Skip to content
19 reacties
18820 weergaves

ervaring met massage (2)

-vervolg-
Nadat mijn hele achterzijde was gemasseerd moest ik me omdraaien maar mijn topje was nog steeds los en daarom lag dat zo maar wat scheef over mijn borsten. Ze begon met masseren in dezelfde volgorde waarbij ze eerst bij mijn hoofd stond en zo mijn schouders en armen masseerde. Daarna mijn borsten, maar omdat het topje los lag en haar hinderde schoof ze dat omhoog zodat ze beter mijn borsten kon masseren. Dit was vooraf niet mijn bedoeling maar ik liet het maar zo. En eerlijk gezegd vond ik het ook wel aangenaam toen ze eerst voorzichtig en daarna wat nadrukkelijker ook over mijn tepels ging. Daarna over mijn buik naar beneden over mijn benen naar mijn voeten en weer terug naar boven langs de binnenzijde van mijn dijen. Mijn broekje was hoog opgesneden en met haar vingers masseerde ze best wel lang langs de rand in mijn liezen. Ik werd er behoorlijk opgewonden van maar probeerde dat niet te laten merken. Plots ging ze met haar vingers onder de rand tot over mijn schaamlippen. Ik schrok en wist niet goed hoe ik moest reageren. Ik verstarde wat en kreeg een rode kleur. Misschien dat zij dat anders uitlegde maar ik voelde hoe ze mijn broekje langs een zijde opzij trok zodat ze er beter bij kon. En met haar andere hand druppelde ze eerst nog wat olie op mijn schaamlippen en masseerde met 2 vingers met daartussen mijn schaamlippen door. Ik dacht dat ik gek werd en moest erg mijn best doen om me in te houden en niets te laten merken. Na enkele minuten hield ze op en legde een groot badlaken over me heen waarmee de massage klaar was. Ze verliet kort de ruimte en toen ze terug kwam zei ze ‘massage ready, please dress’. Ik zag dat inderdaad het hele uur voorbij was.
Achteraf ben ik aardig verward over deze massage. Ik wilde mijn bikini niet uitdoen en heb dat ook gezegd. Maar toch heeft ze mijn borsten en tepels gemasseerd en zelf ook mijn schaamlippen en vulva. Maar in mijn vagina is ze niet geweest.
Ben ik nou misbruikt of ligt dit toch aan mezelf. Aan mijn ouders heb ik niets verteld omdat ik me ergens toch schaam voor dit alles. Ze zouden ook behoorlijk kwaad zijn geweest omdat ik niet in het resort me heb laten masseren maar in het plaatsje.

17 jaar
5 jaren geleden

19 Reacties

  • Het is nu bijna een jaar geleden dat ik deze ervaring op Bali heb gehad. Een jaar waarin ik het moeilijk heb gehad om dit een plaats te geven. Zo moeilijk dat ik bij mn huisarts ben geweest en door hem ben doorgestuurd naar een therapeut waar ik 3 praatsessies heb gehad.   En waar ik dacht antwoorden te krijgen, stelde zij mij juist vragen waar we dieper op ingingen en die me ook aan het denken hebben gezet. Bv. vragen over mijn seksuele vrijheid en de rol van mijn ouders en opvoeding daarin (die altijd –en nog- erg sturend is geweest; ‘dat hoort niet’ of ‘dat hoort juist wel’), vragen over mijn werkelijke beleving en gevoelens en of ik die mogelijk onbewust wilde wegdrukken. Vragen over mijn mate van zelfstandigheid en zelfbeschikking. Maar ook meer specifiek over het voorval op Bali; ‘waarom koos ik voor die salon?’ en ‘wat vond ik van het meisje toen ik haar aan de straat zag?’. En waarom ik perse mijn bikini wilde aanhouden maar toch ook niet heb geprotesteerd toen ze verder ging. Zij had geen waardeoordeel maar stelde louter vragen aan me waar we over doorspraken.   Langzaam begin ik nu dingen in te zien waardoor het duidelijker wordt. De reacties hier hebben me daar ook een beetje bij geholpen. Beter zou het zijn als ik daar ook met anderen over zou praten maar bij mijn ouders kan ik dat (nog steeds) niet.   Toeval is het dus waarschijnlijk ook allemaal niet geweest. Ik heb bewust voor die salon met dat meisje gekozen. En ik wilde me bewust door haar laten masseren en aanraken. En hoewel mijn opvoeding in mijn oor schreeuwde ‘niet doen, niet doen’, vond ik het heerlijk dat ze me masseerde en ook intiem aanraakte. Een mentaal conflict. Iemand schrijft hier dat je een masseuse niet voor de gek kan houden en dat geloof ik ook nu. Zij zal wel aan mijn reactie hebben gezien dat ik het fijn vond en daarom verder is gegaan. Ik weet niet of ik daar een orgasme heb gehad, misschien wel maar misschien ook niet. Ik heb dat direct verdrongen, immers ‘het mocht niet gebeuren’. Ook niet echt belangrijk want daar gaat het niet om. Wel ben ik me nu bewust geworden dat ik meisjes meer leuk vind dan jongens. Niet dat ik jongens niet leuk vind maar er is nu wel een voorkeur. En ook daar heb ik thuis nog niet over gesproken maar voor mezelf is dit nu wel helder. Een eerste belangrijke stap noem ik het. Een volgende stap zal wel komen.   Jullie bedank voor de reacties.  

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @ topicstarter: Ik vond het een leuk verhaal en goed geschreven.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je dan toch wil, dat ik iets toevoeg aan de topic : mijn eerste reactie was kritisch bedoeld in die zin, dat elke discipline ( de geneeskunde, de advocatuur, de politiek en diesmeer ) zich bedient van vaktaal, die dan door de leek vaak niet begrepen wordt en de communicatie dus niet ten goede komt. Dat had jij dus niet zo begrepen, wel integendeel. In je tweede reactie ben je trouwens veel belerender dan ik.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21; Waarom ben jij zo belerend naar anderen? In je eerste reactie voegde je nog wat toe aan dit topic, maar je 2e reactie is louter negatief en voegt helaas niets toe.
    Bovendien trek je een verkeerde conclusie; als ik schrijf “Ik reageerde maar zo van ‘oh ja’ maar wist totaal niet waar hij het over had…” dan slaat dat op het moment waarop hij voor het eerst de term ‘adductor’ gebruikte.
    En als je mijn ‘epistels’ niet interessant vindt, hoef je ze niet te lezen, en al helemaal niet te reageren. Liever niet zelfs.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • In je eerste reactie zeg je duidelijk, dat je niet wist waarover hij het had en dat je het moest opzoeken, na het uitspreken van de termen 'hamstring' en 'adductor'. Dat leerlingen op school tegenwoordig slecht scoren bij de vaardigheid 'begrijpend lezen' blijkt eens te meer. En nu ga je waarschijnlijk reageren met een nieuw epistel, waaruit dan moet blijken dat je niet meer op school zit enz. enz.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21; Wat bedoel je met dat hij specifieker had mogen zijn ? Ik weet wel wat een hamstring is hoor. Tenminste toch globaal dan. Daaraan komen veel sportblessures voor die ook weer heel verschillend kunnen zijn; bij lopers kan de hamstring door overbelasting best wel inscheuren en dat is dan meestal ongeveer halfweg je bovenbeen (aan de achterzijde). Bij de sport die ik doe komen blessures aan de hamstring ook voor maar die zitten dat vaak vlakbij de aanhechting van de spier in je bil. Kan oa. door spagaat komen. Feitelijk zijn het 3 spieren die aan de achterzijde van je bovenbeen lopen. En daarom vond ik het eerst ook best raar dat hij daar ging drukken omdat ik juist last had van mijn diepere lies. Maar goed, hij had het over mogelijke uitstraling enz. Al snel stelde hij ook vast dat het niet de hamstring, maar de adductor longus was die aan de binnenzijde van mijn dijbeen loopt en dat de irritatie hoog tegen het schaambeen zat.
    Toen ik na de intake hierover sprak op de vereniging nog voor de 1e behandeling, kreeg ik als reactie dat ik blij mag zijn een fysiotherapeut te treffen van wie ik mijn slip zou mogen aanhouden. Bij therapie aan de lies hebben ze vaak het liefst dat die uit gaat en je bloot onder een handdoek ligt die als een soort van luier dan tussen je billen doorloopt.. Ik denk dat hij dat aan mij niet heeft durven voorstellen. Hij kreeg het nu tijdens de behandelingen al warm genoeg zag ik aan zijn kleur. Net als ik overigens want ik vond hem wel knap. Ik moet er trouwens niet aan denken dat ik daar zonder broek bij hem op de behandeltafel had moeten liggen. Hij masseerde nu al tot aan de rand van de uitgesneden slip. Dus dicht tegen mijn labia die hij door mijn slip heen best wel heeft geraakt (onbedoeld toch).
    Maar na 4 behandelingen mag ik vaststellen dat hij zijn werk goed heeft gedaan. De irritatie is verdwenen en ik kreeg het advies de eerste tijd op te passen met bepaalde oefeningen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • De uitleg van de fysiotherapeut klopt. Maar hij had misschien best iets specifieker geweest. De meeste mensen zijn niet vertrouwd met gangbare anatomische benamingen : de 'hamstring' bevindt zich aan de achterkant van de dij. De 'adductoren' daarentegen zijn spieren, gelegen aan de binnenkant van de dij. Zij zorgen voor 'adductie' van het been m.a.w. een beweging van het been naar de centrale lichaamsas. En het apparaat was waarschijnlijk bedoeld om de bloedcirculatie in genoemde spier te verbeteren.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hebt wel een bijzondere ervaring gehad.
    Ik heb ook een ervaring met een fysiotherapeut maar daar bleef het wel professioneel:
    door overbelasting bij sporten kreeg ik last van mijn lies van linker been. En omdat het niet vanzelf over ging en je daar ook niet te lang mee moet blijven lopen, kwam ik bij de fysiotherapeut. Ik was daar al eens vaker geweest met een blessure, maar nu werkte in het centrum sinds kort ook een erg jonge fysiotherapeut die denk ik tenminste, nog niet zo lang was afgestudeerd. Maar net ouder dan ikzelf ben. Toen ik mijn verhaal kort had gedaan, wilde hij eerst mijn hamstring gaan masseren. Of ik mijn broek wilde uittrekken en op mijn buik op de massagetafel gaan liggen. Toen hij begon met masseren drukte hij ook op verschillende plekken op de hamstring om te kijken of daar wellicht ook overlast zat. Maar al snel zei hij dat het waarschijnlijk niet mijn hamstring was, maar mogelijk een adductor…. (????). Ik reageerde maar zo van ‘oh ja’ maar wist totaal niet waar hij het over had (heb ik pas later opgezocht). Ik moest me van hem omdraaien op mij rug en hij begon met het masseren van hoog op mijn bovenbeen en ook weer dat drukken op verschillende plaatsen. Toen hij aan de binnenzijde van mijn dijbeen drukte voelde ik dat inderdaad die spier overlast gaf en dat vertelde ik hem ook. Daarop taste hij de spier helemaal af en bleek de meeste overlast heel hoog te zitten tegen mijn kruis. Hij zei dat dit de adductor longus was en dan met name de aanhechting daarvan aan het schaambeen. Waarschijnlijk zou de aanhechting geïrriteerd zijn geraakt door overbelasting. De behandeling daarvoor was warmte in te brengen gevolgd door een massage. En die behandeling heeft hij mij dan ook in een aantal afspraken gegeven. Vooraf zei hij me wel dat ik hiervoor geen sportslip kon aanhouden maar evt. wel een hoog uitgesneden slip die mijn heup zou vrij laten. Natuurlijk mocht ik ook iemand meenemen als ik me daar prettig bij zou voelen. Dat laatste heb ik echter bij geen enkele sessie gedaan.
    De eerste behandeling was enkele dagen daarna waarbij ik uiteraard zonder broek op mijn rug op de tafel mocht gaan liggen. Mijn linker been moest ik zover mogelijk optrekken en de knie naar buiten laten vallen. Een soort van kikvors houding dus. Wel kreeg ik nog een handdoek over me maar ja, dat bedekt natuurlijk ook weinig als hij in je lies tegen je kruis aan bezig is. De eerste 5 minuten kreeg ik daar een apparaat gedrukt wat behoorlijk warm werd. Het straalde naar binnen uit. Ook in mijn poes natuurlijk… En na die 5 minuten begon hij met masseren. Nou, als zo’n jonge vent met 2 grote handen in je lies tegen je poes aan aan het masseren is voelt dat toch wel heel bijzonder. Ik zal er niet meer over vertellen maar ik werd er nog warmer van dan van dat apparaat. Alles bleef verder gewoon heel professioneel maar heel bijzonder vond ik het allemaal wel.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Wow dat is heftig. Maar ze is niet met haar vingers in je geweest dus ben je eigenlijk niet echt verkracht. Maar heeft ze wel je clit gemasseerd ik zou keihard zijn gaan schreeuwen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Misbruik ? Denk het niet. Na alle deskundige reacties bedenk ik mij dat je tijdens die massage nooit 'nee !' hebt gezegd. En zwijgen betekent vaak toestemmen. Anderzijds begrijp ik wel, dat je geschokt was door wat die vrouw met je deed en - daardoor verward - niet wist wat je ervan moest denken. Toch zou ik er niet al te zwaar aan tillen. Hou het erop dat de masseuse wat ondeugend was en zonder 'all the way' te willen gaan je misschien een voorsmaakje wou geven van wat je een volgende keer kon verwachten, mocht je dat echt willen ervaren.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Met belangstelling en lol lees ik dit topic. Je bent wel een beetje wereldvreemd als 17jarige. Ik ken Kuta vrij goed en heb zojuist eens op Google-maps gekeken naar waar dat hotel van jullie ligt. Welnu, tot voor kort was de naam Ramada Resort by Wyndham Bintang Bali (maar inmiddels is het definitief gesloten) en dat betekent dat je langs de hoofdstraat naar de Discovery Shopping Mall bent gelopen. De toeristenindustrie in Kuta is zeer professioneel en ik kan me dan ook niet voorstellen dat in een massagesalon langs de hoofdstraat er iets is gebeurd met een jong meisje wat niet is afgesproken of tegen je wil zou zijn. Dat risico willen ze daar beslist niet lopen. De zaak wordt dan direct gesloten en komt er negatieve publiciteit. De toeristenindustrie kan dat niet hebben. Dat hebben ze daar in het verleden al genoegd gehad met die bomaanslagen.   Kijk, ik geloof best dat jij aan de straat fullbody hebt gezegd. Maar het kan zomaar zijn dat dat meisje in haar reactie of misschien binnen bij het afrekenen heeft gezegd / gevraagd fullservice. En dat jij daar, mogelijk slecht luisterend ja tegen heb gezegd. En dan is het wel duidelijk. Want fullservice betekent bij dergelijke salons heel wat anders dan wat jij bedoelde. In die salons krijgen ze veel verschillende klanten en lang niet iedereen communiceert in duidelijke bewoording over wat men wil. Veel klanten gebruiken dan bedekte termen. Soms uit schaamte. En fullservice in een dergelijke salon betekent heel simpel dat ze je naar een hoogtepunt masseren. Je laten klaarkomen dus. De masseuse zal dan ook wel verbaasd zijn geweest dat je je bikini wilde aanhouden. Maar zoals gezegd hebben ze daar te maken met wel meer vreemde klanten dus die kijken daar nergens van op. Ik ben wel benieuwd naar hoeveel je heb betaald. Zeker omdat ze waarschijnlijk niet vaak jonge, naïeve westerse meisjes als klant zullen hebben. Misschien wel een special price….  

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • De benaming die voor verschillende massages wordt gebruikt is vaak verwarrend maar soms ook niet. Als de massage wordt beschreven als erotische-massage of nog duidelijker, seks-massage, dan weet je wat je kunt verwachten. Bij een benaming als fullbody massage weet je zeker dat je van kop tot teen wordt gemasseerd. Maar meer weet je dat feitelijk nog niet. Het is zeker niet zo dat bij een fullbody massage of ontspanningsmassage je intieme delen vanzelf worden mee gemasseerd. Beslist niet, maar dat kan er wel van komen. Dat hangt bijna altijd en vooral vanaf waar jij je laat masseren. Ga je in NL of elders bij een net en erkende massagesalon of sportmasseur dan zullen je intieme delen nooit worden aangeraakt. Zelfs niet als je daarom zou vragen. Op de stranden waar masseuses langstrekken zal je bij een fullbody- of ontspanningsmassage ook nooit intiem worden aangeraakt, logisch. Maar in de wat meer louche salons achter gesloten deuren kan dat wel gebeuren of anders werkt men er vaak naartoe zodat je al in de stemming komt. En op dat moment krijg je dan de keuze om de massage (altijd tegen extra betaling) langer te laten duren met evt. een happy-end. Dat is hun verdienmodel, zo genereren ze hun inkomsten. En veel toeristen kiezen daar dan voor. Zeker als het in dat soort landen ook nog eens spotgoedkoop is en je in een fijne vakantiestemming bent. Kijk daarom goed waar jij je laat masseren en schat in wat je mag of kan verwachten. En maak goede afspraken!
    Wel is het zo dat zeker bij een fullbody- of ontspanningsmassage in welke vorm dan ook, het bijna gebruikelijk is dat je je in het geheel ontkleed. Daar heeft men meestal geen bijbedoelingen mee. Dat is vooral functioneel; je hebt geen knellende bandjes / kleding meer die de goede circulatie van je bloed kunnen belemmeren, de masseur kan beter zijn / haar werk doen en lange bewegingen maken en ook raakt je onderkleding niet besmeurd met massageolie die vervelende vlekken geeft. Maar in een goede salon zal dan altijd nog wel een handdoek over je intieme delen worden gelegd zodat je er niet helemaal naakt bij ligt. En bij het omdraaien zal de masseur de handdoek optillen en voor zich houden zodat jij uit het zicht blijft en kunt omdraaien. Zo gaat dat. In de meer louche salons kan die handdoek ook wel achterwegen blijven zodat je helemaal open en bloot op de tafel ligt. Salons geven je soms de mogelijkheid een wegwerpbroekje aan te doen die je kunt krijgen. Dat zijn van die niemendalletjes die door de olie vaak toch ook een beetje doorzichtig worden en de masseur zo weinig mogelijk in de weg zit. Die bedekken dus minimaal.
    Wat ik uit je verhaal niet kan opmaken is of jij bent klaargekomen tijdens de massage. Ik begrijp dat je in zo’n salon bent geweest waar dat wel tot het verdienmodel behoort. Dus de masseuse werkt daar bij het masseren bewust naar toe en laat het gebeuren of anders krijg je die vraag voorgelegd of ze moet doorgaan. Je bent daar niet duidelijk over. Maar dat hoeft ook niet.
    Je schrijft wel dat je je hebt ingehouden om de masseuse niet te laten merken dat jet het toch wel fijn vond. Nou, ik kan je verzekeren dat je dat niet is gelukt. Een ervaren masseuse heeft dat feilloos in de gaten. Ze kijken naar je ademhaling en je hartslag (bij je slapen) en voelen je spieren. En dat alles liegt niet. Ga daar maar vanuit. Ik adviseer je wel een evt. volgende maal wat meer bewust een salon uit te zoeken en / of evt. met meerdere personen te gaan.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • What 's in a name ?!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit was vorig jaar in Kuta op Bali.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar heb je dit meegemaakt ?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja bedankt, als ik jullie reacties zo lees denk ik ook dat ik vooral naïef ben geweest. Enkele dagen later liepen we met ons gezin naar het centrum en zei ik nonchalant zo tegen mijn ouders toe we die salons passeerden ‘hier kun je je ook laten masseren’. Waarop mijn vader zei ‘hier moet je niet wezen, dit zijn alleen seks-massages’. En inderdaad zie je daar ‘savonds alleen maar mannen en zijn de masseuses alleen maar vrouwen en voornamelijk dan nog van jonge leeftijd. Nou had ikzelf geen enkele ervaring met een ontspanningsmassage (is een erotische massage dan weer iets anders?), maar wel met sportmassages aan mijn benen na een wedstrijd . En daarom wist ik ook niet goed wat ik kon verwachten, dacht dat het zoiets was zoals in zuidelijke landen waar je die massages aan het strand vaak ziet.. Maar omdat mijn ouders zo positief waren over hun ontspanningsmassage in het resort dacht ik dat dat overal wel hetzelfde zou zijn. Niet dus, ik kan me niet voorstellen dat zij dezelfde massage hebben gehad zoals ik die heb gehad. Beslist niet.
    Overigens geloof ik ook niet dat dat meisje wat mij masseerde uit was op seks. Eerder probeerde ze, denk ik achteraf tenminste, invulling te geven aan wat ze dacht dat ik wilde. Juist omdat ik niet heb geprotesteerd tijdens de massage. Stapje voor stapje ging ze dus verder terwijl ik verstard was en niet wist hoe ik noest reageren. Voor mij is dit een goed leermoment; ik moet duidelijker aangeven wat ik wil en vooral ook wat ik niet wil en niet denken dat een ander dat wel goed zal inschatten. Ook vooraf proberen een inschatting te maken van wat ik kan verwachten…
    Vorig jaar augustus was ik nog 16 in september werd ik 17, maar ik denk dat het voor Aziaten wellicht net zo moeilijk in te schatten is hoe oud wij westerlingen zijn als dat voor mij ook moeilijk is om in te schatten hou oud iemand uit Azië is. En daar komt nog bij de regels in die landen en zeker in toeristische gebieden wel anders zijn dan bij ons. Zij zal echt niet het idee hebben gehad dat ze iets aan het doen was wat (bij ons) strafbaar is. Ik ben daar vrijwillig heengegaan en heb niet geprotesteerd.
    En of ik het nog eens zou doen? Als ik dit vooraf had geweten was ik beslist niet gegaan, ben toen best wel geschrokken. Maar nu ik die ervaring heb moet ik achteraf erkennen dat het toch ook wel fijn was. Alleen zat mijn bikini nadien onder de massageolie en heb ik die bij terugkomst in het resort snel onderin mijn koffer verstopt en verder niet meer gedragen. En mijn ouders wil ik geen verdriet doen. Die zouden zich alleen maar schuldig voelen omdat zij over hun massage zo positief waren.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben de afgelopen jaren in Indonesië, Thailand en de Filipijnen op vakantie geweest. Alle 3 hele fijne landen om je ook te laten masseren. Ik heb nooit een erotische massage gevraagd, wat de meeste mannen wel willen, maar ik kan je gevoelens begrijpen wat je meemaakte.
    De eerste massage liet ik doen op het strand in Kuta. 2 Oudere dames masseerden mij en het kietelde enorm, ik lag constant te lachen. Daarna heb ik me in Thailand (Huh Hin) laten masseren door een wat oudere dame, zij wilde maar dat ik langer dan een half uur bleef en ik lag naakt op bed. Ze wist het precies zo te doen dat ik op een gegeven moment met een enorme stijve op de massagetafel lag. Toen moest ik me omdraaien en moest zij ontzettend lachen maar ik hield de massage toch op 30 minuten. Zij dacht met haar lichtelijk erotische massage mij toch te verleiden tot 1 uur...
    De laatste massage was afgelopen winter in Davao (Filipijnen). Een jonge dame van 22 masseerde mij een vol uur, wederom geen sex maar af en toe raken ze toch je erogene zones. Ik vind het niet onprettig maar ik wil geen sex hebben. De massage was verder uitstekend en dat voor maar 6 euro...
    Je moet er rekening mee houden dat in het Verre Oosten de leeftijd van volwassenheid al bij 16 gezien wordt en zelfs in Thailand bij 14 jaar. Jij bent een grote/lange dame dus die masseuse zal gedacht hebben dat je volwassen bent en daarom iets verder gegaan zijn. Gelukkig is het niet door een masseur gebeurd, anders het wel een ander verhaal geweest zijn.
    Met je ouders zou ik er niet over praten. Laat het zo, anders gaan zij misschien denken dat je een vreselijke vakantie gehad hebt.
    Het was een nieuwe ervaring en zoals de eerste persoon reageerde: bij een volgende massage geef je aan wat je wilt en beslist niet wilt.
    Succes!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kan me voorstellen dat dit erg verwarrend was. Persoonlijk vind ik dat die masseuse echt te ver is gegaan, zeker omdat je jonger bent dan achttien. Sowieso mag iemand niet aan je geslachtsdelen komen zonder dat je daar toestemming voor geeft, wat mij betreft ook niet als je hebt gevraagd om een 'full body massage' - zij had er eigenlijk duidelijk over moeten zijn wat dat inhield. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat die masseuse van klanten gewend is dat ze dit soort massages willen en dat ze geen kwaad in de zin had, maar dan nog ben je tegen je wil op een seksuele manier aangeraakt en dat is gewoon altijd naar, of het nou van haar kant zo bedoeld was of niet.

    Wat je ouders betreft: het kan zeker helpen om het hun toch te vertellen. Je ouders horen er juist voor je te zijn om je te helpen als je dit soort dingen meemaakt. Misschien vinden ze het inderdaad niet leuk dat je zonder het te zeggen voor een massage het plaatsje in bent gegaan, maar mijn verwachting is dat ze het erger zullen vinden dat jij zo'n nare ervaring hebt gehad. Ik ken jouw ouders natuurlijk niet, maar je hoort je niet voor hen te hoeven schamen.

    Heel veel sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou hier niet spreken van misbruik, maar eerder van een misverstand, gebaseerd op gebrek aan ervaring en een zekere naiviteit van jouw kant. Je vraagt '1 uur' (omdat het niet duur is) en 'full body massage'. 'Full body' is wel degelijk het gehele lichaam, ook de delen die jij vernoemt. Wil je dat niet, dan zeg je gewoon vooraf 'except here and here'. Ik spreek niet uit ervaring, maar die dames zijn wel professioneel, denk ik. En veel toeristen verwachten ook wel iets extra. Bij echt 'misbruik' zou er veel meer zijn gebeurd. Daar bestaan 'filmpjes' over als 'lesbische verleiding tijdens massage'. Nu, ik zou daarvan niks zeggen tegen je ouders ; daar komt alleen maar narigheid van. Bovendien zeg je zelf verscheidene malen, dat je het niet onaangenaam vond. Neem het mee als een ervaring, waaruit je geleerd hebt. Aan jou de keuze nu : stel volgende keer je grenzen of laat het gebeuren en geniet er zoveel mogelijk van.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten