Twink
Hoi, in een van de posts las ik recent over twinks en dat zij vaak in de smaak vallen bij homo mannen. Ik ben zelf volgens mij twink, 22 en zie er uit als 16/17, licht gespierd en geen beharing. Ik vind het leuk om in de smaak te vallen bij andere jongens en mannen omdat ik er jong uit zie. Eén nadeel vind ik wel dat ik mij overal moet legitimeren omdat ze denken dat ik nog geen 18 ben. Daar baal ik wel eens van en mijn vrienden hebben daar geen last van. Hebben anderen hier deze ervaring ook. Ben benieuwd.
24 Reacties
-
Van mijn 17 tot ongeveer 20j ging ik regelmatig alleen naar het strand of naaktstrand als het kon. Ik zag er ook erg jong uit en dit vond ik toen ook wel wat jammer. Naar het strand had ik enkel een rugzak, strandlaken en leesboek bij me. Als er dan wind kwam opzetten zocht ik vaak bescherming tegen het opwaaiend zand in de duinen. Daar werd ik dan ook vaak aangesproken door mannen. Ik was tozn ook wat naïef en vond dit meestal onschuldig, al kreeg ik vaak complimenten op of mijn string of volledig gladde schaamstreek. K had geen probleem met me naakt te laten zien, dus dit was sowieso geen issue voor me. Sommige babbels waren ook gewoon onschuldig, andere waren al snel wel wat aangebrand tot echt expliciet. Maar ook hier zocht ikzelf niets achter, tenzij ze echt expliciet dingen aan me vroegen. Ik had pas later door dat dit - deels - was omdat ik er zo jong uitzag.
En ook naïef dus.23 jaar10 dagen geleden -
Dag G, Ik ben blij dat je wat gelukkiger bent met je bestaan. Je hebt iets bereikt, je hebt iets om naar uit te kijken, je hebt een keuze gemaakt en je hoopt natuurlijk ook dat je straks mensen tegenkomt waar je een goede vriendschappelijke relatie mee kan hebben, van welke aard dan ook. Voor nu is de stress weg.
Een universiteit is een goede plaats om mensen tegen te komen waarmee jij je comfortabel voelt. Allemaal ongeveer van jouw leeftijd, allemaal redelijk intelligent en met de intentie om zichzelf geestelijk te verrijken, iets te bereiken, en allemaal met dezelfde uitdagingen.
Rotterdam was misschien iets te ruig voor jou als eenvoudige Brabantse jongen en dan kan ik begrijpen dat je liever iets kiest met een gelijksoortige cultuur als wat jij in jouw omgeving gewend bent. Nijmegen is natuurlijk een mooie historische stad, maar wat ik zo af en toe lees over activistische studenten, een slap bestuur, het cancelen van personen met "de verkeerde mening", het uitnodigen van sprekers die naar mijn idee "de verkeerde mening" hebben, zoals antisemitisme, dat bevalt mij niets. Maar de medische opleidingen hebben daar waarschijnlijke niet zo veel me te maken. Dat is meer een technisch iets en die studenten hebben wel wat anders te doen dan met vlaggen te zwaaien, te bezetten en te demonstreren.
Het is overigens wel een hele reis van de regio Eindhoven naar Nijmegen. Met de trein of met de auto duurt even lang en met de trein ben je dan natuurlijk nog niet waar je zijn moet. Kleine tweedehands autootjes zijn niet zo duur, maar de verzekering helaas wel. Misschien op naam van vader of moeder?
Je hoort wel eens iets over misdragingen binnen studentencorpsen en uit de hand lopende ontgroeningstoestanden. Als je er daar bij wilt horen moet je dacht ik wel lid worden, maar zelf denk ik dat ik er voor zou kiezen er dan niet bij te horen. Maar net als waar jij gaat studeren is dat uiteraard jouw keuze. Jij bent mij niet.
Alles is voorlopig achter de rug en nu kan je een hele lange vakantie gaan houden maar ik denk dat je alvast wat extra gaat verdienen met je baantje voor straks.
Eerst nog dat uitstapje met je vrienden en dan het begin van een nieuw leven. Je hebt bij dat uitstapje in ieder geval iets om over te praten en ik kan mij voorstellen dat jouw vrienden ook niet stil gezeten hebben.
Ik wens je dus een hele fijne vakantie en als je straks eenmaal met de studie begonnen bent dan horen we vast nog wel van je. Veel succes op de uni!23 jaar10 dagen geleden -
Bedankt voor jullie felicitaties, dat apprecieer ik.
Ik schrijf dit bericht opnieuw, omdat mijn vorige bericht blijkbaar niet is gepubliceerd.
Van de serie De Kotmadam had ik nog nooit gehoord; daar was ik zelf ook niet opgekomen. Het lijkt me inderdaad leuk om een serie te kijken waarbij je de stad goed herkent.
S, jij ook veel succes met je studie!
Ik voel me op dit moment best oké. Je zat er niet ver naast met je speculatie. Eindhoven klopt niet, maar het zit wel in de buurt. Ik heb inderdaad gekeken naar Rotterdam en Nijmegen, maar ook naar Maastricht en Utrecht.
Sinds 2017 is het zo dat je bij inschrijving voor een numerus fixus-opleiding meteen ook de stad kiest. Voor die tijd, toen er nog een centrale loting was, koos je eerst alleen de opleiding en kon je daarna nog bepalen in welke stad je die wilde volgen. Met andere woorden: ik heb mijn keuze voor de stad al gemaakt als ik voor geneeskunde kies.
Bedankt voor je aanbod om mee te denken over een geschikte buurt, maar dat is niet nodig — het is namelijk ergens anders. In België werkt het wel nog zo dat je eerst een toelatingsexamen (voor tandheelkunde, geneeskunde of diergeneeskunde) doet en pas daarna kiest in welke stad je gaat studeren.
In Nijmegen is het inderdaad best lastig om een kamer te vinden, daarom zie je dat er ook best veel mensen op kamers gaan in Duitsland. Een nadeel daarvan is dat het openbaar vervoer er niet heel goed op aansluit. Het voordeel is dat er best veel goederen daar goedkoper zijn dan in Nederland. Elk voordeel heeft zijn nadeel en vice versa.
Ik ken genoeg mensen die in Nijmegen studeren en het daar prima naar hun zin hebben. Dus die puinhoop valt volgens mij wel mee hoor.
Over precies een maand ben ik klaar met mijn vwo-examens, tenzij ik een herkansing nodig heb — maar daar ga ik niet van uit. Dus het zijn nu alleen nog de laatste loodjes.
Fijne paasdagen!20 jaar11 dagen geleden -
Dag G, Gefeliciteerd met je toelating! Ik hoop dat het jou jezelf in alle opzichten beter en positiever laat voelen.
Je zal dus een kamer moeten zoeken omdat je mogelijke studieplaatsen te ver van huis zijn. Ik denk dat jij in Eindhoven woont en dan is de keuze Nijmegen of Rotterdam. Ik adviseer je Rotterdam te kiezen.
Rotterdam is een veel grotere plaats dan Nijmegen met goede metroverbindingen naar omliggende plaatsen zoals Schiedam en Spijkenisse en binnen Rotterdam naar Zuid en Noord. Veel grotere kans dat je daar iets vindt.
Daarnaast stopt de Metro vlak naast het medisch centrum van de Erasmus Universiteit. Dus al vind je een kamer wat verder van de Universiteit vandaan, je bent er zo.
Je hoeft je niets aan te trekken van mijn advies, maar ik kom daar vandaan, dus ik weet waar ik over praat. Rotterdam is wel veel multicultureler dan Eindhoven, vooral Zuid. Spijkenisse ook, maar Noord weer minder. In Nijmegen zijn ze te veel met politiek bezig. Puinhoop daar.
Schiedam is een hele aardige historische plaats, net zo oud als Amsterdam maar ze maken er minder drukte van. Ook geen woke gedoe.
Schiedam is een arbeidersstad. Iemand zei eens dat het wel een dorp leek, iedereen kende iedereen. Er wonen vooral veel Turken maar dat zijn hele brave mensen met principes.
Kamers in Schiedam zag ik van een kleine 400 tot bijna 900 per maand. Wel duur vind ik.
Als je belangstelling hebt voor een kamer in Schiedam, als je mij de straat geeft kan ik zeggen of het een goede buurt en een goede keuze is.
Veel succes met alles!23 jaar13 dagen geleden -
Hey, dag G,
heel fijn om te lezen dat ge toegelaten zijt! Nu nog een leuke specialisatie kiezen en dan de zoektocht naar een mooi kot :-) .
En wat die zelfdiscipline betreft; tsja, dat hangt heel erg af van vrienden, inzet, omgeving, ...
Maar zeker weten dat inwonend bij iemand zeer goed helpt om de teugels strak te houden.
30 December is belangrijk, zeker in Leuven: In België is er de televisieserie 'De kotmadam'. Helt telt 25 seizoenen, ze zijn al meer dan dertig jaar aan het filmen en ging van start op 30 december 1991. De laatste aflevering is verleden zomer ingeblikt. De serie is zo een beetje de heilige graal hier, want het is in Leuven opgenomen, en we kijken het graag, samen met de kotmadam, op de bank. Dus die dag, ook al valt die in de kerstvakantie, is er eentje om rekening mee te houden.
Op de Oude Markt zit een bronzen beeld van de kotmadam op een eveneens bronzen bank. Ze lijkt jammer genoeg niet op de kotmadam uit de serie, maar het standbeeld is dan ook al veel ouder dan de serie. De meeste kotmadammen zijn ook ouder dan de dame naar wie het beeld gemaakt is; huizen met kamers op overschot omdat de kinderen het warme nestje verlaten hebben ...
Veel succes met je zoektocht naar een mooi kot :-) !
En veel succes met de studies!
Groetjes,
S19 jaar13 dagen geleden -
Hey S,
Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt: een kotmadam doet dat waarschijnlijk alleen als ze het echt leuk vindt.
In je een-na-laatste bericht had ik het zo opgevat dat zij voor een inwonend kot koos omdat ze anders niet genoeg discipline had. Maar ik begrijp nu dat je het eigenlijk over jezelf had.
Ik heb over je vraag zitten nadenken, maar ik heb eigenlijk geen idee. Is het soms kotmadam-dag? Of de verjaardag van jouw kotmadam?
Ik heb het zelfs proberen op te zoeken, maar het internet heeft me niet echt verder geholpen. Het zegt alleen iets over een herdenkingsritueel, daar zou ik zelf niet opgekomen zijn, is dat wat je bedoelde?
Misschien iets met oudjaar, maar het is daar eigenlijk net een dag te vroeg voor en met Kerst lijkt het me ook niet te maken te hebben.
Goed nieuws trouwens: ik ben toegelaten voor geneeskunde in Nederland (niet voor tandheelkunde), dus ik ga het in België niet meer proberen. Nu is het alleen nog de vraag wat ik uiteindelijk wil gaan studeren. Ik moet hier ook dringend op zoek naar een kamer, want in beide steden waar ik over twijfel en misschien wil gaan studeren, is het echt moeilijk om iets te vinden. Dat wordt dus nog een hele uitdaging.
Ik onderschat de studie geneeskunde zeker niet. Een oude vriend van me uit de basisschool doet het nu en bij hem zie ik dat het vooral heel veel is, maar dat het wel goed te doen is als je het bijhoudt. De stages lijken me ook het leukst – dan zie je ook echt waar je het voor doet.
Ik weet niet hoe het in België gesteld is met artsen. In Nederland is er echter een aanzienlijk aanbodoverschot aan specialisten hangt wel af van de specialisatie in ziekenhuizen. De beschikbare vacatures zijn vaak tijdelijke contracten, dus je moet er echt heel erg goed in je vak zijn of heel goed zijn in sollicatiegesprekken om een kans te maken.
Bij huisartsen, psychiaters, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, geriaters, jeugdartsen en andere sociaal-geneeskundige specialisten is er daarentegen wel een groot tekort en daar is wel veel vraag naar personeel.
Hou je goed S!
Groetjes,
G20 jaar15 dagen geleden -
Dag G,
van de studenten waarvan ik weet dat ze inwonen, weet ik niemand klagen over hun kotmadam. Ik denk dat als ge studenten in huis haalt ge sowieso al wel een bepaald soort mens zijt dat mee gaat met de jeugd en graag een babbeltje doet over het reilen en zeilen in het studentenleven. Norse mensen zie ik geen studenten in huis halen, zelfs niet voor de extra centjes. Tot drie kamers openen, valt trouwens onder een speciale 'kotmadam'-regeling.
Ik heb bewust gekozen voor het huiselijke omdat ik graag structuur heb. De twee anderen weet ik eigenlijk niet of het van hen een bewuste keuze was. Ik heb een overeenkomst van tien maanden, rekening gehouden wel met dat het schooljaar later begint en eventueel een tweede zit. Mijn kotgenote had tweede zit en omdat ze gevraagd had of ik wou helpen met nota's en overhoren, mocht ook ik terug mijn kot in. Daar doen ze niet moeilijk over hoor. En weet ge, als de kotmadam jarig is, of het is moederkesdag geweest, dan geeft ge ook een dooske pralines of zo. Ook 30 december is heel belangrijk!! Zeker in Leuven ... (ik ben nieuwsgierig of ge de reden achterhaalt :-) )
En mijn kotgenote weet heel goed dat ik homo ben, maar dat hield haar niet tegen. Ze vind me aantrekkelijk en onze andere kotgenoot is een (sorry) nurk, dus daar hebben we niks aan. Nu ja, ik dacht eerst dat het maar een spelleke was van haar: "bekeer de homo". Maar een paar maanden geleden werd het wel heel ernstig; verstand er bij gehouden en toch met klem 'neen' gezegd. Daarvan losstaand: we zijn vrienden voor het leven :-) .
De leerstof voor de richting geneeskunde is denk ik niet te onderschatten. Ik weet wat er op van cursussen en boeken op haar kamer staat en hoe lang zij iedere avond blokt; hoe ze er iedere morgend uitziet. Ze zegt er wel altijd bij dat het enorm interessant is en ze niks anders zou willen doen. De stages zijn het leukste en leerzaamste.
En als ge goed zijt, vechten de ziekenhuizen voor u :-)
Groetjes,
S.19 jaar26 dagen geleden -
Hallo S,
Dat nummer ken ik ook, alleen wist ik de naam niet. Het is inderdaad heel dansbare muziek!
In het Nederlands betekent ‘door het lint gaan’ dat iemand heel boos of woedend wordt, maar dat bedoel jij denk ik niet? Misschien is dat anders in het Vlaams?
Ik zag inderdaad op de site dat je een kot kunt huren in een studentencomplex (de ‘vogelkooi’), in een woonhuis of inwonend bij een kotbaas. Heb jij, net als je medekotgenote, bewust gekozen voor inwonend bij een kotbaas?
Als ik op kot zou gaan, zou mijn voorkeur denk ik uitgaan naar een kot in een woonhuis. Dan heb ik wat meer vrijheid. Niet dat ik een sloddervos of feestbeest ben - eerder het tegenovergestelde. Ik ben best teruggetrokken en bescheiden, maar het lijkt me gewoon fijner dan die kille en kale studentencomplexen. Behalve als de kotbazen fijne mensen zouden zijn; in dat geval zou inwonend bij een kotbaas ook een optie voor me kunnen zijn. Het viel me wel op dat de contractduur voor studentencomplexen en in een woonhuis meestal 12 maanden zijn en dat inwonend maar 9 maanden is. Ook wel logisch, omdat de kotbaas of kotbazen ook wel rust en vakantie willen hebben.
Zoals jij het beschrijft, lijken jouw kotbazen echt fijne mensen. Anders zouden ze niet elk jaar zoveel kerstkaarten krijgen. Ik denk dat het heel erg afhangt van de kotbaas of het eten inbegrepen is.
Ik moest trouwens lachen om dat stukje over die studente die je probeerde het bed in te praten. Best tegenstrijdig eigenlijk - zó slim zijn en dan een homo proberen te verleiden. Of ze wist niet dat je homo bent of dat je een vriend hebt, dat kan natuurlijk ook.
Dan moet ik wel eerst binnen zien te raken, wat op zich al een uitdaging is.
De studielast van geneeskunde lijkt me ook enorm. Vooral heel veel stof stampen; de moeilijkheidsgraad van de stof valt volgens mij nog wel mee. En tijdens de coschappen draait het dan weer om uren maken. Wel leuk dat je wat van haar kunt leren en dat kun je dan misschien weer gebruiken bij je vrijwilligerswerk in het sportcentrum.
Groetjes, G20 jaar28 dagen geleden -
Hey, dag G,
De Lambada! van 1989 van Kaoma. Hele leuke en opzwepende en warme muziek. En mijn vriend gaat door het lint als ik (niet helemaal zoals in de muziekvideo) op dat ritme voor hem dans :-) Hij danst niet mee want 'dat is eerder voor de meisjes', vind hij. Nu ja, ik vervul de meisjesrol zo een beetje in onze relatie, want compleet niet wilt zeggen dat ik een nicht ben of zo hoor. Gewoon een jongen, maar dan misschien wat zachter van karakter.
In ieder geval: ook op die website staat er bij 'inwonend', als het bij mensen thuis is. Het eten is in de prijs inbegrepen. Iedere kamer is voorzien van een calorieteller op de verwarming. We hebben recht op een bepaald verbruik dat mee in de maandhuur zit. Wensen we het toch lekker warm te stoken op de kamer, dan wordt het extra apart bij betaald. We zijn met drie studenten op dat adres en hebben een gezamenlijke badkamer. Ook is er een kleine pompenbak op iedere kamer. het water naar de verdieping toe heeft een aparte teller. Hetgeen te veel is, wordt over ons drieën verdeeld. Dat is echter nog nooit voorgevallen. Er is wat snoep en chocolade met Sinterklaas, chocolade eieren met Pasen, een fijn feestmaal op het einde van het schooljaar en altijd een luisterend oor als ge eventjes een ei kwijt wilt. Als het de blok is en tijdens de examenperiode komt ze in de namiddag rond met voor mij een warme choco, voor het meisje neven mij een straffe koffie en voor de architect op het eerste verdiep met de thee. Fantastisch fijne mensen! Ge wilt niet weten hoeveel kerstkaartjes die hebben ieder jaar, van al hun vorige kotstudenten. Veel studenten verkiezen echter de vogelkooitjes, omdat de vrijheid daar enorm is. Inwonen vergelijken ze met thuiszitten en gevangen zijn. Grappig hé, hoe de termen kooi, gevangen en vrijheid zo een aparte betekenis krijgen ...
Ah ja, er is technisch ingenieur, en burgerlijk ingenieur. Een technisch ingenieur zal eerder in de machinebouw zitten, en een burgerlijk ontwerp bruggen en zo. Dat is toch wat ik er van weet. De eerste volgt een technische opleiding, de tweede doet de opleiding waar ze maar niet genoeg krijgen van wiskunde. Een lasser heeft een zevende jaar (vervolmakingsjaar) gevolgd in het beroepsonderwijs. Het technisch onderwijs is bijzonder breed. Ik heb bijvoorbeeld Industriële Wetenschappen gedaan en broer Elektromechanica, één stapje lager. En toch zal broer dan eerder aan het werk zijn als ik omdat mijn kennis vooral theoretisch is, of te veel aparte praktische zaken om fatsoenlijke kennis te hebben van één bepaald vakgebied. Iemand die Elektriciteit of mechanica apart koos, kan ogenblikkelijk aan de slag omdat zijn praktijkervaring enorm is voor zijn werkgever.
Geneeskunde? Super! Dan weet ik waar naartoe later. De studente die de zolderverdieping op kot deelt, is ook geneeskunde student. Ik ga niet in detail om haar privacy te beschermen. Leuk meisje maar zo slim (zegt ze zelf) dat het voor haar onmogelijk is om een jongen te vinden. Ze heeft er bijna letterlijk alles aan gedaan om mij (een homootje nota-bene) in haar bed te krijgen en dat was haar bijna gelukt. Ik merk wel dat haar studiewerk enorm is. Zeer veel stress en onzekerheid en een beetje terug getrokken daardoor. Dat ze een 'inwonende studente' is, is een bewuste keuze omdat ze anders niet de discipline zou hebben zo strikt te studeren. Ik help haar wel vaker met ondervragen en altijd zeer leuk met het uitspreken van de Latijnse namen; mijn verscheidene EHBO opleidingen weet ze ook te appreciëren en ze vult mijn kennis zelfs aan. Anatomie is soms wat té uitdagend, maar wel leuk :-) . Wel altijd alles braaf.
Heel ferm dat ge de medische wereld in gaat! Mensen helpen, en u daar echt voor inzetten; kan er een hoger doel bestaan?
14 april is niet meer lang, wacht niet te lang daarna. Eventueel (heb ik ook moeten doen) een voorschot geven om dat plekje bezet te houden. Aan mij vroeg ze drie maanden voorschot. Het schooljaar nadien is het sowieso verlengd als ge geslaagd zijt.
Groetjes,
S.19 jaar28 dagen geleden -
Hey S,
Het onderwijs in Nederland is ook niet zo goed als het vroeger was, met name de taalvaardigheid van mensen is slecht. Onder 15-jarigen is 20 procent laaggeletterd! We zitten zelfs nu onder het gemiddelde wat taal betreft. De wiskundescores zijn ook drastisch verslechterd, alhoewel we nog steeds wel boven het gemiddelde zitten. Dus dat is echt geen goed teken voor de toekomst...
Een ingenieur houdt zich veel bezig met hoe techniek werkt, waarom valt die dan niet onder het technisch secundair onderwijs? Of moet ik bij een vervolgopleiding na het technisch secundair onderwijs eerder aan een lasser denken? In het secundaire onderwijs hebben we hier in Nederland drie of vier periodes, afhankelijk van of je in het eindexamenjaar zit.
Je hebt helemaal gelijk dat een opleiding voor de één makkelijk kan zijn, terwijl het voor een ander juist een uitdaging is. Sommige mensen hebben twee linkerhanden, anderen zijn weer goed in probleemoplossing maar hebben een minder goed geheugen, terwijl sommigen juist een uitstekend geheugen hebben.
De site die je benoemde om een kot te vinden, ken ik ook. Ik weet ook dat Facebook gebruikt wordt om koten te vinden. Het probleem met nu naar koten zoeken is dat ik nog niet weet of ik toegelaten ben in Nederland, dus misschien is dat niet eens nodig. Dat hoor ik pas op 15 april. Dit gaat om de studie geneeskunde en tandheelkunde, al denk ik dat mijn keuze eerder tussen geneeskunde en biomedische technologie zal gaan. Tandheelkunde kan op een gegeven moment misschien saai worden, omdat er maar beperkte procedures zijn, maar dat weet je pas als je het beroep uitoefent. Dus mijn keuze is tussen die drie studies. Voor geneeskunde en tandheelkunde zijn er beperkte plekken. Biomedische technologie kan ik sowieso doen, mits ik het juiste profiel en niveau heb, en dat heb ik. Als ik voor de numerus-fixusstudies niet toegelaten word, wil ik het in Leuven proberen. Die toelatingsexamens in België zijn begin juli en op 15 juli hoor ik of ik ben toegelaten. Daardoor weet ik niet echt hoe ik het met een kot moet regelen, als ik nog niet eens weet of ik daar ga studeren en weet of ik toegelaten ben. Ik wacht in ieder geval tot 15 april af en wellicht moet ik er daarna wel werk van maken om een kot te vinden.
Ik wist niet eens dat het een ding was om bij een koppel in te wonen. Moet jij voor het eten dan nog extra betalen? Ik dacht eerlijk gezegd dat het allemaal vogelkooien – mooi woord – zouden zijn. Als ik jou hoor, zou ik er me nu wel echt mee bezig moeten houden om iets moois te vinden, want het lijkt me niet fijn om op een kale, kille en drukke plek te wonen. Leuven vind ik zelf een hele mooie, kleinschalige stad, alhoewel de faculteit van geneeskunde, die helemaal aan de rand van de stad zit, wel aan vernieuwing toe is. Wat ik ook weet, is dat ik sowieso op kot moet als ik naar Leuven ga, want anders kost het me heel veel uren met het openbaar vervoer en dat is echt niet te doen.
Ik snap dat je op elk liedje kan dansen om je twink-score te verhogen. Maar ik dacht misschien heb je een favoriet nummer om op te dansen, maar ja wellicht wordt dat dan op een gegeven moment ook wel saai.
20 jaar29 dagen geleden -
Dag G,
vroeger gold het Belgische onderwijs als één van de beste. Die tijd is pasée ...
Er is een heleboel veranderd / aan het veranderen, en in principe kan alles nog opgedeeld worden in de drie 'oude' termen:
Het algemeen secundair onderwijs. De moeilijkste tak. Voor als ge dokter of ingenieur wilt worden.
Het technisch secundair onderwijs. De middelmaat. Voor als ge u technisch wilt scholen.
Het beroeps secundair onderwijs. De gemakkelijkste. Voor als ge schrijnwerker of loodgieter wilt worden.
De voorbeelden zijn natuurlijk vereenvoudigd want wat voor de één gemakkelijk is, is dat niet voor de andere. En een bijhuisje vol alpex leggen en de boel werkend krijgen kan moeilijker zijn als een verslag maken over de bodemsamenstelling van industriepark Nolim in Overpelt!
Het algemeen onderwijs kunt ge vaak niks mee na de zes jaar middelbaar. Ge moet verder studeren.
Het technisch onderwijs geeft na zes jaar een diploma waar de werkgevers voor op hun knieën gaan zitten. Ge geraakt overal binnen. Maar verder studeren is zeker een goed idee.
Het beroeps onderwijs heeft dikwijls een zevende specialisatiejaar waarmee ge ook zo aan een baan geraakt.
Verder heb ik me er ook niet in verdiept, ik weet gewoon van wat ik weet tijdens het secundair onderwijs, dat volop in verandering was.
De profielen die ge benoemt zijn ze hier ook mee bezig.
Het secundair onderwijs is in trimesters. Examens voor de kerst-, paas- en zomervakantie.
Op de unief en in het hoger onderwijs zijn de examens na de kerstvakantie en voor de zomervakantie, waardoor voor deze laatste de paasvakantie er ook aan gaat omdat er gestudeerd moet worden. Het is enorm hatelijk in ieder geval! De kerstvakantie heb ik helemaal verbrod en dan waren mijn punten ook nog niet eens denderend ...
Dus de paasvakantie moet ik toch goed wat pauze inlassen, wil ik nog fris in het koppeke blijven.
Een kot zoeken in Leuven valt goed mee hoor :-)
Maareh, begint zeker nu! Er zijn zeer veel koten, maar op is op.
Er zijn een heel pak websites waar de koten op staan, hier is er eentje: https://ikot.be › kot-leuven
De prjzen variëren van 300 tot meer dan 1000 euro per maand. Ik was al aan het zoeken van voor de kerstvakantie, toen ik in het zesde zat.
Er zijn koten bij mensen thuis en dan de vogelkooitjes: grote gebouwen met niks anders als koten. Ik zit bij een ouder koppel thuis. In totaal drie studenten. Mooie kamers (de mijne is 11m² voor 400 euro de maand, verzorgd, mee-eten met de huis-eigenaars, ge moogt zelfs mee tv kijken als ge wilt. Dan zijn er wel voorwaarden natuurlijk: ge moet niet-roker zijn, geen lawaai, geen seks (masturberen mag wel, gelukkig :-) ), geen party's, op tijd thuis voor het eten tenzij dit niet gaat omwille van school / schoolwerk. In de vogelkooien is er dan zeer veel vrijheid in vergelijking, alhoewel die vrijheid er dikwijls voor kan zorgen dat velen de slaap niet kunnen vatten door het lawaai en, heu, de feestjes ...
De vogelkooien zijn dan dikwijls ook echte kotenmelkerijen: koud, vochtig, slecht geïsoleerd, ongezellig, doods, kil en kaal. KU Leuven doet wel echt haar best om de wantoestanden er uit te krijgen, in samenwerking met stad Leuven. Als ge er vroeg bij zijt, dan kunt ge een mooi kot vinden, niet te duur en nog iet of wat kort bij de unief ook :-) .
Liedjes voor de twink-score te verhogen: maakt niet uit, gewoon wat op de radio is. De improvisatie is deel van het spel en als ge niks vind hoe ge er op kunt bewegen, tsja: dan betekend dat dat ge niet goed in uw vel zit :-) .
Wat wilt ge gaan studeren?
Succes!19 jaar30 dagen geleden -
S, dat klinkt echt als een heel druk rooster! Ik vroeg me af: zijn er in België alleen verschillende richtingen binnen het onderwijs? In Nederland werken we namelijk met verschillende niveaus: vmbo (met meerdere leerwegen en duurt 4 jaar), havo (5 jaar) en vwo (6 jaar). Daarnaast zijn er profielen zoals Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij.
In Nederland biedt het profiel Natuur & Techniek de meeste mogelijkheden voor vervolgopleidingen. Als je daarbij ook biologie hebt gekozen, staan vrijwel alle studies voor je open. Een interessant voorbeeld is dat je zelfs zonder economie in je vakkenpakket toch economie kunt studeren als vervolgopleiding. Ook voor een opleiding tot aardrijkskundedocent is het niet noodzakelijk om in de bovenbouw aardrijkskunde te hebben gevolgd. Hierdoor zie je dat er best veel studenten voor N&G en/of N&T kiezen, terwijl ze daar helemaal geen aanleg voor hebben. Het helpt ook niet mee, dat je al een profiel moet kiezen als je 14 of 15 bent.
In Nederland hebben we zelfs verschillende richtingen qua wiskunde: wiskunde A, B, C en D. Wiskunde A heeft vooral kansrekening, Wiskunde B is voor algebraïsch te werk gaan. Wiskunde C kan alleen gekozen worden met een C&M profiel, dat is blijkbaar wiskunde A maar dan nog makkelijk (dat is gemaakt voor degenen die niks met wiskunde hebben) en dan heb je nog wiskunde D en dat is een soort combinatie van wiskunde A en B.
Het viel me op dat bij de toelatingsexamens voor arts, tandarts en dierenarts in België eigenlijk alle vormen van wiskunde in voor komen. Ik ben aan het overwegen om ook naar Leuven te gaan, is het moeilijk om een kot te vinden in Leuven? Wat zijn jouw ervaringen daarbij. In Nederland is het namelijk extreem lastig om een kamer te vinden - dat is hetzelfde als op kot gaan.
Wat ik van het Belgische onderwijssysteem weet, is dat ze vaak alles in twee semesters verdelen, waardoor je op twee momenten heel veel tentamens krijgt. In Nederland wordt dit meestal verspreid over vier semesters. Toetsen/examens/tentamens direct na de vakanties plannen is niet fijn – mijn school doet dat nu ook. Het geeft me vaak het gevoel dat ik tijdens de vakantie nog moet studeren, terwijl ik juist wil ontspannen.
Heb je trouwens favoriete liedjes waarop je graag danst? Het verhogen van mijn "twinkscore" was natuurlijk een grapje, dat hoeft van mij niet hoor! Maar ik geloof wel dat dansen goed is voor lichaam en geest.
Wat betreft het wetenschappelijk onderwijs (wo): hier in Nederland geldt ook dat een bachelor als onvolledig gezien wordt. De norm is om ook een master te halen. Vroeger waren bachelor en master zelfs één geïntegreerde opleiding van vier tot zes jaar.20 jaar1 maand geleden -
Dag G,
wat ge daar zegt is juist: eenzaam voelen, of niet goed in uw vel zitten, doet concentratie, motivatie, inzet en cijfers dalen. De kerstvakantie was best intens studeren voor de examens terwijl die periode eigenlijk voor familie en vrienden is. Die fout wordt in de paasvakantie niet gemaakt; het moet eventjes een periode zijn om terug op te laden.
Enne: probeert eens om een beetje te dansen? Het doet uw twink-score best wel wat stijgen, maar het laadt ook op! Echt waar. Gewoon wat zot bewegen op muziek en laat 'de innerlijke homo die meer wil' ook maar even los op de muziek. Geleerd van een jongen van 15 en werkt echt :-) .
Op kot in Leuven vermijd ik het uitgaansleven om meer tijd te hebben om te studeren en voor mijn baantje in het sportcentrum. Nadeel is weinig menselijke interactie. In het weekend thuis is het ook studeren en baantje in het sportcentrum (een ander uiteraard :-) ), en met tijd over naar de boerderij om daar wat te helpen. Zondagnamiddag samen zijn met mijn vriend :-) . Maar in totaal is het te weinig om te compenseren voor de uren van studeren / blokken.
Opleiding archeologie is de basisvoorwaarde een diploma middelbaar onderwijs, richting is onbelangrijk. Het mijne is Industriële Wetenschappen en ik zou daar ook via KU Leuven in verder kunnen, maar het vangt niet mijn interesse. Broer deed Electromechanica en is daar ook niet in verder gegaan. Voor archeologie is in ieder geval de studiemaat van het algemeen onderwijs geschikter dan die van het technisch onderwijs, dat is duidelijk merkbaar. Opgeven is nog niet aan de orde, maar het is goed om een achterpoort te hebben die open staat; broer zorgt goed voor me ook al zit er dit keer een beetje eigenbelang aan vast :-) . Na de bachelor is het best om ook nog een master te halen, dus het studeren stopt niet.
Dag H,
Dat is nog geen slecht idee. Ik schrijf best wel graag. De Jules-verhaaltjes (het keldermonster) die broer en ik vroeger verzonnen ben ik voor broer volledig aan het uitschrijven in een voorleesboek voor mijn neefje/nichtje. Inclusief tekeningen. Veel meer werk als gedacht, maar zeer leuk! En best nog een paar jaar tijd ... Mama vind het tot nu toe heel goed en zegt dat als het af is, ik er mee naar Malpertus moet voor publicatie. Als het verkoopt, dan is dat een spaarpotje voor mijn neefje/nichtje :-) .
Goh, spijt van te gaan studeren is er zeker niet! Zoals ge zegt: "wat als?". Ik bijt door, en zie wel :-) .
Over dat schrijven gesproken: is dat ook niks voor u? Of ge doet het misschien al. Iets in de richting van psychologie, vooral gericht op jongeren. Ga er voor :-) !
Groetjes,
S.19 jaar1 maand geleden -
Ik ga mijn 'twink-score' ook berekenen:
- An attractive, boyish-looking, young gay man. Ik denk dat ik er redelijk aantrekkelijk uitzie. Twee meiden hebben me leuk gevonden, maar ik voelde niet hetzelfde voor hen - ik ben immers homo. Dus check.
- The stereotypical twink is 18-22. Ik ben sindskort 20, dus dat is een check.
- Slender with little or no body hair. Ik heb niet veel lichaamshaar, dus check.
- Often blonde. Ik ben blond, dus check.
- Dresses in club wear even at 10:00 AM. Ik draag niets uitbundigs, dus fail.
- Is not particularly intelligent. Ik schat mezelf intelligenter dan gemiddeld in. Qua performaal deel (probleemoplossend vermogen) zit ik denk ik boven gemiddeld, terwijl ik verbaal vrij gemiddeld ben. Maar dom ben ik zeker niet. Dus fail.
- A twink is the gay answer to the blonde bimbo cheerleader. Ik kan echt niet dansen en heb totaal geen gevoel voor ritme, dus fail.
Mijn twink-score: 4 op 7
Oftewel 57,14%
S, als ik je teksten lees, kom je op mij over als een intelligent persoon. Ik weet niet precies hoe het Belgische schoolsysteem werkt, maar in Nederland heb je vwo nodig om archeologie te studeren - dat is het hoogste niveau. Het lijkt me dat je in België ook een hoog niveau hebt moeten volgen om archeologie te kunnen studeren. Wees gerust wat zelfverzekerder over je intelligentie, want dom ben je niet.
Een hoge intelligentie staat bovendien niet gelijk aan goede cijfers. Er zijn genoeg hoogbegaafde mensen die geen diploma halen. Natuurlijk zijn er ook velen die dat wél doen en met Latin honours afstuderen. Hiermee wil ik niet zeggen dat jij hoogbegaafd bent, maar wel laten zien dat intelligentie niet altijd leidt tot bepaalde uitkomsten.
Eenzaamheid helpt ook niet bij concentratie en goede resultaten, dat kan ik uit eigen ervaring beamen. In periodes waarin ik me goed voel, haal ik veel hogere cijfers dan in periodes waarin ik me slecht voel - dan ben ik moe en kunnen school en cijfers me weinig schelen. Misschien moet mijn twink-score toch nog omhoog ;)
Wel vervelend om te lezen dat je je eenzaam voelt. Ik ben bang dat ik me nog eenzamer ga voelen dan ik al ben als ik volgend jaar ga studeren en op kamers of kot ga, terwijl ik hier - waar ik nu woon - eigenlijk bijna niemand om me heen heb. Maar misschien valt het mee.
Ik wens je veel succes, welke beslissing je ook maakt!
Groetjes, G20 jaar1 maand geleden -
Dag S, Over jouw toekomst als de studie in Leuven niet gaat lukken, maar ook als het wel lukt heb ik nog wat zitten denken. Bij de brandweer gaan werken is natuurlijk heel nuttig en dankbaar werk, maar wat je geleerd hebt de afgelopen twee jaar daar doe je dan niets meer mee en dat is heel jammer.
Het is anderen ook al opgevallen dat jij heel aardig kan schrijven en ik heb de indruk dat jij dat ook leuk vindt. Je zou je kennis van archeologie en de oudheid met je schrijfvaardigheid kunnen combineren in journalistiek werk over wetenschappelijke zaken, met nadruk op de archeologie misschien.
Je kan eens rondkijken wat er op dat gebied gebeurt in jouw omgeving en dan daar iets over schrijven en aan een regionaal blad aanbieden. Er wordt veel archeologisch onderzoek gedaan in Belgie zeg je, dus genoeg onderwerpen lijkt mij.
De regionale bladen en ook huis aan huis bladen, hebben meestal een klein budget en zijn naar mijn idee altijd blij met artikelen die de lezers interesseren. Dat kan dan grotere bladen opvallen en die kunnen je misschien uitnodigen om eens wat voor ze te schrijven. Zo gaat je kennis niet verloren en is je studie niet voor niets geweest. Misschien kan je zo wetenschappelijk journalist worden.
Je weet nog niet hoe het verder gaat met je studie. Wat er ook gebeurt, je hebt vooral spijt van wat je niet gedaan hebt. Was je niet gaan studeren dan had je steeds met de gedachte gelopen "wat als?". Nu weet je misschien waar je grenzen liggen en dat geeft rust. Je weet wat je kan en wat je niet kan.
Het zou leuk zijn als je verder kan in Leuven, dus ik wens je wat dat betreft het beste. Je hebt in ieder geval keuzes.23 jaar1 maand geleden -
Dag H,
haha, neen, lang ben ik zeker niet. Daar verlies ik dus weer punten :-) . P (J15) is er zelfs ferm op dat hij juist iets groter is als ik.
Slank wel, maar laten we dat dan atletisch slank noemen. Als ik zie hoe mijn medestudenten op twee jaar tijd al serieus wat frit- en bierbuikjes aan het kweken zijn! Neen merci.
In ieder geval: boerenjongens en twinks gaan niet samen, maar het was weer even een leuke afwisseling.
De studies opgeven hangt echt van de resultaten in juni af. Ik zie dan wel. Broer houdt in ieder geval de deur bij de brandweer wagenwijd open en ik sta reeds in de wervingsreserve. De opleiding brandweer-ambulancier begint eerst met de gewone brandweeropleiding, waarna specialisatie mogelijk is: Drukpak, duiker, ambulancier, grote hoogtes en dieptes, om er een paar te noemen. Broer gaat sowieso voor duiker, heeft hij altijd al willen doen. Maar nu heeft hij eerst een heleboel ander dingen aan het hoofd, of toch binnen een paar weken :-) .
Archeologie is niet altijd Egypte, alhoewel het echt een vak apart is, zelfs een studierichting apart. Hier in België is een overvloed om nog te ontdekken, zeker naar de eerste nederzettingen toe. Romeins en middeleeuws komen in België ook meer dan te pas. Een oudheidkundig museum is er in Hasselt niet, ik veronderstel dat je het Stadsmus bedoelt: een heel leuk museumpje over de geschiedenis van Hasselt, omstreken en de Loonse gebieden. Alden Biesen is ook leuk in dat aspect. Ook is in Hasselt het Rijksarchief, daar heb ik al veel moeten zitten (toevallig over Loon).
Uw woorden zijn fijn om te lezen; een andere kijk op die twee jaar. Uitdaging gaat er sowieso zijn, of het nu archeologie gaat zijn of brandweer-ambulancier. Ik ben in een weekend al met broer mee geweest naar de kazerne en daar vroegen zijn collega's waarom ik ook niet er bij gekomen was. Ik heb eerlijk geantwoord dat ik van mening was dat homo-zijn niet echt aanvaard zou worden in de stoere wereld van brandweerlieden. Daar hebben ze goed mee gelachen en gezegd dat er inderdaad niet veel zijn, maar ze zijn er wel en ieder vertrouwd aan ieder zijn leven toe. Zo gaat dat bij de brandweer.
De medische uitbreidingen komen allemaal als aanvulling op mijn Hoger Redder certificaat, en het is leuk om op de EHBO een handje toe te steken als ik niet van wacht ben. Dus brandweer-ambulancier lijkt me een logische keuze. Het was broer zijn voorstel om op die manier toch in het brandweer-wereldje verzeild te geraken :-) . En ergens: Archeologie is zeer leuk, in mijn stage heb ik me enorm geamuseerd. Maar als ge ziet welke meerwaarde een brandweerman heeft voor de gemeenschap tegenover een archeoloog? Ach, allemaal dingen die nu door mijn hoofd spoken. Eerst de examens, en dan zie ik wel :-) .
Merci voor je berichtje, H :-)19 jaar1 maand geleden -
@J19 (S), TS hier
Studeren is de eerste twee jaar vooral zitvlees en doorbijten. Hoe verder je in de studie komt, hoe interessanter het wordt. Ik vind het nu echt interessant Zet hem op en ga niet bij de pakken neerzitten.22 jaar1 maand geleden -
Dag S, Jammer om te horen dat het minder gaat met je studie, zo zelfs dat je overweegt te stoppen.
Je zegt twee jaar verloren, maar dat is natuurlijk niet zo. In die jaren ben je op allerlei manieren gegroeid, fysiek natuurlijk, maar vooral naar volwassenheid en in levenservaring. Je hebt daar in Leuven andere mensen leren kennen en een andere wereld.
Je hebt ook een hoop geleerd van de colleges die jou als het ware verrijkt hebben wat kennis betreft en wat inzicht in culturen en vormen van samenlevingen. Ik neem tenminste aan dat kennis van allerlei culturen van toen en misschien ook van nu een onderdeel van het curriculum zijn. Hoe kan je anders je archeologische vondsten plaatsen en de betekenis daarvan herkennen?
Wat je ook geleerd hebt is dat jij iemand bent die geworteld is in het landschap en de sociale omgeving waarin je opgegroeid bent. Je bent als het ware in je ziel een Limburgse boerenjongen gebleven.
Je bent alleen maar doordeweeks van huis en in de weekeinden en de vakanties dan ben je weer thuis, maar toch heb je dus heimwee. Hoe moet dat gaan als je in een ver vreemd land met opgravingen bezig bent? Die duren soms vele maanden.
Natuurlijk hoef je als archeoloog niet steeds met opgravingen bezig te zijn. Je kan ook als deskundige in het oudheidkundig museum van Hasselt gaan werken, maar iets zegt mij dat jij geen persoon bent om de hele dag met snuffelen in papieren bezig te zijn en het opstellen van rapporten en verslagen.
Je broer wil graag dat jij zijn collega wordt bij de brandweer. In de medische sector. Blijkbaar heb je daar belangstelling voor gezien de cursussen die je volgt in Leuven. De vraag is of dat jouw ambities kan bevredigen. Het is werk dat je tot aan je pensioen kan blijven doen, maar zonder veel intellectuele en andere uitdagingen.
Je hebt nog geen definitieve keuze gemaakt, maar ik neem aan dat je over dat soort dingen nadenkt. Als je jong bent is het leven vol met levenspaden die je in kan slaan en steeds zijn er weer zijpaden. Maar hoe verder je komt, hoe minder keuzes er zijn en op een gegeven moment valt er niet veel meer te kiezen. Moet je de weg die je gekozen hebt blijven volgen. Nu heb je nog keuzes. Je hebt een mooie basis om eventueel een andere richting te kiezen, onderwijs bijvoorbeeld, maar er is vast wel meer te bedenken.
Nu zit je een beetje in een crisis, maar een crisis kan ook een moment van reflectie zijn en uitzicht op nieuwe mogelijkheden bieden.
Dit is wat off topic, maar jij bent begonnen. Om toch nog naar het onderwerp van dit topic terug te keren, een twink is naar mijn idee een slanke aantrekkelijke jongeman van rond de 20, bij voorkeur met blond krullend haar.
Van wat ik van je weet ben ik van mening dat jij geen twink bent. Daar ben je volgens mij niet het type voor en voor zover ik weet ben jij ook niet direct lang en slank zoals ik mij dat bij een twink voorstel, noch psychisch het type er voor. Twinks zie ik als wat oppervlakkig, een bimbo dus, en dat ben jij ook al niet. Twinks maken zich niet druk over school en dat soort zaken, ze hebben veel plezier en weinig verantwoordelijkheden, dat is hun leven.
Wat ik denk maakt verder niets uit natuurlijk. Een boek waarin dat soort leven beschreven wordt is 'Minder dan niks' van Bret Easton Ellis. Heel interessant om dat eens te lezen.
Sterkte met je keuze. Je hebt nog allerlei mogelijkheden, dus kies niet direct de makkelijkste en de veiligste weg. Je moet er al gauw een jaar of vijftig - zestig mee vooruit. :-(
23 jaar1 maand geleden -
Dag J18,
er zijn er niet veel die 'propedeuse' zomaar eventjes in de mond nemen :-) .
De bijvakken zijn inderdaad een ramp. Mijn stage was uitstekend, de resultaten van de hoofdvakken zijn acceptabel. Maar de bijvakken tezamen zijn voldoende studiepunten om me te laten flessen. Vorig jaar ben ik er door gedelibereerd, omwille van interesse, doorzetting en motivatie. Maar de hoeveelheid theorie die me minder tot niet interesseert wordt me dit jaar te veel.
Voor de afwisseling nog de vervolgcursus van Rode Kruis-helper gedaan, bijkomende cursus EHBO sportblessures (ik doe vrijwilligerswerk EHBO in het sportcentrum waar ik als bijbaantje zwembad-redder ben, daar kan ik rustig studeren (niet tijdens de functie van redder :-) ...) en J15 van hier op het forum komt na zijn training een babbeltje slaan) en broer schuift me alles toe over brandwonden wat hij bij de brandweer kan vinden.
Wat de unief betreft zit ik op mijn maximum. Ik concentreer me vooral op de hoofdvakken zodat, als ik deze met een A kan afsluiten, en een paar met A+, het hopelijk voldoende is om we weer door te delibereren. Moest ik dit jaar het niet halen; tweede zit zie ik niet echt zitten. Broer is me aan het smeken om ook bij de brandweer te komen als brandweer-ambulancier. Hij mist mij even hard als ik hem. Tot mijn schaamte ben ik dit serieus aan het overwegen. Ik heb mijn studies volledig zelf betaald, dus ik heb geen geld van mama verspild of zo. Ik ben alleen maar twee jaar kwijt. En ik mis thuis enorm! Ik heb vrienden in Leuven, maar het is niet hetzelfde. En zeker nu dat broer zijne eerste kleine bijna daar is; de heimwee naar Limburg, naar thuis, naar mama en broer, naar mijn vriend, is enorm!
Dus, tsja, is het intelligent om mijn opleiding in Leuven af te breken, moest ik dit jaar niet slagen? Waarschijnlijk niet. Nog harder op mijn tanden bijten en de bittere pil slikken. Maar ik had nooit gedacht dat ik me zo eenzaam in Leuven zou voelen en dat gaat een grote rol spelen in mijn keuze, moest ik niet door gedelibereerd worden. Het hart over de hersenen ...
Groetjes,
S19 jaar1 maand geleden -
J19 Je bent misschien wel wat streng voor jezelf hoor.
- club wear is ook maar wat je gewend bent of op plekken waar je komt al of niet gebruikelijk. T-shirt is toch prima?
- not particularly intelligent: ik ken je verder natuurlijk niet, maar wat ik van eerstejaars-vrienden hoor zijn tweede jaarsbijvakken bij veel studies een ramp of op z'n minst vreemd. Zal wel meevallen als je van doorpakken weet. Studeren zeggen ze is meer een kwestie van doorzettingsvermogen dan intelligentie als je eenmaal door de propedeuse bent. Succes en dank voor je (leuke) reactie! :-)18 jaar1 maand geleden
Plaats een reactie
-
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Seksquiz voor jongens
Wat weet jij over seks? En weet je wat een meisje fijn vindt? Doe de quiz met 9 vragen over seks.
Ga naar sense.info over Seksquiz voor jongens
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!