Skip to content
27 reacties
1624 weergaves

Gedwongen te laten vacineren

Hallo iedereen Ik heb een vraag dus ik en mijn zus hebben een brief gekregen om ons te laten vacineren mijn zus gaat het doen en mijn ouders zijn al volledig gevaccineerd deze woensdag zouden ik en mijn zus moeten gaan ik wil echt niet want ik ben doodsbang van naalden maar ik denk dat mijn mama als heeft geaccepteerd mijn vraag is: moet ik het doen als ik niet wil? Ik ben nu gewoon echt aan het wenen omdat ze nooit rekening houden met wat ik wil

13 jaar
3 jaren geleden

27 Reacties

  • meisje 23 boven me. Ze is 13 jaar! Mensen van haar leeftijd belanden heel heel zelden in het ziekenhuis of worden heel zelden ernstig ziek door corona! En het is zelf onrechtvaardig dat ouders bij minderjarige bepalen dat ze zich moeten vaccineren, terwijl tieners er weinig last van hebben.

    En dat ongevaccineerde voor mutaties veroorzaken schijnt onzin te zijn. Ook al was de hele bevolking gevaccineerd kunnen mensen nog steeds corona krijgen. Er is een onderzoek in Israël dat de gevaccineerde eerder kans hebben op de Delta variant dan de ongevaccineerde die al corona hebben gehad.

    En nu we het toch over Israël hebben. Het blijkt zelf dat er in de IC meer mensen die gevaccineerd zijn op de IC liggen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat blijkt nu; natuurlijke immuniteit , al helemaal op jonge leeftijd, beschermt doorgaans beter..
    (Wetenschappelijke artikelen van Nature & Bloomberg o.a.)

    Zelfs de top van Astrazeneca en Pfizer beamen dit nu (wat ook logisch is omdat boosters voor hen ook gewoon een verdienmodel zijn.)
    Met een ifr van nog geen 0,05% onder de zeventig jaar en een gemiddelde leeftijd van overlijden BOVEN de gemiddelde levensverwachting hoeft een doorsnee persoon zich verreweg geen zorgen te maken.
    Doemverhalen uit de media zijn hoge uitzondering en zolang je geen overgewicht of suikerziekte hebt o.i.d. en verder gezond bent is er niets aan de hand.
    Dit zijn rare tijden waar aan beide kanten van de verdeelde meningen heel veel nepnieuws is, daarom volg ik met name de wetenschappelijke artikelen ; )

    21 jaar
    3 jaren geleden

  • Over een vaccin dat net op de markt is kan niet gezegd worden over eventueel lange termijn effecten dat is logisch en dat geeft de farmaceut in dir geval ook toe.

    Ik heb zelf voor Astra Zenica gekozen, het principe waarop dir vaccin gebaseerd is en de gebruikte ‚vector‘ zijn al eerder met succes voor andere vaccins gebruikt. Vandaar de keuze voor dit vaccin wat in NL en de rest van Europa helaas ongelooflijk slechte publiciteit kreeg.

    Ik ben vrij en kan op vakantie zonder quarantaine. Verder kan ik wanneer ik wel een feest of festival bezoeken zonder gezeik. Alles goed en gezond ook na de tweede prik.

    Die wat je niet laten kan maar accepteer wanneer je je niet laat prikken ook gewoon dat je dan betalen moet.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat een belachelijke speculatieve reacties allemaal, een vaccinatie is goedgekeurd door officiële instanties en nu zitten zeiken over langetermijneffect. We gaan voor een gezamenlijke gezondheid, en om nu niet mee te doen in het vaccinatieprogramma neem jij risico’s, maar vorm je een groter risico voor oudere en kwetsbare medemensen. Als er geboren worden krijgende de DTKP (of zoiets) prik, wil je in de zorg werken niet je een hepatitis B prik hebben, anders geen werk. Willen we op vakantie in tropische landen, gaan we naar de traveldocter om ons te laten vaccineren, want die vakantie MOET doorgaan. Ik noem dit de reinste hypocrisie!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • C. Vreemd is dat niet-gevaccineerden hebben willen weten naar wat er in dat zogenaamde vaccin zit. En gevaccineerden helemaal niets hebben gedaan om dit te weten.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • snap niet dat mensen het vaccin nemen zonder na te denken wat de lange termijn gevolgen zijn!! zelfs pfizer heeft toegegeven dit niet te weten

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor de naald moet je niet bang zijn, het is het vaccin waar nog geen zekerheid over is wat de langetermijnseffecten zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • C. Vreemd is dat niet-gevaccineerden hebben willen weten naar wat er in dat zogenaamde vaccin zit. En gevaccineerden helemaal niets hebben gedaan om dit te weten.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @ts hoe verliep je 2e vaccinatie?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 13 bedankt voor de steun en bedankt om te luisteren

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • @m13 goed om te horen dat het mee viel, hopelijk heb je voor de 2e prik dan ook minder angst dan voor de 1e

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 13 ik heb mijn eerste vaccin gehad en het viel eigenlijk nog mee ze hebben er rekening mee gehouden ja maar ik was altijd zo bang van naalden omdat ik eens een super pijnlijke naald in mijn enkel heb gehad dat voelde alsof er een mes in mijn voet zat ik heb wel pijn in mijn arm nu maar dat zal wel snel over gaan en toen we daar buiten waren zij mijn mama ik ben blij dat je het gedaan hebt en ze zij dat ze me graag ziet soms zit het allemaal gewoon in mijn hoofd

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is al woensdag geweest dus hoe gong het hebben ze bij de vaccinatie rekening gehouden met dat je het spannend vindt en viel het mee?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Goed gezegd j22. Ik heb er ook al een gekregen

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Grappig dat mensen bang zijn voor een onnozel klein prikje dat ze beschermt tegen een dodelijke ziekte, maar dat men wel oorringen laat schieten, piercings laat zetten, tattoo's, prikpil, noem maar op.

    Kijk een prik is nooit leuk. Of het nu van een naald is of van bijvoorbeeld een bij of een wesp. Maar in godsnaam, besef eens dat dat kleine prikje nog steeds beter is dan 8 weken thuis zitten in quarantaine, zonder geur, zonder smaak, je doet niet anders dan slapen en als je wakker bent voel je je ronduit miserabel...

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet alleen naar de vaccinatielocatie toe, jouw ouders mogen daar niet bij zijn, en niemand kan jou dwingen dat je die spuit neemt. Zelfs als je ouders je naar de vaccinatielocatie brengen kun je het bij de ingang zeggen. Zonder jouw instemming mag het simpelweg niet, je bent ouder dan 12 en je hebt dus wat over je eigen lichaam te zeggen. Of je ouders het er nou mee eens zijn of niet.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Daaraan wil ik nog even toevoegen dat mijn persoonlijke mening is dat je het vaccin beter wel kan nemen, omdat de gevolgen van een besmetting met het virus (met name "long COVID", ja, ook bij jongeren) veel ernstiger kunnen zijn dan eventuele bijwerkingen van het vaccin. Het vaccin is veilig, het virus is een veel groter risico. Dus vaccinatie is een verstandig idee. Echter, niemand moet jou dwingen, het moet je eigen keuze zijn. Als jij het beslist het niet te nemen moet die keuze ook geaccepteerd worden. Ik zou niet weten hoe jouw ouders je kunnen dwingen, want ze mogen niet met je mee naar binnen op de vaccinatielocatie. En zelfs als ze je naar binnen sturen, zal niemand jou dwingen om het vaccin te nemen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Waar dwingen ze je dan allemaal toe want daar zitten mogelijk ergere problemen? Vaccineren kan ik begrijpen als je alleen bang bent voor de prik en geen verdere reden hebt die belangrijker is dan je gezondheid.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb vandaag ook bloed moeten laten prikken en was sinds gisteravond al super nerveus. Vanochtend was het zover. In mijn rechter arm werd ik geprikt, konden ze geen ader vinden. Links ook geprobeerd ook niet. 2x geprikt voor niks. Maar het deed geen zeer. Je voelt het echt maar nauwelijks. Meestal is het moment wanneer je de pleister op je arm hebt zitten het gevoeligst. Wat ik doe, is sowieso niet kijken op het moment wanneer ze in je prikken. En als je het super spannend vindt, moet je dat aangeven, dan houden ze er extra rekening mee.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt allemaal voor jullie reacties de mensen die zijden dat ik mocht kiezen dat mag dus niet ik moet gaan en ik ben doodsbang maar in mijn leven telt mijn mening niet en geeft niemand om wat ik wil maar ja het is niet de eerste keer dat ik word gedwongen voor iets dat ik niet wil

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten