Skip to content
13 reacties
1371 weergaves

Broek plassen

Ik heb sinds een paar dagen sat ik niet meer kan voelen wanneer ik naar de wc moet ik schaam me hier voor echt dood ik heb nu een luier broekje gekocht zonder dat iemand het weet maar ben echt bang dat ze er achter gaan komen heeft iemand nog tips

16 jaar
7 maanden geleden

13 Reacties

  • @Ts Woow dat is erg voor je, dat is precies waar ik vroeger doodsbang voor was, naar het ziekenhuis gestuurd worden en een operatie krijgen om hetzelfde onderwerp. Je moet pijn hebben gehad in je lichaam dat het zoo snel is gegaan en je toestemming gaf om te doen. Ik denk dat ik rond me 10e al zelf doorhad dat er iets mis is met mijn lichaam. Toch ontkende ik het voor iedereen dat ik een probleem had met plas ophouden. Toen ik wel bij de dokter kwam op me 12e moest ik eerlijk zijn hoelang dat al zoo was. Waarschijnlijk ben ik tussen me 3e en 12e nooit echt volledig droog geweest, van de laatste 5 jaar wist ik dat ik vaak nat was overdag. Operatie is aan mij niet voorgesteld, ik denk niet dat ik het zou willen dat ze in mijn lichaam bezig gaan al lek ik bijna elke dag, ik dacht ook aan het uiterlijk van mijn lichaam want als ze dat doen heb je een litteken. Mij is een luier voorgesteld en informatie over blaaskatheter. Blaaskatheter kun je ook mee rondlopen, dan zit die zak aan de binnenkant van je been overdag. Ik had liever een luier dan een slang die je lichaam ingaat. Een luier kun je ook nog zelfstandig alleen in de gaten houden. Sterkte jongen 16 !

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • @TS: Zo, wat een heftig nieuws! Hoop voor je die blaaskatheter tijdelijk is. Zijn ze er nu al achter wat de oorzaak is, zeker omdat het zo plotseling opkwam?

    Bij een blaaskatheter is het belangrijk dat je voldoende drinkt: minimaal 1,5 liter per dag. Anders kan je een blaasontsteking krijgen.

    Sterkte en beterschap!

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben inderdaad naar de huisarts geweest die heeft me door gewezen maar het ziekenhuis en ik lig nu in het ziekenhuis ik heb gisteren een operatie gehad aan me blaas/onderbuik ik lig nu dus aan de medicatie en heb een blaaskatheter (wat heel veel pijn doet)

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben inderdaad naar de huisarts geweest en ben in het ziekenhuis heb gisteren een operatie gehad aan me blaas/onderbuik lig nu aan de medicatie en heb een blaaskatheter

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • @TS: En hoe is het nu? Al bij de huisarts geweest?

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • 2e bericht van mij maar je zorgt dan wel goed voor jezelf als je het aandurft om luierbroekjes te kopen @jongen16. Met zulke problemen neem ik aan dat je ze ook naar school omdoet. Ik wist zelf eerst niet wat te doen ermee, ik had zelf de meeste ellende met natte onderbroeken tussen me 7e en 13e. Klasgenoten vonden me bijvoorbeeld in het begin 1e middelbaar niet leuk omdat ik muf ruikte vaak, naar plas ruikte, dus toen ik nog geen bescherming droeg. Zelf dacht ik ook in mijn hoofd ik ben een stoere jongen van 12, ik zou nooit nat moeten zijn dus probeerde ik dat elke dag, lukte niet. Ik had bepaalde klasgenoten op school die zijden het al dat ik een luier moest nog voordat ik het deed en ik wist wat er bestond allemaal, omdat ze me nat zagen. Doordat mensen me tipten belande ik ook echt voor de aller eerste keer in een luier op me 13e, half in het 1e jaar middelbaar. Net wat jij jongen 16 schrijft, eerst stiekem en was ik doodsbang dat anderen erachter zouden komen. Ik kwam er gewoon mee op school en dacht bijmezelf: als iemand vraagt draag je een luier ? Dan leg ik het uit dat ik het echt nodig heb, ik praate er zelf niet over de eerste 2 weken. Ik wou eerst zelf voelen hoe dat is om een luier te dragen. Ik kon als ik wou luiers weigeren en koppig boxers dragen. Na 2 weken wist ik pas dat ik ze misschien wel voor jaren omwilde. Ik droeg ze toen op school 4 dagen in de week behalve op de dag van gym. Omdat ik elke dag luiers wilde heb ik het mijn mentor verteld en die heeft het doorgeven aan de klas. Net wat @jongen 22 zegt bij omkleden voor gym dan ontkom je er niet aan dat anderen het zien maar ik had het verteld op school, dan wordt er wel normaal over gedaan. Voordat ik luiers droeg kleede ik me welleens om voor gym en als mijn spijkerbroek uitging stond ik op m'n onderbroek met een natte pisvlek erin. Met een luier heb je dat niet.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Hey man,

    Hier nog een bericht van mij. Naast de oorzaken die M20 en ik al noemde, kan een verstoring in je zenuwstelsel ook komen door een tekort aan vitamine B12.

    Vega’s en vegans hebben vaak een B12-tekort. Een andere groep zijn de lachgasgebruikers. Door veelvuldig gebruik van lachgas kan een tekort aan vitamine B12 ontstaan.

    Ben je dus vega, vegan of (ex-)lachgasgebruiker, kijk dan ook zeker naar je vitamine B12. Een huisarts kan laten meten of je een vitaminetekort hebt, zo ook vitamine B12.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Heftig man!

    Wat jij hebt heet ‘reflexincontinentie’. De oorzaak is vaak een verstoring in je zenuwstelsel. Dit kan komen door de zaken die M20 noemde. Andere bekende oorzaken zijn: beschadigde zenuwen als gevolg van een operatie, een urineweginfectie en enorme stress of angst. In alle gevallen is een bezoek aan de huisarts zeker aan te raden. Die huisarts vertelt niets door aan je ouders (beroepsgeheim) en ze krijgen ook geen rekening van die arts: deze wordt door de zorgverzekering van je ouders betaald. Dus ook langs deze weg komen ze niet te weten dat je een huisarts hebt bezocht.

    Wat kan helpen is om bekkenbodemspieroefeningen te gaan doen. Google maar eens op ‘bekkenbodemspieroefeningen mannen’. Het zijn maar kleine oefeningen die je heel onopvallend kan doen, sommige zelfs gewoon in je bed. Kost ook niet veel tijd: met 10 min. per dag zijn ze gedaan. Hopelijk helpen deze spieroefeningen je om je plas (even) op te kunnen houden.

    Verder goed voor je blaas zorgen: drink voldoende (minimaal 1,5 liter per dag). Dit voorkomt uitdroging van de blaas. Daarnaast is het belangrijk om alcohol, cafeïne (dus ook energy drink!), citrusfruit en -sap (ananas, sinaasappel, grapefruit, clementines, citroenen, limoenen), koolzuurhoudende dranken (dus ook Spa rood!) en heel sterk gekruide etenswaren (wasabi, sambal, tabasco, etc.) zoveel mogelijk te vermijden.

    Luierbroekjes zijn vrij dik en kunnen zo opvallen, zeker bij het omkleden bij gym/sportclub. Er bestaan ook absorptie-onderbroeken (inco-onderbroeken). Deze zien er gewoon uit als een normale slip of boxer en vallen dus niet op. Tena, Depend en Abena zijn onder meer merken die deze onderbroeken verkopen. Kan je gewoon online kopen, hoef je niet voor naar een winkel of apotheek. Als het langer duurt, kan na dit pak luierbroekjes zodoende misschien beter op die absorptie-onderbroeken overstappen.

    Sterkte man!

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Hallo
    Dank voor jou reaktie die luiers heb ik ook gehad maar bij mij was het meer mn adhd ik vergat gewoon voor dat ik na huis ging om te plassen op school ik ben enorm gauw afgeleid zie alles en vergeet alles nadat ik een week lang zo in mn hempie thuis had gelopen want na buiten ging ik natuurlijk niet in mn hempie mnam heeft de huisarts gebeld en die kwam met een simpele oplossing hij liet mam de school opbellen en daar moest op mij gelet worden voor ik na huis ging plassen heel langzaam is mn blaas ook sterker geworden ik moed zeggen die schaamte thuis was vreselijk een x kwam de vrouw van de voorganger op huisbezoek en ik liep daar in mn hempie maar ik kreeg een stijve toen heb mijn moeder mij naar boven gestuurd die vrouw was al tegen de 60 jaar en ik kreeg een stijve snapte er niets van nog maals dank voor jou reaktie

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Als je het nooit gehad hebt kan het nu wel een blaasontsteking zijn dat het in 1 keer vaak misgaat. Anders zoeken wat er plots in je leven verandert is. Als het blijft gewoon eerlijk zijn in je gezin en zeggen dat je naar de huisarts wilt ervoor, bij hun hoef jeje niet te schamen want die hebben dat allemaal vaker gehoord. Ikzelf heb jaren schaamte gehad van mijn ongelukjes, vroeger zag en wist mijn moeder dat ik in in mijn broek plaste rond me 7e en Ikzelf vond daarvan: ik had het niet kunnen voorkomen. Mijn moeder zij steeds: je gaat gewoon te laat naar de wc, en als ik met een natte broek liep moest ik het aanhouden om het me af te leren. Dus er was altijd een meningsverschil thuis. Op me 12e pas bij de huisarts geweest ervoor en die zij dat het min of meer een kleine afwijking is. Toen was het in 1 keer Sorry van mijn moeder. Was ook een moeilijke periode met schaamte. De huisarts ging overleggen dat er voortaan luiers voor mij in ons gezin waren. Officieel via de huisarts betekent dat er elke maand een pak luiers bij je op de deurmat staan tot je nooit meer in je broek plast. Vond het in het begin wel moeilijk op mijn 13e bijna voor de aller eerste keer in een luier. Ook was ik bang voor wat iedereen moest denken van me. Ik dacht wat moet broertje, zusje, vader wel niet denken dat ik met een luier zit ? Vond het aan de andere kant wel interessant en was verbaasd dat er luiers in mijn maat gemaakt worden. Jongens met dezelfde problemen als ik. Dat zijn geen luierbroekjes uit de supermarkt, van de apotheek krijg je professionele dingen die niet overal te koop zijn.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoi ik plaste regelmatig in mn broek tot een jaar geleden als ik van school na huis liep ik hep adhd ik vergeet wel eens wat heeft een half jaar geduurd als ik dan thuis kwam trok mn moeder alles uit behalve mn hempie dan liep ik soms van 4;tot 9 uur in mn hempie geloof me met 14; dagen nooit meer gebeurd de schaamte was zo groot

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Dat het plots is betekent iets mis dus huisarts afspraak

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Er zij hier wel vaker mensen die hier ongelukjes bespreken omdat het hier anoniem is. Maar die weten allemaal wel de reden en willen horen dat het niet zo erg is. Dat is het ook niet als je een keer je blaas te vol hebt laten worden.
    Bij jou lijkt het dus wel erg. Het is een paar dagen aan de gang.
    Ga dus voor jezelf goed na wat er toen is gebeurd.
    Moest je toen een keer zo nodig dat je het de eerste keer in je broek deed?
    Ben je toen met medicijnen of drugs begonnen?
    Had je pijn bij het plassen?
    Is er iets emotioneels gebeurd?
    In ieder geval naar je huisarts. Ik kan je alleen vertellen dat je je hiervoor niet moet schamen, zeker niet tegen een arts of je ouders.

    20 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten