Skip to content
6 reacties
1765 weergaves

Laten meeslepen; jongetje aangeraakt

Ik heb iets waar ik super veel spijt van heb, moet ik naar de politie gaan of moet ik dan op bureau komen of krijg ik een strafblad ofzo.     Ik heb een neef die erg dominant is. Hij ging met mij de buurt in en daar in de speeltuin vroeg die aan jongentje of die met zn i-pad wilde spelen. We gingen met het jongetje naar het speelhuisje. Hij liet hem inderdaad spelen en zei tegen het jongetje dat hij wel wat ervoor terug wilde, hij zei mij om de broek van het jongetje naar beneden te doen, ik weet niet waarom ik geen nee zei, ik denk dat ik niet durfde maar deed zn broek naar beneden. De jongen had ja gezegd. hij ging toen voelen in zn onderbroek en deed die toen ook naar beneden. Ik had weg moeten gaan, maar het jongentje moest lachen toen vergat ik echt wat ik deed en voelde ook zachtjes eraan, maar toen zag ik eens traantjes bij die jongen en ben ik meteen gestopt. Ik liep het huisje uit en wilde gaan, maar m`n neef zei `jij houdt je bek anders en hij maakt zo`n beweging over z`n keel`     Ik ben laf geweest, mn neef ging door met die jongen en ik zei niets. Ik heb nachtmerries en ik zie het jongetje soms ook nog.

13 jaar
8 jaren geleden

6 Reacties

  • Mijn broer heeft vroeger ook zoiets meegemaakt, hij was toen 6 jaar en ik was een half jaar ongeveer, onze ouders gingen uit eten dis er was een oppas, ze had haar vriend meegenomen en hij heeft mijn broer gedwongen om zijn broek uit te doen, hij heeft ook aan hem gezeten enzo, een paar jaar later toen ik ongeveer 13 was (dus oud genoeg om te begrijpen hoe fout dit eigenlijk is) heeft hij me verteld dat dat is gebeurt, hij had het al eerder aan mijn ouders verteld en heeft er een trauma aan over gehouden... Wat ik nu probeer te zeggen en hoe moeilijk dit ook is ik zou naar het politiebureau gaan en zijn ouders inlichten als dat kan. als je gewoon precies dit verteld, en ook dat je neef zei dat je dit echt niet verder mocht vertellen denk ik dat ze er heel blij mee zijn dat je op zn minst verteld dat jij op dat moment ook niet wist wat je deed omdat je gewoon zo onder druk stond. Ik zou desnoods aan de politie vragen of zij evt anoniem de ouders van het jongetje kunnen inlichten zodat hij er met iemand over kan praten, hoe eerder hoe beter! Ik merk namelijk dat mijn broer het er nig altijd moeilijk mee heeft. Ik wens je heel veel succes hiermee!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • pfff heftig, laat je even weten als je het je ouders verteld hebt? Dat moet je echt doen hoor.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ga het vertellen, zo snel als mogelijk. Ondanks wat jij bij het jongetje hebt gedaan kun je hem nu redden! Vertel het aan je ouders, je kunt ook met de kindertelefoon bellen of chatten met die kindertelefoon.     Ik ben zelf een misbruikslachtoffer toen ik 8 was. het leek er eerst op dat ze met z`n drieën het op mij gemunt hadden. Het waren 2 jongens en een meisje. De oudste was zo n 14 (jongen) en de andere twee waren 10 en 11, maar die twee waren ook door die oudere jongen gedwongen (bleek achteraf) mij vast te houden zodat hij z`n gang kon gaan. Ik dacht zelf pas een jaar ofzo later waarom ging ik niet gillen, schreeuwen of wat ook. Ik schoot helemaal in een soort kramp. Toen het klaar was ben ik `gewoon` gaan aankleden en liep zo gewoon mogelijk naar buiten, maar toen ik mijn moeder zag ging ik helemaal uit m`n dak van verdriet, maar ik was dus niet de enige want die jongen en meisje waren ook helemaal door de war en gingen ook huilen toen ze mij buiten zagen komen. Mijn moeder heeft aangifte gedaan, doordat die twee de naam van die jongen wisten, hij bleek al eerder zoiets gedaan te hebben, maar toen hield een ander ook z`n mond.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi meisje 13,

    Wat een nare toestand!

    Ik hoef je niet meer te vertellen dat het erg is wat je (en vooral je neef) hebt gedaan, maar zo te lezen heb je te maken gehad met angst voor je neef. Niet alleen maar erna, maar ook ernaar toe. Was er ook al een dreigement voor je z`n broek naar beneden deed? Heb je je laten `foppen` doordat het jongetje ja zei? Misschien realiseerde het jongetje in eerste instantie helemaal niet wat er gaande was. Als het je echt niets kon schelen had je je niets aangetrokken van de tranen van het jongetje denk ik zo.

    Heb je aangegeven dat je ook met een hulpverlener wil praten? Misschien kun je met een vertrouwenspersoon praten op school. Het is misschien nu nog een stap te ver om je ouders te informeren. Probeer de `film` goed voor jezelf opnieuw af te spelen. Wat zei je neef tegen jou? Wat zei hij tegen het jongetje? Zoek hulp! Je geeft zelf al aan dat je je hebt laten meeslepen, misschien was je wel net zoveel in de macht van je neef als dat jongetje.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • @topicstarter Mijn eerste gedachte is; zoek hulp! Kies iemand uit die je kunt vertrouwen en die jou kan helpen bij alle stappen die er genomen moeten worden. Ik hoop vooral dat je bij je ouders terecht kunt en anders zijn er via school wel mogelijkheden om hulp te krijgen.

    Je bent jezelf nu erg bewust dat je neef en jij fout zaten, maar je had toen niet de moed om tegen je neef te zeggen dat hij moest stoppen. Je werd angstig, je leek te landen op aarde om het zo maar te noemen. Veel sterkte!

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Beste,

    Vertel dit aan je ouders en zorg ervoor dat je neef gestopt word, dit is gewoon te triest voor woorden...

    Hoe oud is je neef eigenlijk? En hoe oud is dat jongetje? Ondanks dat die misschien op dat moment ff lachte hij zal het echt niet leuk gevonden hebben. Vertel dit dus z.s.m. aan je ouders.

    Kinderen die slachtoffer worden van misbruik hebben daar hun hele leven last van, ik neem aan dat je niet op je geweten wil hebben dat je een kind psychisch laat beschadigen door je neef. Jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat dit niet meer zal gebeuren en dat die jongen er geen trauma aan over houd.

    Doe er dus wat mee en ga naar je ouders, vertel gewoon eerlijk de waarheid ook wat jij zelf hebt gedaan, ondanks dat het moeilijk is , is het gewoon het beste.

    Eerlijkheid duurt het langst!| Stel jezelf eens voor hoe jij het zou vinden als zoiets bij jou zou gebeuren! Dat zou je toch ook niet willen? Het is dus jou plicht om dit aan je ouders te melden en dan ook zo snel mogelijk!

    Zet em op!

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten