.00 uur of na 17.00 uur)? In principe kun je 24 uur per dag bij iemand terecht. Kijk wie je kunt bellen als je nú hulp nodig hebt.

Tienermoeder of -vader

Ben je tienermoeder of tienervader en heb je een vraag over je kind? Dan kun je ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Waddinxveen. Veel informatie voor (aanstaande) ouders vind je op cjgwaddinxveen.nl.

Bekijk ook

Anoniem en gratis hulp of advies?

Haal je oppasdiploma!

Haal je oppasdiploma!

Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

Lees meer over Haal je oppasdiploma!

Bekijk ook

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Chat Veilig Thuis

Chat Veilig Thuis

Heb jij te maken met huiselijk geweld? Je kunt nu ook chatten met Veilig Thuis. Ga hiervoor naar de website.

Lees meer over Chat Veilig Thuis
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten