Skip to content
5 reacties
261 weergaves

Liegen

Ik ben zoals velen extreem goed in liegen. Ik heb mezelf wel eens onder een strafblad vandaan gelult zonder dat iemand het door had. Ik weet het het niet goed maar ja liever dit dat een strafblad. Ik word erg weinig gelooft zelfs als ik de waarheid spreek. Hierdoor krijg ik gewoon meer de neiging om de gene die me niet gelooft zijn neus te breken. Ik wil gelooft worden en geloof je me niet dan rot je maar gewoon op zeg ik altijd. Het is soms nogal irritand als je goed kan liegen. Net als dit 1e stukje... Dat is hard gelogen maar aan de persoon aan wie ik mijn verhaal voorlas. Die geloofde het toch echt. Ik weet niet wat ik hiermee moet en ik word echt gek van het liegen. Ik doe het vaak niet eens met opzet maar het gaat gewoon automatisch. Voor de gene die wil weten of ik ook wel eens de waarheid kan spreken. Ja dat kan ik. Alleen dit doe ik alleen als het echt nodig is of als er iets op t spel staat...

16 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Dan nog denk ik niet dat je huisarts je permanent mag weren. Ik zou mijn excuses aanbieden voor de gemiste afspraken en het nog eens proberen. Als je te moe bent om uit bed te komen, kan dat ook allerlei oorzaken hebben. Heb je misschien problemen met slapen? Ook daar kan een arts je mee helpen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een paar afspraken gemist, omdat ik te moe ben om uit bed te komen...

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Oh? Waarom niet?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja ik ben alleen voorlopig niet welkom daar...

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé jongen 16, als je een onbedwingbare drang voelt om te liegen, kan het een psychische oorzaak hebben. Je merkt blijkbaar dat dit gedrag je omgang met anderen stoort; het kan dan nuttig zijn om hier eens met je huisarts over te praten, die je kan helpen om hiervoor behandeld te worden.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten