Skip to content
4 reacties
673 weergaves

Iets vreemds bij me bal

Al 4 jaar voel ik iets vreemds bij me linker bal. Het is gewoon plots gebeurt. Ik had sowieso wel eens uitslag daarzo maar daarna was het ineens iets diks van geworden. Als ik er aan beetje zit ofzo dan voelt het eigenlijk gewoon hetzelfde buis als in de rechterkant maar er is toch hier iets diks. Ik had toen ik voor het eerst pijn had wel dit aan de dokter verteld als iets pijnlijks en kreeg een zalf achtig iets. Maar het hielp niet. Ik durfde verder niet te vertellen over dit tegen me ouders. Nu ben ik 18 dus kan ik eigenlijk zelf wel eens een test doen bij de ziekenhuis maar aan de andere kant vind ik het ook wel eng want stel her is bijvoorbeeld een vrouwelijke dokter (daarom dat ik dus nu niks zeggen tegen mijn huisarts) of wat als het daadwerkelijk iets ernstigs iets. Ik denk dat echter weer niet want het doet niet pijn ofzo. Weet iemand want dit kan voorstellen?

18 jaar
19 dagen geleden

4 Reacties

  • Ik studeer verpleegkunde, en kan je aanraden om naar de huisarts te gaan. En je hoeft je nergens voor te schamen. Artsen en wij zijn het gewend om mensen naakt te zien, en kijken met een medische blik.

    22 jaar
    16 dagen geleden
  • Alsjeblieft gewoon naar de huisarts gaan, man of vrouw maakt niet uit, die hebben al zoveel piemels en ballen gezien, da's niks bijzonders meer.
    Ik las pas een verhaal van een jongen van jouw leeftijd die was overleden aan teelbalkanker omdat hij zich schaamde om naar de dokter te gaan of het aan zijn ouders te vertellen. Als er iets ergs aan de hand is moet je zo denken: hoe eerder ontdekt hoe beter! Des te beter kunnen ze je behandelen. Het kan ook iets simpels zijn als een hydrocele (Google maar) wat onschuldig kan zijn en vanzelf weer verdwijnt, of met een eenvoudige operatie te verhelpen is (heb ik ook gehad).

    Blijf er alsjeblieft niet mee rondlopen gozer! Je hoeft je nergens voor te schamen!

    23 jaar
    18 dagen geleden
  • gewoon naar huisarts gaan. die weet wat er is en wat je moet doen. Is echt niet de 1e pik die ze ziet hoor, en zij doet er niet moeilijk over. En als je bang bent een stijve te krijgen: zal niet gebeuren wegens de spanning maar als het toch gebeurt is dat voor een huisarts ook geen nieuwtje!

    19 jaar
    18 dagen geleden
  • Als je het over iets ergs hebt in die regio dan denk je aan balkanker. Dat kan je voelen doordat de bal niet meer glad is maar bobbelig door de groei van de tumorcellen. Daar zeg je niets over, dus denk ik dat er feitelijk niets ergs aan de hand is. Je hebt het al vier jaar en als het echt kanker zou zijn dan zou dat inmiddels toch wel duidelijk zijn.
    Niettemin, als je er echt mee zit, naar de dokter gaan. Ergens mee blijven lopen als je er van wakker ligt is nooit verstandig.

    Ben je bang dat er een vrouwelijke dokter naar je ballen gaat kijken? Onzin. Dokters hebben alles al een keer gezien en gedaan. Vrouwelijke dokters zijn juist heel aardig tegen een man, en zeker tegen een jonge knul zoals jij. Waarschijnlijk echter zal het gewoon een man zijn.

    Het is overigens de vraag of je zomaar naar het ziekenhuis kan gaan en om een test vragen. Dat gaat via een verwijsbrief van je huisarts voor zover ik weet. Je huisarts vond niet dat er wat aan de hand was, dus of hij dat zal doen is de vraag. Misschien om jou gerust te stellen.

    Jouw klacht is ook wel erg vaag. Hoe weet jij zo zeker wat normaal is en wat niet? Misschien maak jij je gewoon zorgen om iets dat heel normaal is. Wat weet jij van de anatomie van dat lichaamsdeel? Soms moet je gewoon vertrouwen hebben in het oordeel van de dokter. Heb je klachten? Pijn of zo iets? Of andere dingen? Misschien moet jij je ballen gewoon wat meer met rust laten!

    23 jaar
    18 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten