Skip to content
24 reacties
4982 weergaves

Verkracht door buurman

Mijn beste vriend die een jaar jonger is als ik, heeft mij gisteren verteld dat hij door zijn buurman is verkracht. Hij zegt dat alleen ik het weet. Hij heeft mij vertelt wat de buurman gedaan en gezegd heeft, alleen ik weet het. Maar wat kan ik doen, ik wil hem graag helpen. Van wat er met hem gebeurt is. Ik kan niet meer slapen. Alsjeblieft kan iemand mij helpen

12 jaar
7 jaren geleden

24 Reacties

  • Arme jongen, dat vriendje van je. Hij zal wel telkens opnieuw die verschrikkelijke daad in zijn gedachten terugzien. Hopelijk kan de psychiater hem helpen om het te verwerken. In de tussentijd vind ik dat jij je heel goed opstelt door hem als een echte vriend te steunen, dat helpt natuurlijk ook enorm, dat hij zich niet eenzaam gaat voelen.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt j17, het gaat nu niet zo goed met hem, hij is nu in behandeling bij een psygiator. Omdat hij de laatste tijd s nachts zwetend wakker word en dan bij z’n ouders in bed kruipt. Als hij bij mij blijft slapen is hij s ochtend erg moe, en dan zegt hij tegen mij dat hij s nachts door het huis heeft gelopen omdat hij niet kon sllapen

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Respect hoe jullie het hebben aangepakt, ts! En geweldig dat die buurman veroordeeld is. Die zit nu vast, en als hij uit de gevangenis komt gaat hij linea recta naar een gesloten psychiatrische inrichting om behandeld te worden. Pas als hij van kinderen af kan blijven zal hij vrijgelaten worden.
    Dus jullie kunnen opgelucht ademhalen en gerust gaan slapen. Het helpt om er over te blijven praten, met je ouders, met de ouders van je vriendje, of op school, en het kan ook helpen om het als verhaal op te schrijven. Dat verhaal kun je dan bijvoorbeeld verbranden of begraven, als een soort symbool dat je het achter je laat.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen17, nee ik heb geen moeite met Nederlandse taal, maar heb je wel eens van chattaal gehoord? En idd! Goed dat hij vastzit! En nee dit mag nooit gebeuren, maar het gebeurt wel, en daar heb ik geen woorden voor! 8 jaar vind ik eigenlijk nog te weinig!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Dit mag nooit gebeuren je buurjongen van 12 jaar misbruiken en verkrachten. Goed dat hij 8 jaar vast zit en tbs heeft gekregen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • 16 jaar en moeite met Nederlands?
    Maar ga naar je huisarts en vraag of hij /zij je kan door sturen naar een psycholoog die kan je helpen om het te verwerken en praat er over met je ouders en mensen die je vertrouwd anders gaat deze trauma de rest van je leven bepalen.
    Hoewel het jou (misschien) niet is overkomen geef je zoveel om je vriend dat het jou ook raakt.
    En of je nu 12 of 21 bent dit mag gewoon niemand overkomen.
    Seks tegen je wil in geeft gewoon een trauma en heel veel verdriet en pijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Kgeloof je gwn niet. Je praat srs als n volwassene, en niet als imd die 12 is, maar ja.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • J16 dat maakt mij niet uit hoe jij denkt, mijn vriendje en ik hebben dit meegemaakt, hoe jij erover denkt is jouw keuze

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Mwa, als het allemaal srs gebeurt is dan is dat echt wel erg, maar eig geloof ik niet zo dat je 12 bent en t srs is wat je allemaal zegt.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hè j16, sorry voor de late reactie. Het is nu 25 okt 21.30. Ik moet allang slapen maar kan het nog niet. Mijn verkrachte vriendje slaapt ook nog steeds slecht. We zitten bij elkaar in de klas en daarom slapen we vaak bij elkaar, we krijgen dat hij verkracht is allebij niet uit onze hoofd. We vinden het fijn dat hij vast zit, maar wij zitten ermee... eigenlijk hij voornamelijk. Onze volgende stap om dit te verwerken

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey TS, dat is mega dat hij is opgepakt, maar het valt me erg op dat je niks meer zegt over je vriend. Ik zou wel willen weten hoe het hem nu gaat? Want, nu de dader is opgepakt, betekend niet gelijk dat het met je vriend weer goed zal gaan denk ik. En hoe gaat het met jou? Ik zou echt mega schrikken als me vriend dit zou overkomen. Dus hoe gaat het nu met jullie?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben geen kenner maar volgens mij betekent het zoiets dat de persoon in kwestie na zijn gevangenisstraf weliswaar vrij komt, maar daarna wordt hij onder toezicht (ter beschikking) gesteld en hij moet dan verplicht psychische behandelingen ondergaan. Die TBS kan ook telkens weer verlengd worden als het gedrag niet verandert. Een crimineel heeft bijvoorbeeld in dit geval liever 10 jaar gevangenisstraf zonder TBS. Met TBS weet je nooit wanneer je weer helemaal vrij zult zijn.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Dank voor je reactie j21, maar wat is eigenlijk tbs? Heb het wel op internet opgezocht maar kom daar niet uit wat het betekend

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • 8 jaar en tbs zal altijd te kort zijn voor de slachtoffers, die hebben liever een levenslange straf. Maar neutraal gezien is dat een behoorlijk lange straf. Zeker ook met de TBS.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hallo ts hier. De buurman van m'n vriend heeft 8 jaar en tbs gekregen. Is dat niet wat kort....

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Ts hier. De buurman van m'n vriend is afgelopen week opgepakt door de politie. Meer weet ik nog niet. Ok hou jullie op de hoogte. Nogmaals dank voor al jullie adviezen

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Top jongens zoals jullie het opgelost hebben!
    Hardstikke dapper, ik weet niet of ik het zou durven vertellen aan iemand, ook al heb ik prima ouders.
    Ik hoop dat die buurman voorgoed vertrekt uit jullie buurt, en dat hij nooit meer zoiets doet met een kind.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey TS,

    Echt waar, super dat jullie het toch hebben gedaan.
    Zo kan die buurman zen straf niet ontlopen.
    In elk geval veel succes beide, zeker hij. Maar jij ook.
    Laat je over een poosje nog even weten hoe het gaat?
    Zeer benieuwd naar de stand van zaken over een poosje.
    In elk geval het beste toegewenst!

    Groeten

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • T's hier. M'n vriend en ik hebben de grote stap vanmiddag gedaan. We zijn eerst met z'n tweeen gaan praten hoe we het gaan vertellen. Uiteindelijk hebben we gekozen om het aan mijn ouders te vertellen, zoals iemand het sl beschreef. Gelukkig waren mn ouders blik dat we het verteld hadden, zij hebben gepraat met de ouders van mn vriend. Die avond bleef hij bij mij slapen. Details over het gesprek weet ik "nog" niet. Wij willen iedereen bedanken die advies gegeven heeft om dit voor hem op te lossen zodat z'n buurman een straf krijgt. Nogmaals dank aan iedereen, zonder jullie was het mij niet gelukt. Ik hou van jullie

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • In mijn eerdere reactie heb ik het niet verteld, maar op mijn 10e heb ik zelf iets dergelijks meegemaak met een man van ca 40 jaar , een kennis van mijn ouders. Het begon ermee dat hij zijn hand op mijn zwembroek legde , en het eindigde ermee dat hij me neukte vanachter. Ik vond het ook wel heel spannend enzo als hij mij pijpte.. Ik wilde hem niet pijpen zoals hij bij mij deed en hij dringde dan niet verder aan. Het voelde dan ook niet als een verkrachting ofzo,want ik was er zelf ook bij. Ik heb dit nooit verteld aan iemand , dit is de 1e keer. Ik vond het te confronterend allemaal en ik schaamde me ook heel erg. Maar als een volwassene zoiets doet is dat echt niet in de haak. Achteraf heb ik er ontzettend spijt van dat ik het destijds NIET heb verteld. En nu is het te laat, die man is inmiddels dood.
    Ik kan mijn verhaal niet te lang maken hier, maar ik geef je de tip om het absoluut te vertellen. Als je dat liever aan een buitenstaander doet omdat dat makkelijker is, vooral doen !
    En ja het zal veel gedoe geven. Succes.

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten