Skip to content
6 reacties
2780 weergaves

Aangifte doen na 15 jaar

Weet iemand of je na 15 jaar aangifte kan doen? Ik werd seksueel misbruikt door mijn stiefvader toen ik 11-14 jaar oud was. Ik vertelde het toen aan mijn moeder, ze geloofde me niet en ik werd gestraft. Ik heb het jaren lang weggestopt. Ik zit in een therapie om de traumas te verwerken. Door de therapie besef ik hoe slecht die man is en zou ik toch willen dat hij gestraft wordt. Ik heb nu een zoontje, eerst had hij contact met "opa", dat heb ik gestopt omdat ik bang was dat... Ik heb twee broers (zijn echte zoons), ik maak me zorgen, wat als zij kinderen krijgen, wat als dat dochters zijn en hij hen ook pijn zou doen... Graag info/advies. Alvast bedankt!   Moderator Hoi, dit forum is voor jongeren tot 23 jaar, maar ik laat deze toch maar even door. Kijk eens op: https://www.politie.nl/themas/seksueel-misbruik.html En via www.vraaghetdepolitie.nl kun je elke maand anoniem vragen stellen in een speciale chat over zedendelicten.

27 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Dat is dapper. Het is verstandig je juridisch te laten bijstaan. Neem contact op met een advocaat. Zorg er in ieder geval voor dat jij veilig bent, in een veilige omgeving waar je niet wordt geintimideerd, en gemanipuleerd. Sterkte.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb eindelijk aangifte kunnen doen eerst geloofde de politie mij niet maar aangezien wat er vanmiddag gebeurt is hebben ze toch eindelijk besloten om mijn aangifte op te nemen . Eindelijk na 3 maanden .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik het gevraagd aan wat vrienden bij de plisie. Ze zeggen dat je het kan doen na zoveel jaar... Maar ze zeggen ook direct dat je met best wat bewijs moet komen dat er ook daadwerkelijk wat is gebeurd. En rechter kan niet oordelen op een "Hij deed het". Dan zal je naar Amerika moeten gaan. Daar gebeurd dat heel snel. Hier is ons rechtssysteem nog niet zo krom om snel te oordelen over zaken. Ik raad je aan om met echt wat bewijs te komen, want anders zal aangifte je niet helpen

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben ook sexueel misbruikt is begonnen toen ik 13 was en heb nu ook besloten om aangifte te gaan doen .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • veel moed! x

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Misdaad verjaard pas na 12 jaar vanaf een kind de 18e verjaardag   bereikt dus tot aan u 30 e kunt u aangifte doen.     En doe het ook.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten