Skip to content
2 reacties
539 weergaves

Wat moet ik doen???

hallo, ik ben 17 jaar en ik zit al lange tijd met een geheim/probleem en ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben de jongste van een gezin van 4. Ik heb nog een oudere zus en twee oudere broers. Mijn oudste broer is nu 22 jaar. Ik hou mijn probleem al heel lang geheim en ik durf het eigenlijk aan niemand te vertellen. Toch moet ik het kwijt, want ik krijg langzaam het gevoel dat ik gek wordt en ik merk dat het me steeds meer hindert over de jaren. Het probleem is begonnen toen ik 7 was (hele tijd geleden, maar ik kan het me nog goed herinneren). Ik was aan het spelen met mijn oudste broer (die was toen net een paar weken 13). Hij had van school het spel truth or dare geleerd en na wat uitleg hebben we dat gespeeld. Voor mij was het heel onschuldig. Op die leeftijd had ik nog (naief genoeg) geen besef van wat vreemd was of niet. waarheids vragen, maar ook bijvoorbeeld, trek je zwemkleren aan of zoen zoals 'een volwassen' (op de mond was dat, geen tongzoen ofzo). Ik weet niet alles meer tot het moment dat ik nog herinner dat hij in zijn onderbroek zat en vroeg of ik vriendje had (het was dat tijdperk dat iedereen in de klas met 'iedereen' had, die totale onzin-vriendjes/vriendinnetjes) en dat ik dat niet wilde zeggen en dus een dare moest doen. Toen deed tie onderbroek omlaag en moest ik zijn ding likken alsof het een lollie was. Dus dat heb ik (totaal niet-wetend op die leeftijd) gedaan. even maar, maar hij zei dat ik wat langer moest doen, omdat ik de waarheidsvraag fout had. Hij is toen ook (ik weet nu wat er echt gebeurde :( ) gekomen in mijn mond. Hij denkt waarschijnlijk dat ik het me nu niet meer herinner, maar ik weet ook nog heel goed dat ik het moest doorslikken en daarna beloven absoluut aan niemand te vertellen, ook niet aan papa en mama. Sindsdien heeft hij er nooit meer iets over gezegd. En nu ik ouder ben, weet ik natuurlijk wat dat was en wat ik binnen heb gekregen, maar ik weet niet wat ik moet doen. ik durf niet erover te beginnen, tegen niemand eigenlijk, want tja hij heeft me niet gedwongen ofzo, maar ik wist toen ook niet wat ik deed. Ik zit er al best lang mee en ik weet absoluut niet wat ik moet doen. Hij is nu 22 en allang het huis uit, dus gelukkig zie ik hem niet elke dag om eraan herinnerd te worden, maar ik had afgelopen jaar een vriendje en toen we wat verder wilde gaan, doemde dit beeld weer op en wilde ik niet meer verder. Elke keer als het intiem werd, heb ik het afgebroken omdat ik dan steeds weer denk aan toen. Ik durfte hem niet te vertellen wrm het was en hij had er genoeg van dat ik niets wilde zeggen en niet intiem wilde zijn, dus ik ben weer single. Sindsdien spookt het steeds meer in mijn hoofd en komt het helemaal weer terug als mijn broer langs thuis komt. Wat moet ik toch doen? Ik weet het echt niet meer :'(

16 jaar
10 jaren geleden

2 Reacties

  • probeer het gwn echt te vergeten het is al zo lang geleden en je broer deet het vast alleen maar om te weten hoe het is. ik denk ook dat hij nu echt spijt heeft als hij er weer aan herinert word dus probeer veder te leven wat gebeurt is is gebeurt en is klaar. maar als je echt het niet kan vergeten praat dan met je broer alleen zonder ke ouders dan hoeft hij zich ook niet te schamen. het is miss moelijk maar hij moet weten dat jij er zo mee zit en dat dat zijn schuld is. dan kan hij zijn exuses maken en uitleggen dat het gwn een dom puber ding was waarvan hij nu weet dat het echt heel fout is. en miss spookt het ook wel bij hem in het hoofd rond waardoor het nog beter is het erover te hebben. ookal is het moelijk je zult opgelucht zijn als je het gedaan hebt. sterkte er mee gr J

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • het is traumatisch geworden. zoek gespecialiseerde hulp bij een seksuoloog of psycholoog. het kan weer helemaal goed komen met je. maar je moet er niet mee blijven rondlopen.

    19 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten