Skip to content
3 reacties
50 weergaves

Nervositeit?

 Hee   Ik heb steeds het gevoel dat er de laatste tijd iets mis gaat. Ik heb telkens het gevoel alsof ik alles verkeerd doe, terwijl ik alleen maar mensen probeer te helpen. Je kunt het gevoel dat ik heb vergelijken als je in je eentje een presentatie voor een grote groep mensen moet doen. Ik weet niet of het stress is. Het zou een logische verklaring zijn. Ik heb namelijk de volgende aanleidingen er voor; ik ben een week met mijn zus thuis, mijn moeder is op vakantie. Ik ben als enige meisje uit mijn vorige, vertrouwde klas geplukt, en in een nieuwe klas gezet waar ik bijna niemand ken, ik heb volgende vrijdag mijn eerste solicitatie gesprek. Ik voel me zo down, net alsof ik de hele tijd moet overgeven. Wat tips en nuttig advies zou fijn zijn. Mijn eigen reacties kun je herkennen door sterretjes *** in de titel

15 jaar
13 jaren geleden

3 Reacties

  • ken het

    Ik had vaak het nerveuze gevoel dat ik niet goed bezig was, dat ik eigenlijk iets anders moest doen, of dat dingen verkeerd dreigden te gaan. Ik had dat vooral omdat als ik met het ene bezig was, ik aanhet andere zat te denken en elk moment van de dag wist ik niet zeker of ik met het juiste bezig was. Nu deel ik mijn tijd veel beter in. Overdag school en werk en 's avonds en in het weekend ontspannen. Nu heb ik veel minder het idee dat ik met iets anders bezig moet. En ik schrijf alles op dat ik moet doen, ik maak lijstjes. Daardoor ben ik ook niet bang om dingen te vergeten. Dus bijvoorbeeld als jij dingen aan je moeder moet vragen of vertellen en ze is er een week niet, schrijf het dan op. Dan zit het niet steeds in je hoofd. Zo krijgt dan alles zijn plekje en zijn moment. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • ook

    Ik heb ook da gevoel , dat ik precies nis goe kan doen. Superlastig,maar ik ben toch blij dat ik niet de enige ben...

    13 jaar
    13 jaren geleden
  • -

     Heb je hier al eens met je ouders over gepraat? Succes.

    15 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten