Skip to content
10 reacties
4017 weergaves

Is dit seksuele aanranding?

Hey, ik weet niet of dit het juiste forum is, maar dit leek me de best gepaste optie. Ik zat gisteren op het station rustig naar muziek te luisteren. 2 Meiden gingen op het bankje naast mij zitten. Ze floten en riepen heel oncomfortabele dingen over mijn uiterlijk en wat ze wilde doen. Na een goede 3 minuten ging 1 van hun langs mij zitten, en die ander op mijn schoot naar mij toe gericht en probeerde mijn hand op haar achterwerk te duwen. Ik vond dit niet gepast en gaf haar een duwtje om eraf te gaan. Gelukkig kwam mijn trein even later en was ik van ze af. Ik vroeg mij dus af: Is dit een vorm van seksuele aanranding? En kan ik hiermee naar bv. politie? Ik ben verder oké en ik heb geen trauma's of wat dan ook, gewoon even onprettig om mee te maken.

17 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • Ik lees het nu pas dus ben denk ik te laat. Ik snap de opmerkingen ook wel en persoonlijk zou ik er niet moeilijk over doen. Gewoon 2 meiden die een lolletje hadden. Maar het is en blijft gewoon aanranding. Andersom (als 2 jongens het bij een meid zouden doen) zou de hele wereld op zn kop staan. Met te laat bedoel ik trouwens: op het station hangen cameras. Die beelden had je op kunnen vragen (of de politie) als je er mee zit. Alleen is dat nu denk ik te laat.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Echt misselijkmakend die opmerkingen van mensen hier in de reacties. Die 2 twee meide horen gewoon met hun poten van je af te blijven tenzij jij zegt dat je het wilt. En je kan er altijd bij de politie een melding van maken. Dan word het in ieder geval genoteerd. Hopelijk gebeurd dit niet nog eens.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Tja, waarom zou je aangifte willen doen? Zonde van iedereen zijn tijd. Als je er echt mee zit staat het je natuurlijk vrij (dit kun je gewoon zien als aanranding), maar je kan het ook zien als 'gebeurd is gebeurd' en weer doorgaan met je leven.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Als ze je tegen je wil aanraken, kan dat wel eens als aanranding tellen. In ieder geval seksuele intimidatie, zou ik zeggen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Aanranding weet ik niet maar vgm wel seksuele intimidatie

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Mss ligt het aan jou? Dat jij zo'n lekker stuk bent dat die meiden gingen flippen? De politie zal, denk ik, hier geen dossier voor opstarten. Laat staan een psycholoog vorderen voor jouw post-traumatische begeleiding.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is aanranding, maajah om daar nou zo preuts over te doen. Tegenwoordig als je alleen maar naar iemand wijst wordt het al een ‘Me too’ ding. Gewoon leren om duidelijk je grenzen te stellen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • J20. TS hier. Ja die had ik nog. Ik dacht eerst ook of het een soort zakkenrol beweging was, bleek niet zo te zijn.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Wow ik wou dat dat mij gebeurde

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • En had je je portefeuille/iPhone nog?

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten