Skip to content
12 reacties
1879 weergaves

Moeder als kapper

Hoi allemaal,
Thuis hebben we het niet zo heel breed. Nu alles duurder is al helemaal niet. Dus doen we overal zuiniger op aan. Nu wilt mijn moeder mijn kapper niet meer betalen. Als je met drie kinderen, vader en moeder naar de kapper ga ben je snel al veel kwijt.
Ze weet dat ik veel om me haar geeft en wil dat ik zelf de kapper ga betalen. Dat vind ik alleen best duur. Mijn moeder heeft een tondeuse gekocht en heeft aangeboden dat ze mij en mijn broertjes knipt tot alles weer betaalbaarder is. Mijn oudere broer en jongere broer hebben dat al laten doen. Maar omdat mijn moeder 0 ervaring heeft kan ze alleen alles op een kam scheren. Dus lopen hun met een kort gemillimeterde kop rond. Ik heb het nog nooit zo kort gehad en is niet wat ik wil eigenlijk. Mijn haar word nu echt lang dus moet ik een keuze maken. Zijn er meer opties?

14 jaar
1 jaar geleden

12 Reacties

  • @ts hoe is je nieuwe kapsel nog bevallen?

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hierzo. Bedank voor de tips. Uit eindelijk heeft me moeder toch me haar eergisteren gedaan. Idd wel een kapsel geprobeerd via YouTube. Maar dat zag er niet uit, dus nu toch ook gemillimeterd geworden. Wat ik al zei was dat ik me haar echt wilde behouden maar ik was deze situatie wel zat. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt niet slecht vind staan. Bij mijn broer en broertje vind ik het minder mooi staan. Dus op zich wel is goed gedaan te hebben. Ik denk dat ik het maar voor nu zo kort/kaal jou en na de zomer weer laat groeien. In de zomer wil ik graag meer werken en wordt ik 15 dus kan ik de kapper ook betalen.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts reageert al een maand niet meer.
    Maar misschien is YouTube een oplossing?
    Er staan vast wel filmpjes op over hoe je bepaalde modellen in haar kunt knippe en scheren.

    In veel grotere plaatsen zitten meestal goedkopere kappers.
    Hier in Alkmaar zitten er die je voor 15 euro knippen. En je hoeft niet eens een afspraak te maken.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb vroeger ook tijden gekend dat het echt niet breed was. Zoiets is part of life (voor sommigen) en maakt je ook als persoon. De waarde van iets ineens niet meer kunnen of de waarde van een simpele knipbeurt. Je heeft het zelf ook aan het is tijdelijk.

    Het kan altijd nog erger. Ik had hierboven op nog een haarziekte alopecia waardoor ik kale plekken had of voor een groot deel kaal werd. Zoek het gerust eens op.

    Wil je toch zelf die kapper betalen en ademruimte hebben financieel? Werk extra uurtjes doe daar buiten eenmalige klusjes etc. Zo houdt je moeder wellicht ook wat meer over??.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, als jou haar je zo lief zijn zou ik toch proberen deze te behouden. Ik begrijp dat, ben zelf ook zuinig op mijn haar en alleen een echte kapper mag ze knippen.

    Wat je zou kunnen doen is een bijbaantje zoeken, zodat je zelf de kapper kunt betalen. Doe € 20,00 - 25,00 ( of zelf goedkoper) kun je maandelijks toch wel bijverdienen.

    Als ik je zou kennen dan zou ik de kapper ook wel voor je willen betalen, omdat ik weer hoe belangrijk het voor je is, succes!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Een niet-kapper doet je haar inderdaad anders dan een echte kapper. Maar als er geen andere oplossing is moet je wel creatief zijn want je haar stopt niet. Ik bespaar geld door zelf mijn zijkanten van mijn haar te scheren met de tondeuse. Mijn vriendin doet dan me nekhaar enzo. Bovenop heb ik langer krullend haar wat daar dan over valt. Pas als de bovenkant echt te lang word ga ik naar de kapper. Maar dat is dat een keer per drie/vier maanden.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • de moeder van mijn vriend knipt ook het gezin maar dat is niet voor mij weggelegd zeg maar.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Hi TS. Het is maar haar toch? Een kort geschoren kop vind ik niet slecht staan. Als ik het weer eens gemillimeterd heb, dan kan mijn vriendin er niet af van blijven. Ik voel me zelf dan ook weer fresh. Als je het echt niet wil maar ook geen geld heb dan zou ik het of langer laten zodat je minder vaak naar de kapper hoeft. Of inderdaad een andere oplossing zoeken. Vraag vrienden, zoek een vriend(in) of probeer met je broer afspraken te maken.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb je geen maat ofzo die je kan scheren? Ik heb bijvoorbeeld in Corona mezelf aangeleerd hoe je kan scheren met de tondeuse. Mijn broertje was het eerste slachtoffer, maar het ging steeds beter. Toen bij wat vrienden gedaan.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Dag TS,

    het zelf doen eventueel?
    Thuis hadden we hetzelfde als bij u. Onze 'vader' er vandoor met een ander en mama die haar halve huis moest terugkopen van hem. Dus we hadden bijna niks. Voor de kapper heeft mama ons altijd met de tondeuse gedaan, tot broer en ik het bij elkaar konden (toen was broer 14 en ik 13). Nu doen we het sinds kort zelf bij ons eigen. Als de tondeuse op afstand instelbaar is, kunt ge bijna alles doen wat ge wilt, het hoeft niet gemillimitreerd te zijn.

    Hoe ik het gewoonlijk doe: boven op de kop 13mm, zijkanten 9mm, onderkant zijkanten 7mm, bij de oren en de nek 5mm, hele onderkantjes 3mm. En het duurt maar een tien minuutjes :-) .

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Als er een kappersschool in de buurt is kan jij je misschien als model aanbieden? Zij zoeken steeds "koppen" om op te oefenen ... en zij doen dit zeer goed.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik weet niet waar je woont enzo. Maar ik had een deal gemaakt met de kapper. Ik mag voor 10 euro elke week geknipt worden. In plaats van 20 euro per keer. Misschien kan je ook zoiets voorstellen.

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten