Skip to content
9 reacties
377 weergaves

Nog steeds bang..

Lieve mensen, Anderhalf jaar geleden ben ik door een bekende verkracht. Ik wil hier geen details over geven omdat het (nog steeds) te pijnlijk is. Ik heb aangifte gedaan en hij zit inmiddels ook vast. Nu is mijn vraag, zijn hier meerdere mensen die zelfs na het hele proces nog steeds bang zijn?   Ik merk aan mezelf (ondanks de vele uren bij de psycholoog) dat ik nog steeds erg onrustig wordt in aanwezigheid van mannen/jongens. Ook schrik ik nog steeds erg snel van onverwachtte bewegingen en is het onderwerp verkrachting voor mij haast een taboe om met mijn vrienden over te spreken. Iemand tips om minder bang te zijn?  Ik heb ademhalingsoefeningen gekregen, maar tot dus ver werkt dat niet.   Alvast bedankt..

23 jaar
13 jaren geleden

9 Reacties

  • ;'(

    ik ging zo'n 2 maanden geleden met ik dacht eenn goede vriend vanuit amsterdam afspreken... Hij kwam hierheen tot hij me opeens begon te zoenen! ik wilde dat niet en vervolgens sleurde hij mij de bosjes mee in ;0 ik wist niet wat ik moest doen en was zo bang ik was toen nog 12 jaar... En toen heeft hij mij verkracht ;0 ik zit er nog steeds heel erg mee, als ik er aan denk moet ik weer heel hard huilen want ik had het nog nooit eerder gedaan dus het deed best pijn! ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen omdat we thuis al genoeg problemen hebben... Mijn vriendin steunt me wel! Wat moet ik doen ik weet niet hoe ik het moet verwerken! 

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • herkenbaar

     jouw verhaal is heel herkenbaar voor mij. dat van mij is nu aan jaar geleden gebeurd en ben ook nog steeds elke dag bang, bang voor nog een v***ing en bang voor mannen. ik zelf ga nooit alleen de deur uit. Ik heb vooral op hele drukke plekken en op heele rustige plekken last van die angsten. Teneerste raad ik je aan om met iemand weg te gaan die je vertrouwt, bij wie je niet bang hoef te zijn. Als ik die angsten op voel komen zeg ik het en ga ik meteen weg. Zoals ik lees vertel je dat je angsten al minder zijn geworden. misschien is de volgende stap je angsten overwinnen? om toch op de plekken te komen waar je bang bent om daarna te kunnen denken: Zo, dat heb ik toch ff gedaan'

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • Herkenbaar

    Wat jij schrijft is voor mij heel herkenbaar. Voor mij is het inmiddels net wat meer dan twee jaar geleden. Ik heb nooit aangiften gedaan omdat ik me toender tijd heel erg schaamde en er ook nooit met iemand had overpraat tot ongeveer een half jaar geleden. Het is mij over komen toen ik 17 jaar was en heel erg ziek was. Het was een van mijn beste vrienden, waardoor het vertrouwen in mijn vrienden ook helemaal weg is/was. Ik ben zelf inmiddels twee jaar verder en de paniek aanvallen blijven komen en gaan. Er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die het weten en die me dan zo goed als het kan proberen te steunen. Ik heb het geluk dat er mensen in mijn omgeving 't zelfde hebben mee gemaakt waardoor ik met mensen kan praten die het echt begrijpen.    'Het zal altijd pijnlijk blijven, maar op een gegeven moment kan je er vol doende afstand van kunnen nemen' vertelde zij mij. 'Het is heel goed dat je er over praat en het openbaar is. Anders kan je het niet uit en gaat het alleen maar dieper zitten.'   Dat is wat ze tegen mij hebben gezegt. Ik ben er pas een half jaar mee bezig om het te proberen te verwerken en het wordt tot nu toe alleen maar zwaarder.. Maar ik hoop dat het op een dag beter gaat..   Die ademhalings oefeningen ken ik ja, ze helpen bij mij alleen om mezelf weer rustig te krijgen als ik te bang wordt.   Ik heb zelf inmiddels weer een 'relatie'. Ik woon zelf tijdelijk in het buitenland omdat ik niet met mijn problemen in Nederland kon om gaan. Mijn vriend weet niks van de verkrachting af maar er gaat wel een punt komen dat ik hem het moet vertellen. Alleen op afstand is dat niet de meeste makkelijke gebeurtenis..   Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring hebt. En aan deze quote heb ikzelf wel wat gehad;   “It has been said, 'time heals all wounds.' I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.” - Rose Kennedy

