Skip to content
6 reacties
1916 weergaves

Operatie klysma

Hoi, volgende maand word ik geopereerd en ik moet dan al een dag eerder komen. Ik krijg dan 's avonds een klysma. Heeft iemand dit al eerder gehad? Ik kan er niet veel over vinden.

17 jaar
5 jaren geleden

6 Reacties

  • Hoi, gisteren werd ik opgenomen en vanochtend vroeg werd ik geopereerd. Het is gelukkig goed gegaan. Gisteravond kreeg ik het klysma. Het was vooral heel beschamelijk omdat er nog andere mensen bij mij op de kamer lagen. Een zuster kwam met inderdaad een soort spuitflesje. Ik deed m'n broek en onderbroek omlaag en moest op m'n zij liggen met mijn billen naad achteren. Ik vond het heel spannend dn het deed best pijn toen het flesje erin ging, maar het was wel snel over. Toen deed ik m'n broek weer aan en mocht ik na een kwartier naar de wc en dat was maar goed ook want dat spul werkte heel zwaar. Ik moest toen een paar keer naar de wc en toen kwam de zuster inderdaad nog even terug om te vragen of alles goed was, ze keek even naar m'n anus en moest inderdaad ook eventjes erin voelen. Ik zat toen op m'n knieeen met m'n billen omhoog. Daarna mocht ik gaan slapen en 's ochtends vroeg had ik de operatie. Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan helpen, ik had een operatie aan m'n buik dus het kan voor andere soort operatie anders zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • geen dank. Je krijgt wsch ook nog voor de operatie een gesprekje met een verpleegkundige of een dokter. Daar kun je natuurlijk ook nog vragen stellen, maar ja, dan moet je nog ff wachten, maar die weten ook precies wat ze plan van zijn om te doen. Ik vond het bij mij allemaal wel meevallen. Als je nog iets wil weten, vraag het gerust.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, bedankt voor jullie reacties. Ik heb wel een folder gekregen en daarin staat alleen dat ik het krijg, verder geen informatie erover. Wel heel erg bedankt voor jullie eigen ervaringen, dan weet ik tenminste een beetje wat ik kan verwachten.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Meestal is dat een drankje waarvan je binnen een half uur zeer nodig naar de wc moet. Ik heb eens een verstopping gehad. Ik had op een dag een vreselijke pijn in mijn maag, zon een waar zelfs een jongen van gaat huilen. In het ziekenhuis bleek dat ik niet poepen kon omdat het te droog binnen in mijn lichaam was. 1 Drankje en het was ook opgelost. Dus te weinig drinken is ook zeer gevaarlijk.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Een klysma is best vervelend om te krijgen, heb het een tijd terug ook gehad. Ik zal vertellen wat er bij mij gebeurde. De zuster kwam binnen en zei dat ze me een klysma ging geven, ik had geen idee wat het was. Ze zei ga maar op je zij liggen, toen deed ze mijn broek en onderbroek uit. Toen zei ze ik moet even toucheren (ofzo iets) toen ging ze met haar vinger in mn kont om te voelen nou dat was geen pretje (Ze zei ook heel kinderachtig "nou ga ik even je billen plagen hoor meis"). Toen deed ze nog wat gel koude gel tussen mijn billen met haar vinger. Ze liet een flesje zien met een lang ding er aan een soort van tuutje(best lang) , ze zei "nou die gaat even tussen je billetjes". Dat was niet fijn en ik wilde het ook niet. De zuster zei " even niet je billen dicht knijpen anders moet ik door duwen en dat doet pijn aan de billetjes" nou dat deed ze dus en dat was niet fijn, ze kneep dat flesje leeg en dan voel je een soort van water in je lopen, heel naar het doet geen pijn maar het is niet leuk. Daarna haalde ze dat ding tussen mn billen uit en moest ik mijn billen dicht knijpen en het binnen houden. Daarna kreeg ik diarree en toen kwamen ze nog een keer langs om even te voelen dus weer een vinger in mijn billen. Ik vond hef niet fijn. Maar als het moet dan heb je geen keus. Dit os hoe het bij mij ging weet niet of het bij jou zo gaat.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • ik weet niet wat voor operatie jij dan krijgt, maar ik heb wel een linkje naar een patientenfolder over klysma’s. Hopelijk heb je daar wat aan.

    https://patientenfolders.erasmusmc.nl/folders/klysma_het_geven_van_een

    Zelf heb ik alleen een keertje een darmonderzoek gehad. Toen mocht ik de dag ervoor na 18.00 uur ofzo niks meer eten. Verder moest ik een speciaal drankje in nemen. Van dat drankje moet je dan naar de wc en het is dan de bedoeling dat je darmen leeg zijn voor het onderzoek met zo’n slang in je kont, zeg maar.
    Zo’n klysma werkt ongeveer hetzelfde als dat drankje, denk ik.
    Maar hebben ze je dan nog niet uitgelegd wat ze gaan doen allemaal?

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten