vraag rondom anti conceptie
Hoi Hoi,
beetje info over mij
ik, 19 jaar, heb een relatie voor meer dan 1 jaar.
ik slik geen pil.
mijn vriend en ik zijn er overna aan het denken om een keertje seks te hebben. Ik vind dit best wel eng, vooral omdat er vanuit thuis zelden over gepraat is.
ik ben bang als ik het ga doen (met condoom) dat ik nog steeds zwanger wordt.
dus mijn vraag:
stel ik zou seks hebben, zou ik dan anti conceptie moeten halen voor de tijd en innemen ookal is er niks fout gegaan of moet ik dan niks innemen?
advies zou fijn zijn.
7 Reacties
-
ta hier, het is meer een gedoetje in mijn gezin zelf waardoor zelfs de gratis variant een gedoe zou zijn. ik wou eerst aanvragen voor mijn hevige pijn maar uiteindelijk van niet besploten omdat mijn vader dan zou denken dat het voor seks was. ( oftewel gedoe thuis)
19 jaar18 dagen geleden -
Ik ken verschillende meisjes die de pil gebruiken tegen acne, ook al hebben ze geen sex. En inderdaad, sommige ook om minder last te hebben van hun periode. Jij hebt toevallig geen acne, of hinderlijke of onregelmatige periode? Anders kan je die als goede reden gebruiken.
Maar je kan sowieso naar de gynaecoloog gaan voor een algemeen onderzoek. En dan tegelijk navragen hoe het zit met de pil, en evtl. een voorschrift krijgen?
Op sommige plaatsen zijn voorbehoedsmiddelen gratis, zoek dat ook even uit.
22 jaar20 dagen geleden -
TS hier, dankjewel iedereen voor de info, nadeel is…. ik leef ik een huishouden waarbij de pil afgekeurd word (omdat ze denken dat ik dan juist ga neuken, ookal heb ik het eerder opgegooid als middel om menstruatie minder zwaar te maken) ook wordt mijn zorgverzekering bestraald vanuit mijn ouders en krijgen wij nog via post brieven binnen als medicatie gehaald is. dus vermoedelijk als ik het ooit zou doen is het vermoedelijk de after pil.
maar nog steeds bedankt19 jaar20 dagen geleden -
Een condoom is inderdaad altijd verstandig. Afhankelijk van hoe goed je m gebruikt beschermt dat voor ongeveer 99% tegen zwangerschap. Veel mensen hebben daarnaast inderdaad ook nog een tweede anticonceptie, zoals een implanon, spiraaltje of natuurlijk de pil. Zeker weet ik het niet, maar volgens mij moet je die laatste drie minimaal een maand voor de seks gaan gebruiken wil het effect hebben. Maar hiervoor kun je veel beter naar de huisarts (sommige verloskundigen helpen hier ook goed bij), die weet hoe lang je van te voren moet beginnen en kan je ook helpen om te beginnen. De kans op zwangerschap is met alleen een condoom dus ook al erg klein, maar wil je meer zekerheid is bv de pil als extra aan te bevelen. Van die natuurlijk anticonceptie zoals bijhouden hoe je cyclus loopt en de seks goed timen, voor het zingen de kerk uit (dus voordat hij klaarkomt stoppen met penetreren) e.d. kun je prima naast het condoom enzo gebruiken, maar zijn op zichzelf erg onbetrouwbaar.
19 jaar22 dagen geleden -
Voor zover ik weet, ooit geleerd: een condoom is niet 100% veilig: hij kan scheuren, eraf glijden, slecht aansluiten, enz. Maar het is wel veel beter dan niets. Helpt ook enigszins tegen geslachtsziektes.
De pil is ook niet 100% veilig, en helpt niet tegen ziektes. Jij of je vriend kunnen ook drager zijn van ziektes zonder dat je er veel last van hebt, vb. herpes of schimmel, maar die bij de ander wel last kunnen geven. Hoeft niet, maar kan.
Dus ik denk dat allebei samen wel best is: condoom + pil. Maar met de pil moet je lang genoeg op voorhand beginnen, ze werkt niet direct.
Zoek info bij gespecialiseerde websites (ik kan er niet direct op komen). Of beter nog naar de gynaecoloog, die kan de beste info geven en de beste pil voor jou voorschrijven.
15 jaar22 dagen geleden -
Je bent 19, dus je mag in ieder geval naar de huisarts voor anticonceptie zonder dat je ouders dit weten. Je hebt je eigen ziektekostenverzekering dus je ouders zien ook geen rekening en de dokter heeft medisch beroepsgeheim. Je kan dus aan een soort van anticonceptie. Wat er allemaal is en hoe dat werkt : https://sense.info/nl/condoom-pil-en-meer
Je kan uiteraard altijd een condoom gebruiken. Dat neemt wat gevoel weg, en het zorgt ervoor dat je niet zwanger kan worden of besmet kan worden met een SOA. Check het condoom na gebruik op scheuren. Dat kan gebeuren. Haal vooraf een morning after pil bij de drogist. Als je een kapot condoom hebt neem je de MAP.22 jaar22 dagen geleden -
Je kunt onder het onderwerp periodieke onthouding zien hoe je door je vruchtbare dagen niet te neuken zwangerschap kunt proberen te voorkomen. Ditis geen 100% zekerheid biedende methode
Je vriend kan een condoom gebruiken, dit is, mits goed toegepast vrijwel zeker een goed middel om niet zwanger te raken
Je kunt via de huisarts een recept voor “de pil” krijgen, werkt prima
Als je geneukthebt zonder goed voorbehoedmiddel kun je om de “Day After pil” vragen
Meeste voorzichtige mensen wedden niet op 1 paard maar gebruiken 2 methodes18 jaar22 dagen geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Wat betekent het allemaal?
Wat is het verschil tussen seks, vrijen en neuken? En wat hoort er bij seks en wat niet. Wil je er met iemand over praten? Dat kan.
Ga naar jouwggd.nl over Wat betekent het allemaal? -
Podcast Sense Talk
Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.
Ga naar sense.info over Podcast Sense Talk -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Seksquiz voor jongens
Wat weet jij over seks? En weet je wat een meisje fijn vindt? Doe de quiz met 9 vragen over seks.
Ga naar sense.info over Seksquiz voor jongens
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!