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • Hetzelfde

    Ik ervaar hetzelfde. Zeker wanneer ik in nauwe ruimtes ben of aan één tafel zit met jongens / mannen wordt ik onrustig en breekt het zweet me uit. Wat mij ontzettend sterkt is het heel bewust zijn van hoe mijn lichaam reageert. Vervolgens zeg ik in mijn hoofd: nee, hou op! Ik probeer mezelf te dwingen me niet bang te laten maken. Tot nu toe werkt het redelijk en hopelijk blijft dat zo.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • heey meid

    heey meid ik ben zelf ook verkracht toen ik 16 was en ik ben ook nog steeds bang en angstig idd met onverwachte bewegingen wat jij zegt komt mij heel bekent voor er gaat veel tijd overheen ik kan je niet zeggen wat je er aan kan doen maar wel dat ik je begrijp en dat het heel erg is maar ooit word het minder het is bij  mij al minder en bij mij is het echt al jaren geleden ik wens je heel veel sterkte   groetjes M

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • topicstarter

    Bedankt voor de reacties! Dat de angst nooit helemaal weg gaat ben ik me heel goed van bewust. Ik heb de website gelezen en erna met mijn psycholoog over gepraat, hij had inderdaad al vermoedens. We gaan er nu mee aan de gang en binnenkort heb ik mijn eerste sessie. Ik hoop dat het helpen gaat! Gelukkig gaat het wel al iets beter. Ik schrik minder bij sommige mensen (vrienden). Het is iets waar ik heel blij mee ben. Soms is het gewoon erg vermoeiend, weten dat je niet bang voor iemand hoeft te zijn, maar een machteloos gevoel hebben over je eigen gevoelens. Elk stapje is er een. In elk geval bedankt voor het reageren!

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • miss

    Het is een heel gebeuertenis wat je hebt mee gemaakt dus denk er niet te "makkelijk" overna Na anderhalf jaar zou het wel een stuk beter met je moeten gaan. Ik wil geen plaatje op jou plakken maar kijk eens na deze site   http://www.contextra2000.nl/AgraanpakPTSS.htm

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • ...

    dat is normaal , ik heb dat ook. als ik zijn auto zie , gewoon door alle kleine dingen. maar er komt een tijd dat je het niet "vergeet" maar vervaagd. ik denk er nog iedere dag aan onbewust. maar het is nu eenmaal gebeurd, en je kunt de tijd niet terug draaien. Ik probeer zoveel mogelijk genieten van het leven. Ik herken jou helemaal in mij . maar echt over zal je angst niet gaan. Je zal moeten sterk zijn. echt tips kan ik je niet geven. Je zal het moeten verwerken. Ik verwerk het alleen. Mijn vriend heeft het juist gedaan gemaakt, en ik ben nu van men leven aan het genieten. Ik vertrouw niet rap mannen/ jongens maar je zal je er toch moeten overzetten hoe moeilijk het ook is. moest je er ooit eens willen over babbelen... Ik kan het best ook gebruiken.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • :o

     ik weet niet of het werkt, maar ik ben bang van messen als iemand anders ze vast heeft, ik weet niet hoe het komt, ik ben gewoon bang en dan stel ik me voor dat er iets grappigs met da mes gebeurt zoals dat het smelt byvoorbeeld. :) mss kan jy je ook iets voorstellen of aan iets anders denken dat heel belachelyk is ofzo :) mss heb je het al geprobeerd kan zyn he :) veel euhm.; beterschap (??)

    15 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten