Skip to content
9 reacties
1554 weergaves

In de war of hebben meer jongens dit

Na 2 weken op reis te zijn geweest ben ik vanmorgen weer wakker geworden in mijn eigen bedje.
Ik was wel een beetje opgewonden en heeft dan ook niet lang geduurd om verder te gaan.
Maar waar ik nu wel bang voor ben het was niet een meisje die mij zo opgewonden maakte maar een jongen die vroeger bij mij sliep op internaat.

Heb zo fantasie nog nooit gehad .
Kan het zijn dat ik een beetje in de war ben door wat er gebeurd is met mij op internaat .
En dat dit eenmalig is of moet ik mij zorgen beginnen maken ad

12 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Hey A

    Die dromen hoeven niks te betekenen hoor, ik zelf geloof niet dat er achter elke droom een betekenis zit.
    Je hebt een traumatische ervaring opgelopen op je vorig internaat en dat je nu heel rare dromen krijgt is normaal, naar mijn ervaring met een trauma.
    Tijdens de REM slaap zijn die dromen vaak intens maar die houden soms geen steek.

    Ik denk wel dat ze voortkomen dat je bepaalde dingen aan het verwerken bent vanuit je verleden. Dat is een erg goed teken! Overdag kan je jezelf afleiden door leuke dingen te doen zodat ze minder op de voorgrond treden maar in je slaap of dromen heb je er geen controle over wat erg vervelend kan zijn.

    Het belangrijkste is om, wanneer je wakker wordt, tegen jezelf te zeggen: Het was maar een droom.
    Ook een tip: om een droomdagboek bij te houden waarbij je opschrijft waarover je gedroomd hebt wanneer je wakker wordt.
    Stilaan krijg je dan de mogelijkheid om in die onaangename droom te onderbreken en feller te zeggen tegen jezelf: Dit is niet echt! Word wakker! Daarna kan je zonder problemen weer inslapen. Zo werkt het meestal bij mij.

    Zoals J17 al zei kan je nu in de war liggen met jezelf of gevoelens naar bepaalde personen toe. Ik denk dan dat het niet een kwestie is van geaardheid maar eerder naar vertrouwen toe.

    Ik hoop dat je voor de rest een fijne vakantie hebt gehad en toch een beetje uitkijkt naar je nieuwe school.

    Groetjes,
    E

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts ja jongen 12 ik heb een opvoeder in vertrouwen genomen tot ik op een a vond in zijn kamer moest komen en hij heel verkeerde dingen met mij begon te doen zie topic zo stom van mij.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hoeft je geen zorgen te maken, heel normaal voor een jongen van 12 die opgewonden raakt van een jongen. Vaak splitsen jongens zich op die leeftijd, omdat ze nog onzeker zijn. Met 15 jaar of iets ouder komen de meisjes kijken vaak bij jongens, dit betekent echt niet dat je homo bent, denk zelf dat je gewoon hetero bent, mocht later blijken dat het niet zo is, dan is het ook niet erg. Maar geniet gewoon, niet te veel denken nog, komt waarschijnlijk ook mede door je internaatverleden, al weet ik dus niet wat daar gebeurd is, was die jongen een vriend , was hij ouder, en was het gedwongen of vrijwillig en leuk, dat kan verschil maken. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, hoort bij je leeftijd, je bent nog jong en hoeft nu nog niet te kiezen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Het zou goed kunnen dat dit eenmalig is. Het zou ook kunnen dat je iets voor jongens begint te voelen en misschien homo of bi bent. Ik zie niet in waarom je je daarover zorgen zou maken. Het is heel normaal om op jouw leeftijd een beetje te verkennen en aan homoseksualiteit is ook niks raars. Maak je vooral niet te veel druk en doe gewoon lekker je ding, zou ik zeggen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hé, zijn er op het internaat dingen gebeurd tegen je zin?

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, dag A,

    neen hoor, dat noemen ze 'ontdekken'.
    Het kan zijn dat ge over jongens fantaseert omdat ge misschien meer jongens kent dan meisjes. Omdat ge veel voelt voor uw beste vriend.
    Misschien dat ge u wel al afgevraagd hebt hoe die jongen op internaat er uit zou zien, of dat hij zich al zou kunnen aftrekken, ofdat hij al sperma heeft, ...
    Misschien leuk om samen eens te proberen.
    En dan nog heeft dat niks te betekenen of dat ge voor de jongens of de meisjes zijt.
    Mijn broer is voor de meisjes bijvoorbeeld, maar het heeft een tijd geduurd vooraleer hij interesse begon te tonen in de meisjes. Gewoon, omdat de meeste van zijn vrienden jongens waren, en jongens onder elkaar hebben het al vaker over alles wat de piemel aangaat :-) .
    Ik kan mezelf niet als voorbeeld gebruiken, omdat ik dan weer wel voor de jongens ben.

    Rustig verder fantaseren, het niet tegenhouden of onderdrukken, de meisjes komen wel als ge daar klaar voor zijt. En als ze niet komen; er is niks mis met voor de jongens te zijn hoor :-) .

    Groetjes,
    S.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Maak je nog niet zo druk, je bent pas 12

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, jij zit nu op een leeftijd waar van alles gaat spelen, jou identiteit wordt hoe langer hoe meer gevormd, jou persoonlijkheid maar ook jou voorkeuren op seksueel gebied. Het hoeft niet zo te zijn, maar het kan goed zijn dat jij je ontwikkeld richting meer genegenheid naar jongens. Op jou leeftijd had ik dat ook, als basisschool leerling heb ik ook een paar “vriendinnen” gehad. Natuurlijk heel onschuldig, wel een paar keer tongzoenen of wat daar op moest lijken, maar nu ga je echt invulling hieraan geven.

    Ergens op mijn 12e ben ik er achter gekomen dat ik jongens toch leuker vond. Mijn advies nu aan jou zou zijn, onderga het en kijk wat jou het beste past. Bedenk, niets is fout, jij mag leven op jou manier zoals jij dat wil. Hopelijk schrik je niet te veel als jou geaardheid niet binnen
    de “standaard” kaders valt. Nogmaals, je mag zijn wie je bent en je moet gaan voor je eigen geluk! Veel sterkte met deze zoektocht??

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat heb je meegemaakt dan?

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten