Skip to content
6 reacties
171 weergaves

Heeft het kans dat ik ..... krijg

Mijn Broer had kanker 1 week geleden had hij het nog best wel raar gelukkig is hij er ook niet aan dood gegaan maar ik vind het echt niet leuk dat ik mijn broer niet zie , hij woont bij zijn vader en hij komt niet meer thuis. mijn vader heeft het ook gehad hij is er gelukkig niet aan dood gegaan. mijn oma , opa en tante hadden het ook die zijn er wel aan overleden Kan het dan zijn dat ik het ook kan krijgen ??

12 jaar
10 jaren geleden

6 Reacties

  • Hooi Je kan het beste gewoon tegen je moeder ofzo zeggen dat je bang bent dat je het ook krijgt, dit snapt ze hoogstwaarschijnlijk wel en als je er echt heel bang voor bent kun je je door een arts laten onderzoeken en die kan dan ook voor je berekenen (weet niet zeker) hoeveel procent kans je er op hebt Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Xx M

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Bij mij zit kanker ook erg in de familie... ben bang dat ik het ook krijg... wat moet ik doen?

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Mijn moeder heeft ook kanker (daardoor weet ik er veel van). Het ligt eraan of de kanker erfelijk is. Meestal wordt dit wel meteen onderzocht als de diagnose kaker wordt vast gesteld. Dus gewoon even aan je vader vragen die weet het wel. Als het niet erfelijk blijkt te zijn is de kans alsnog groter dan bij iemand anders en zal je eerder op controle moeten. Maar alsnog is de kans klein dat je het dan krijgt

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Zeg tegen je moeder dat je bang bent dat je het ook krijgt. Als je familie het ook heeft gehad heb je ook (heel kleine) kans om het te krijgen. Jullie kunnen ermee naar de huisarts gaan en zeggen dat je jezelf wilt laten onderzoeken. Dat snapt hij wel ivm je broer, vader ezv. Sterkte. Maar je moet het sws tegen je moeder zeggen dag je bang bent. X

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik snap dat je er bang voor bent. Mijn oma had parkinson, ik ben bang dat ik het ook heb. Mijn andere oma en mijn moeder hebben epilepsie. Ik ben best wel bang dat ik dit ook zal hebben. Veel mensen vertellen je waarschijnlijk wel dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Dat het gewoon toeval is en dat je het niet krijgt. Maar toch zul je er altijd wel bang voor blijven.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • De kans is erg klein dat je kanker krijgt. Is het de familie van je vader's of moeder's kant? Mijn moeder heeft ook kanker gehad maar die is niet overleden maar de familie van mijn moeder's kant heeft geen 1 van hun kanker gehad behalve mijn moeder. Ik weet het niet zeker of jij het zou krijgen.

    12 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten