Skip to content
6 reacties
392 weergaves

Besnijdenis, pijnlijk?

Ik ben een jongen van 16 jaar. Mijn voorhuid is te strak, hij zit over mijn eikel, dus kan ik mijn eikel niet bloot krijgen. De ruimte die ik nog heb is ongeveer de doorsnede van een potlood. Moet ik nu besneden worden? of is er een andere manier voor. Is een besnijdenis pijnlijk? (ook de dagen erna?)   Alvast heeel hartelijk bedankt voor de reacties!! 

16 jaar
12 jaren geleden

6 Reacties

  • @ jongen 21, je moet wel opletten dat je voorhuid de eikel niet te veel afklemt, want dan kan je daar necrose krijgen en dat wil je absoluut niet!!

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • hoi 16 jaar,
    ik ben nu 21 jaar en herken het probleem!! Ik heb een lange voorhuid die niet makkelijk over mn eikel kon en weer terug kon.
    Ik heb het advies gekregen om de voorhuid op te rekken, in bad of onder de douche, probeer je wijsvingers dan naar binnen te duwen, bij een slappe piemel, dan op gaan rekken, veel en vaak gaan doen!!! Als het na een aantal weken beter gaat, je voorhuid terugtrekken achter je eikel en dus lopen met een blote eikel. De oefeningen blijven doen!!! Ik loop nu nog altijd met een blote eikel en voorhuis is ruim genoeg!!! Je houdt je velletje op deze manier, zodat het plezier ook hetzelfde blijft, geen operatie nodig.
    Bij mij heeft het prima geholpen en weet dit ook van andere jongens.

    Laat je weten of het lukt?
    grz

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • RE @ Je moet wel wát doen

    Ik neem aan dat deze jongen in 'slappe toestand' wel de eikel bloot kan krijgen en dus schoon kan houden. Er is dan dus niet heel veel aan de hand.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • niet echt

    ik ben zelf voorig jar besneden en de besnjidenis is niet pijnlijk alleen de eerste dag ernaan maar dat valt best mee in jouw geval zou ik het wel laten doen ik had ook de ruimte van de doorsnede van een potlood als je besneden bent krijg je wel vaker een stijve  

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Je moet wel wát doen

    Als je nooit je voorhuid over je eikel kunt trekken kun je het daar niet goed schoonhouden. Daar krijg je een keer problemen mee. En trouwens, je mist ook gewoon veel als je je eikel niet kunt ontbloten. Of het bij jou mogelijk is weet ik niet, maar behalve besnijdenis (die trouwens hoog/laag en strak/los mogelijk is) bestaat er ook nog zoiets als een Z-incisie. Dat is een zig-zag-snede die je voorhuid ruimte geeft. Of dat bij jou mogelijk is moet je met een chirurg overleggen die daar kennis van heeft. Ja, dat is doodeng om te vragen. Maar, het is helemaal geen rare vraag, want jouw toch wel erg kleine opening van je voorhuid vraagt om een oplossing. En tja, het zal best een tijdje gevoelig zijn, of je je nu laat besnijden of die Z-incisie laat doen. maar, met pijnstillers kom je daar echt wel doorheen hoor. En reken maar dat je achteraf tevreden zult zijn. Laat je wel goed informeren, en zoek zelf op internet ook goed. Zelf heb ik wel een knap lange voorhuid, maar ik had een echt te krap toompje. Daar is het mes ingezet, en nee, dat voelde niet direct lekker. Maar het resultaat is goed, ben er erg tevreden mee.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • ja erg pijnlijk

     ik denk dat je het beste naar je huisarts kunt gaan en het bespreken of dat nodig is. maar besneden worden is best pijnlijk ja en ook de dagen erna. als de pijn weg is heb je een blote eikel, dus kun je ook vaak een stijve krijgen, doordat je eikel langs de stof van je onderbroek schuurt. voor de rest hebben jongens hier vaak meer verstand van, maar ik wilde graag helpen. xxx s 

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten