Skip to content
22 reacties
4066 weergaves

Vriendengroep op vakantie een vriend is homo

Over 2 weken gaan we met 8 vrienden op vakantie. Een jongen is gay. Nu is er binnen de groep een beetje onrust omdat niet iedereen met hem een kamer wil delen. We hebben kamers van 2 personen. Ik heb gezegd dat ik dat n beetje raar vind. Ook andere jongens maken er geen probleem van. Afgesproken met hem dat wij n kamer delen. Maakt mij dat nou uit. Hij ziet mij vaker naakt met sporten in de kleedkamer. Is het gek dat ik het gedrag van n paar jongens afkeur.

19 jaar
2 jaren geleden

22 Reacties

  • Ging toch liever met homo vrienden op vakantie. Dit jaar voor het eerst.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier.
    Zijn terug van albufeira. Echt mega leuk geweest. De eerste dagen waren er n paar gasten in de groep die n beetje rare opmerkingen maakte, “ was het lekker, wat loop je raar”
    Gelijk gezegd dat dit n beetje kinderachtig is. Ze zijn door de rest van de groep gelijk gecorrigeerd en geen last meer gehad



    19 jaar
    2 jaren geleden
  • TS, het is juist niet raar dat je die vrienden afkeurt. Hoe gaat dat bij voetbal? Willen ze dan ook niet met hem douchen of in een kleedkamer staan?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb al vaak genoeg met vrienden en vriendinnen op dezelfde kamer en in hetzelfde bed geslapen zonder dat er iets anders gebeurde dan slapen. er bestaan toch ook nog principes zoals respectvol met elkaar omgaan en zelfbeheersing.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • J17 en als je buurmeisje lesbisch is wel? En wat als ze biseksueel is? Wat een onzin zeg. Als je echte vrienden bent maak je geen punt van slapen op dezelfde kamer.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ergens is de reactie toch ook wel te begrijpen, stel er zouden meiden meegaan en niemand heeft een relatie dan vind iedereen het doodnormaal dat meiden bij meiden en jongens bij jongens op de kamer gaan liggen. Ik vind die gast en de rest van de vrienden al super dat ze met elkaar op vakantie gaan maar je mag ook grenzen stellen, ik zou het ook niet fijn vinden om met mijn buurmeisje op een kamer te moeten slapen, als ik in mijn boxer lig, niet dat ik haar wil maar het is wel ongemakkelijk.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • gelukkig zie ik hier alleen maar positieve reacties. ook ik vind het niet echt kunnen van de vrienden die er een probleem mee hebben. Ik heb een neef die homo is, daar slaap ik regelmatig en dan ook bij hem op de kamer omdat daar ruimte is, zelfs in zijn 2 persoonsbed. Nooit een issue van gemaakt. Maar hoor best wel vreemde reacties van anderen die dat raar vinden. Nou ik dus niet, er is nooit iets raars gebeurd en ik snap het probleem ook helemaal niet.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ook gay, maar ga wel met vrienden op vakantie, zijn ook hetero.
    Ergens domme gedachten van veel hetero jongens die altijd menen dat iedere homo jongen op hun valt. Mijn vrienden maken er geen probleem van, ze weten echt wel dat ik zelf niet op hun val , laat staan iets met hun wil. Dus geen enkel probleem.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry maar als die vrienden van je er blijkbaar moeite mee hebben dat je vriend homo is dan zijn het geen echte vrienden. Die accepteren elkaar om hoe ze zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Nu, ik ben hetero en heb juist het omgekeerde meegemaakt. Afgelopen winter met een aantal vrienden een weekend naar een huisje geweest. Ik kwam op een kamer met een bi vriend te liggen. Toen we naar bed zijn gegaan zijn we verder in gesprek gegaan over zijn situatie en hoe hij zich daarbij voelt. Mijn nieuwsgierigheid werd zo groot dat we uiteindelijk bij elkaar in bed zijn beland. Ik voel mij nog steeds getrouwd, maar we hebben het beide heel fijn gehad. En zo nu en dan genieten we weer van elkaar. De vrienden weten het niet, maar ik ben van mening, liefde verbond, sex is geweldig en het kan dus iedereen overkomen, dus wees nieuwsgierig. Sta open in deze wereld!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Tsja, er is nu eenmaal angst van datgene er niet gekend is. Het is niet omdat een jongen gay is, dat hij meteen een andere jongen gaat bespringen zenne. Ik ben gay en kan u verzekeren dat eender welke andere jongen perfect veilig is, moest die een kamer met mij delen. Of met eender welke andere homo-jongen. We zien graag jongens ipv meisjes, we eten ze niet op.
    Als gij met een meisje een kamer zoud delen, betekend dat dan dat gij automatisch bij dat meisje in bed zoud proberen te geraken? Neen, ik denk het niet. En dat geld voor de meeste hetero-jongens wel denk ik.

    Jammer dat er nog steeds zoveel onduidelijkheid is. Maar fijn van u, dat gij er niks mee inzit de kamer te delen. Aan een homo-jongen hebt ge soms een betere vriend als aan een hetero-jongen :-) .

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is helemaal niet gek om dit je af te vragen.
    Ik stel me wel vragen over die andere vrienden waar je over sprak die geen kamer met hem willen delen.

    Zijn het echte vrienden van hem of gewoon gedogen dat hij mee op vakantie gaat in dezelfde groep.

    Echte vrienden accepteren nu eenmaal elkaar wat hun afkomst, religie of geaardheid is. Vergelijk het alsof ik in dezelfde situatie terecht kom en zou zeggen: met die Marokkaan wil ik geen kamer delen.

    Die jongen waarover je spreekt is blijkbaar al uit de kast en zoekt vriendschap bij jullie zonder zich uitgesloten te voelen. Hij is nog op zoek naar een plekje waar hij zichzelf kan zijn, en zijn jullie jongens die hij vertrouwd. Blijkbaar zijn er enkelen in jullie groep die er anders over denken.

    Ik vind het alleszins erg knap van je om daar geen punt van te maken en hem op te vangen en in jouw kamer te laten slapen.
    Jij kan voor hem en die andere vrienden een voorbeeld vormen zodat die jongen zich ook meer gemakkelijker gaat voelen in de groep met de rest van die jongens.

    Fijne vakantie en groetjes!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zie ook niet in waarom het raar zou zijn. Hij is zelf ook een jongen en weet dus echt wel hoe het er uit ziet. Ik denk dus ook niet dat het raar is dat jij dat gedrag afkeurt. In tegenstelling, ik ben blij dat jij er juist geen probleem maakt van zijn seksualiteit en het (in mijn ogen toch ietwat) homofobe gedrag van andere jongens. Verder veel plezier op jullie vakantie!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee dat is niet gek en maakt jou een goede vriend

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee ik vind het niet gek, als e één van mijn vrienden homo zou zijn zou ik daar geen probleem mee hebben.
    En het is een beetje raar dat die “vrienden” niet met hem op een kamer willen, als je vrienden met elkaar ben, dan doe je dat gewoon.

    Ik vraag me dan af of het wel vrienden zijn, gezien er geen reden tot afkeer is toch, tenzij zij bang zijn dat ze zelf verkeerde dingen gaan doen.
    Want die jongen die homo is zal nooit iets gaan doen omdat jullie zijn vrienden zijn en hij wilt jullie ook niet verliezen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee dat is zeker niet gek. De reacties van jouw vrienden op die jongen die homo is, zijn toch echt wel ouderwets en niet logisch.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Lekker man hier hou ik van zo hoory heel de wereld te zijn gwn die jongen helpen straks heeft ie niet eens zin meer om mee te gaan hij kan er ook niks aan doen dat hij andera geaard is!
    Fijne en gezellige vakantie toegewenst!
    God bless!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Rare vrienden idd dat ze ineens zo doen ja

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee, ik vind het heel goed van jou dat jij wel met hem de kamer. En ik vind het heel raar dat die andere jongens zo raar doen. Ik ben zelf bi en mijn vrienden weten het en accepteren het. Ik vond het moeilijk om te zeggen dus voor die jongen is het grote stap geweest en het echt niet zo dat hij meer bedoelingen heeft.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, ik vind het juist heel fijn van je dat je samen met hem op de kamer wil. Waarschijnlijk heeft hij het al moeilijk genoeg gehad om zich te outen, dat nu juist sommigen van zijn vrienden zo gaan reageren. Mogelijk hebben ze voor hij out was geen probleem gehad dat hij samen met hun sliep, of dat hij samen met hun onder de douche stond. Iedereen kan wel eens een stijve krijgen onder de douche, of je nou hetero, bi of gay bent. En het is niet omdat hij gay is dat hij aan jou gaat zitten terwijl je slaapt op vakantie. Blijf hem vooral steunen en durf het op te nemen voor hem als je nog zulke reacties hoort van andere vrienden. Fijne vakantie samen en laat achteraf zeker weten hoe het is verlopen.

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten