Skip to content
7 reacties
205 weergaves

pfeiffer en nu?

Ik heb sinds half februari de ziekte van pfeiffer. Het begon allemaal met opgezette lymfeklieren en keelpijn, ben diezelfde dag nog naar de dokter geweest en hij had me een antibiotivumkuur aangesmeerd vanwege een keelontsteking. Na een week was deze ontsteking over maar ik bleef nog heel wrg moe, eerst dachten we dat dit kwam doordat ik ook net een griepje had gehad. Later na een bloedtest hebbende genomen bleek dat ik de ziekte van pfeiffer had. Het enige medicijn: bedrust. Ik ben vervolgens tot de dag van vandaag bijna niet tot halve daagjes naar school gegaan. (ik ben wel over yes) hierdoor heb ik 1/3 van alle uren gemist, hierdoor is het contact met mensen op school nogal verwaterd.ik word niet meer uitgenodigd voor feestjes (die ik omdat ik nu vakantie heb wel kan doen) en mijn beste vrienden zijn nu vreemden voor me. Ik voel me hier erg rot over, elke keer dat ik een foto langs zie komen moet ik huilen en ik ben in een soort depressie gekomen. Het maakt me allemaal niet meer uit. Iedereen is me vergeten en t doet er niet meer toe. Ik voel me erg schuldig over het feit dat alles verwaterd is en ik weet niet hoe ik dit weer moet herstellen. In alle groepjes waar ik ooit inzat spreken ze met elkaar af zonder mij. Het doet pijn. Heeft iemand tips?

16 jaar
10 jaren geleden

7 Reacties

  • volgend school jaar een nieuw begin maken is alvast een goed begin. dan weet ik zekker dat het volgend jaar goed komt gezellig beetje kletsen dan komen er zo nieuwe vriendinnetjes of vrienden.

    en als je ''oude'' vrienden je niet meer '' goed'' vinden dan is het tijd voor een nieuwe vrienden groep denk ik.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Ja misschien is dat wel zo ik hoop dat ik een leuke klas krijg. Ik ben niet het ' standaard ' buitenbeentje om het zo maar te zeggen. Normaal word ik wel vaak uitgenodigd en heb altijd wel mensen om me af te spreken daarom is het nu zo pijnlijk.
    Ik doe aan hockey (afgelopen seizoen kwam daar natuurlijk niet veel van)

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • meestal is in een klas altijd 1 buitenbeentje. in je oude klas was jij het misschien maar in je nieuwe klas is er waarschijnlijk al een buitenbeentje die staat vast open voor een vriendschap.

    je zou ook gewoon bij een groepje gaan staan bij mensen waarbij je volgend jaar les hebt. en als je een namen lijst krijgt kun je die mensen toevoegen op facebook en al is chaten en zelfs misschien afspreken.


    ik vind dat je internet persoonlijk en onpersoonlijk kan maken. als er echt een vriendschap ontstaan kun je elkaar eens in het echt ontmoeten.

    welke sport doe je?

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Ja ik ga volgend jaar naar 5 gymnasium dus dan krijg ik sowieso een nieuwe klas, misschien komt daar wat uit. Alleen ik ben bang dat ik me weer tussen vriendschappen moet gaan wringen, ik spreek best vaak mensen aan op feestjes Etc alleen daar komt nooit wat uit. Misschien is internet wel handig (ook al vind ik dat erg onpersoonlijk). Ik doe al aan een sport en ik ken die mensen al vrij lang en heb er niet echt een klik mee
    mee. Maar thanks voor de tips!

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • dat is wel vervelend.

    mensen groeien ( niet in de lengte maar in persoonlijkheid)
    je hele leven lang zal je groeien en soms groei je anders dan je vrienden. dan groeien jullie uit elkaar en is de vriendschap er niet meer dat is zo met alle relatie's


    ik zie dat je 16 ben dan zit je in de 3de? of 4de? dan zul je binnen kort na het mbo, hbo gaan? daar zijn veel nieuwe mensen met het zelfde niveau en de zelfde intresten. je zou ook kunnen overwegen om na een anderen klas te gaan.( ik weet niet of ik dat al een keer heb voorgesteld.

    ik ben zelf van 3 vmbo-t na niveau 2 mbo gegaan. of dat de slimste oplossing was weet ik niet en ik zou het ook niemand zomaar aanraden. maar door alles dat ik had meegemaakt was ik veel volwassener dan mijn klasgenootjes ( ik ben wel 2x blijven zitten waardoor ik 2/3 jaar scheelden met mijn klasgenootjes) nu ik op het mbo oftewel een nieuwe klas zit. heb weer vriendinnen ik weet hoe je dat kan missen. voor mij was dat toen de beste oplossing.


    mijzelf is ooit aangeraden of een hobby te zoeken en zo weer onder de mensen te komen ookal weet ik niet of je dat kan.

    en als je nieuwen mensen wil leren kennen spreek mensen gewoon aan in de bus of op een feestje.
    zelf ben ik niet zo dapper dat ik zomaar een gesprek aanga met iemand en dan een leuk gesprek kan voeren.

    ik heb wel '' internet'' vrienden. veel site's hebben een forum net zo als hier maar dan niet anoniem zo kun je ook met mensen in contact komen. ik leerde zelf een jaar of 5/6 een meisje kennen via gosupermodel.nl en ongeacht dat ik daar al jaren niet meer op zit heb ik nog altijd contact met haar.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Dankjewel voor de tips en voor de beterschap uiteraard!

    Het klinkt heel sneu maar mijn oude vrienden zijn mijn vrienden niet meer. Ik denk niet dat ze op me zitten te wachten. Zo was ik laatst jarig en waren ze het allemaal vergeten, mijn 'beste vriendin' ging op haar verjaardag met wat mensen taart eten en ik was ook niet uitgenodigd terwijl ik vlakbij haar in de buurt woon.

    Ik doe heel erg mijn best om met mensen te gaan socializen maar ik vind t moeilijk. Ik dacht ook al aan een feestje maar als ik een klein feestje wil weet ik niet wie ik zou moeten uitnodigen omdat ik geen vriendengroep heb en als ik een groot feest doe ben ik bang dat de helft niet komt.

    Dit komt allemaal heel negatief over en ik sta echt open voor advies want zelf weet ik het niet meer.

    16 jaar
    10 jaren geleden

  • Ten eerste wil ik je beterschap wensen.
    Ik vind het erg vervelend voor jou dat je zoveel school uren hebt gemist en dat daardoor je vriendschappen zijn verwaterd.


    Weten jou vrienden dat je het zo vervelend vind? Als dit niet het geval is zou ik het een keer in de groep gooien. Of het bespreekbaar maken in het mentoruur op school. Het zou kunnen dat hun het niet beseffen of dat hun denken dat jij hun laat zitten.

    Je zou ook zelf een klein feeste kunnen organiseren zodat je iedereen weer eens ziet en gezellig kan bij kletsen.

    Mijn laatste tip is zelf het de touwtjes in handen nemen. Je kunt bijvoorbeeld 1 keer per week een facebook skype of een app gesprek voeren met je vrienden en zo de vriendschap weer opbouwen. Een groep gesprek via w''app of skype is ook heel handig en kan heel gezellig zijn


    Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad.
    Succes

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten