Skip to content
7 reacties
909 weergaves

hyperaanval :S:S:S

 ik ben net heel erg geschrokken we hadden normaal gym(korfbal:)) en toen werd ik heelbenouwd(astma) en toen ging ik ff zitten en toen wereden mijn spieren heel stijf en mijn kuiten en gezicht begon heel erg te tintelen   wie heeft idt ook es gehad en wat heb je toen gedaan ben bang dak het nog es krijg :$$:

16 jaar
12 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik heb ook astma en nu erger omdat ik een tijdje ergens bowlde waar veel gerookt werd. Ik heb daardoor tijdens het gymen minder adem, maar dat is dus nu zo irri, dat ik ook snel moe ben (heb ook hooikoorts en nog meer en dat speelt ook mee). Maar ik heb ontdekt dat als je gaat ademen met je tong tegen je gehemelde dat je minder last heb er van, hoe weet ik niet. Ik zou dat proberen en de docent op de hoogte stellen dat als jr ff stopt dat het door astma is. Je moet gwn rustig aan doen en of door je mond met je tong op je gehemelte ademen, of door je neus als je dat kan. Ik hoop dat dit helpt, zo niet, weet ik wel nog meer dingen voor.

    Grtzzz, LGGGGG

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn neef die twee jaar ouder is dan mij. Ging met zijn vrienden vuurwerk afsteken. En een vriend stak vuurwerk aan. En het ging alle kanten op dus het kwam tegen mijn neef zijn oor aan. En nu is aan een kant heel zijn tromelvlies weg. Dus een paar dagen gelden ging hij ook een soort van hyperventileren. En toen kreeg hij geen lucht. Ik ben ongerust om hem want ik geef veel om hem. Hij is mijn neef. Veel succes ik hoop dat het niet meer gebeurd bij jou.

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat was inderdaad een hyperventilatie aanval en zoiets kan heel eng zijn. Ik heb een angststoornis en tijdens paniekaanvallen heb ik soms ook last van hyperventilatie. Als ik zoiets voel opkomen ga ik meestal rustig liggen, op mijn rug, dan probeer ik rustig door mijn buik te ademen. Na enkele minuten trekt de aanval dan wel weg, maar de angst blijft nog wel een tijd door mijn lichaam gieren.

    21 jaar
    10 jaren geleden
  • Dit noem je hyperfantileren het is volkomen normaal na tijdje voel je je meestal beter

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • ook gehad

    Ik heb het ook gehad maar bij mij kwma het.door slaaptekorten. Ik ben toen vijf dagen achter elkaar na school naar bed gegaan en toen was ik weer helemaal fit.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Voelt eng maar is het misschien niet

    Je hebt astma? Zoja, dan niet verder puzzelen maar even langs de dokter om te checken of je goed ingesteld bent. Waarschijnlijk door je astma heb je bij het sporten niet goed doorgeademd en ging je hyperventileren.   Als je geen astma hebt kan iedreen door verkeerd ademen ook hyperventilatie krijgen. Zelf nooit gehad maar wel een vriendin die dit heel regelmatig kreeg. Je kunt er oefeningen voor leren en dan gaat het over. Het belangrijk dat er iemand rustig bij je blijft en er op let dat je heel lanzaam en rustig ademt. Eventueel even in een plastic zakje. Als het niet overgaat en de aanval blijft duren dan moet je door een dokter worden gezien.  Het is niet ernstig maar wel echt doodeng om mee te maken. Ir.

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Ik heb geen astma, maar ik heb totaal geen conditie dus na een tijdje lopen ofzo ben ik ook kapot. Wat je er tegen doet? Niets, je kan het alleen voorkomen denk ik door de sporten waar je last mee hebt niet meer te doen. Als je astma hebt, kan je,(denk ik) bij een dokter ofzo wel een briefje vragen ofzo om te laten zien dat je niet mee mag doen ofzo.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten