Skip to content
26 reacties
3946 weergaves

Zwemslip/speedo

Op dit forum zijn er al meerdere topics hierover, maar ik ben zelf toch vrij onzeker en ben benieuwd naar jullie meningen. Afgelopen zomer heb ik voor het eerst een zwemslip van Adidas gekocht om deze onder mijn zwemshort te dragen. Ik merkte al gauw dat ik die zwemslip stiekem heel fijn vond zitten en dat de lange zwemshort na een tripje in de zee vrij oncomfortabel was. Ik heb toen de eerste paar dagen wanneer ik terug kwam bij mijn strandstoel deels een handoek omgeslagen en vervolgens mijn natte zwemshort een beetje uitgetrokken. Na een aantal dagen merkte degene waarmee ik was op dat ik dit deed en ik vertelde diegene dat ik de zwemslip eigenlijk veel fijner vond zitten. De betreffende persoon heeft me vervolgens 1 dag zover gekregen om daadwerkelijk enkel in mijn zwemslip het water in te gaan, maar ik had het gevoel dat ik maar veel blikken kreeg. Het was echter heerlijk en ik zou eigenlijk altijd in een zwemslip willen (en durven) willen rondlopen. Door mijn onzekerheid heb ik echter de hele vakantie mijn zwemshort aangehouden.....

Lang verhaal kort: Hoe moet ik dit aankomende zomer aanpakken? Hebben jullie nog tips zodat ik uit mijn comfort zone kan stappen? Of moet ik gewoon een zwemshort blijven dragen?

ps. sorry voor het lange verhaal. Ik zit hier al een tijd mee en door mijn onzekerheid weet ik er geen raad mee

22 jaar
2 jaren geleden

26 Reacties

  • @j17 ik ben de origine starter van dit bericht. Ik ben nu aan het einde van mijn vakantie en ik heb iedere dag dat ik op het strand ben geweest in een zwemslip gelopen en gezwommen. De eerste dagen was het wel wennen en vooral het moment dat ik mijn broek die ik eroverheen had uit moest doen vond ik heel spannend (vaak ook een stijve op dat moment). Maar ik heb er totaal geen spijt van gehad en een heerlijke vakantie gehad. Ik was vaak de enige jongen op het strand van mijn leeftijd die een zwemslip droeg, maar dit boeide mij op een gegeven moment niet meer. Soms wat blikken gehad (maar die kunnen ook positief zijn geweest) en 0 opmerkingen. Voor iedereen die er dus over twijfelt zou ik zeggen gewoon doen! De volgende stap voor mij is durven omkleden op het strand

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Weer wezen zwemmen vandaag, niemand een zwemslip, terwijl ik het wel graag zou willen... wel 3x een zwemboxer

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind dat er niks mis is met een zwemslip, zwembroekje of zwemshort. Een zwemslip vind ik best sexy maar draag het zelf niet genoeg ik ben voor de zwemshorts! Vanaf de volgende keren draag ik een zwemslipje.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind het erg sexy en draag altijd een speedo.
    Waarom niet Jongens??

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik draag ook liever zwemstrings, maar dit kan of mag niet overal. Op het strand wel uiteraard.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Speedo is leuk voor in het zwembad. Maar vandaag toch lekker in string gelegen in de buurt van een ander meisje dat ook in string lag.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Men zou zwemslips inderdaad beter verplichten in openbare zwembaden en provinciale domeinen. Hygiënischer in het zwembad en dit zou meer problemen voorkomen/oplossen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • In Frankrijk zijn strakke zwembroeken verplicht in het zwembad. Heerlijk om te zien.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen22. Ik vind het helemaal top een jongen in een zwemslip of speedo te zien. Je doet mij als meisje daar een groot plezier mee. Veel beter dan die grote wijde shorts. Jongens zijn mooi en jullie mogen gezien worden, vind ik.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @j22 super goed dat je deze zomer gewoon in je speedo gaat zwemmen! Wat ik meestal doe is een ietwat oversized wit t shirt aan en dan enkel mijn speedo. Dan loop ik vervolgens zo naar het strand of zwembad en doe ik daar mijn shirt uit. Terugweg doe ik vervolgens weer hetzelfde

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen22. Ik draag onder mijn broek gewoon een slip, ook als ik naar het strand ga. Op het strand kleed ik mij wel om, broek en slip uit en speedo aan. Zolang duurt dat niet en als iemand dan graag kijkt (en bijv. nog nooit een jongen heeft gezien), dan is dat maar zo. Daar maak ik mij niet druk over. Ik heb meerdere speedo's in verschillende kleuren. De eerstvolgende keer doe ik een lichtblauwe aan.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen16. Wat dat meisje op het strand deed, jou in je zak graaien, mag niet zomaar. Men noemt dit ook wel aanranding. Als jij op het strand in jouw speedo loopt, dan mogen meisjes alleen naar jou kijken of met jouw instemming meer doen, maar anders niet. Stel je voor dat het andersom was geweest, dan had je op dit forum heel wat te horen gekregen, vandaar dat ik het nu voor jou opneem.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind zwembroeken als ondergoed nooit echt lekker zitten. Waarom kleed je je niet gewoon om op het strand? En geen zwemshorts meenemen is zeker een goed idee, kun je ook niet terugkrabbelen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wow, super bedankt voor jullie reacties! Ik had niet gedacht dat dit me zoveel zou helpen! Ik voel me in ieder geval een stuk zekerder om in mijn Speedo/zwemslip deze zomer over het strand te lopen :). Korte vraag nog aan de mede speedo dragers hier. Doen jullie je speedo onder een broek aan en trekken jullie vervolgens die broek uit als jullie op het strand of zwembad zijn? gaan jullie gewoon enkel in een speedo naar het strand/zwembad? Of kleden jullie je om op het strand/zwembad?

    Ik zat er zelf aan te denken om gewoon deze vakantie alleen Speedo’s mee te nemen en alle zwemshorts thuis te laten, zodat ik zeker niet terug kan. Mij leek het meest logisch om dan een broek over mijn speedo te doen en deze broek op het strand meteen uit te doen, maar ik hoor graag jullie adviezen :)

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik draag ook het liefst een speedo. Laatst was ik op het strand en zag ik enkele meisjes van mijn leeftijd naar mij kijken. Als jongen weet ik dat ik een vrij grote zak en grote kloten heb en de contouren daarvan tekenen zich wel af als ik een speedo draag. Even later stond één van die meisjes vlakbij mij en pakte mij onverwacht bij de zak. Ik vermoedde dat die meisjes onderling een weddenschap hadden afgesloten. Ik heb niks terug gedaan, maar vond dit wel een vreemde actie om dit zomaar bij een jongen te doen. Als je als jongen een speedo draagt, betekent dat toch niet dat dit zomaar kan?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen22 heeft gelijk. Er is niks mis mee om een speedo te dragen. Ikdoe het zelf ook. Dat bij ons de vormen zich wat aftekenen, geeft toch niks. Wij zijn toch jongens en dat mag toch wel gezien worden.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet gewoon doen wat je zelf fijn vindt. Je zult merken dat na 1 of 2 keer niemand er meer wat van zegt, als ze dat al doen...

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Een gewone short wordt in de meeste zwembaden inderdaad niet toegestaan. Dat omdat deze ook gewoon buiten gedragen kunnen worden. Alle andere zwembroeken zijn toegestaan:
    - slip
    - zwemshort
    - jammer
    En dan zijn er nog een paar andere maar die zijn alleen maar voor de proffessionele zwemmers, en worden vaak als 'foetelen' beschouwd omdat ze helpen snelheid te maken. Vaak bedekken die het hele lichaam. Maar als ge echt van zwemmen houdt, van het water om u henen, dan draagt ge die niet.
    En met de meeste slips ziet ge uw zaakske niet zo erg duidelijk zitten hoor, tenzij ge ze te klein koopt. De vormen zijn wel zichtbaar, maar tis niet alsof ge in uw blootje staat. Bij de echte zwemshorten en jammers ziet ge trouwens dezelfde vormen, het enige verschil is de lengte van de pijpen.
    Ik voel graag het water om me heen, dus voor mij altijd een slip. Dat geeft ook de meeste bewegingsvrijheid; of zo voelt het toch aan voor mij want velen uit de zwemvereniging zeggen dat er geen verschil is. Tzal tussen mijn oren zitten :-)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • heyyy,
    nice om te horen dat je t wilt en durft! ik ben vorige zomer begonnen met het dragen van n zwemboxer heb m 1 keer aan gehad toen k met n maatje ging zwemmen en 1 keer toen we met t gezin naar t strand gingen k wilde dit al heel lang alleen durf ik steeds niet, ik ging pas met mn broertje en zn vriendje zwemmen heb toen die zwemboxer onder mn zwemshort gedaan de dag drna ben k met n maatje en met mn broertje gaan zwemmen en heb toen alleen mn zwemboxer aan gedaan, k heb dr helemaal niks van gehoord en zat echt weer super chill alleen vindt ik t jammer dat mn piemel door t water zo klein wordt hij is slap al niet zo heel groot dus dat vindt ik wel n beetje jammer, k vindt eig dat ze het in heel nederland moeten gaan verplichten dan hangt er ook niet zon schaamte meer omheen k ga deze zomer proberen gwn alleen die zwemboxer te dragen, als k een keertje een nieuwe zwembroek ga halen ga k wss ook weer n zwemboxer halen
    k vindt t alleen heel erg spannend om in t dorp te gaan zwemmen met die zwemboxer want dan schaam k me een beetje tegenover leeftijdsgenoten die ik ken, heeft iemand hier tips op? bijv iets van n reactie waarmee je ze klem zet (hehe)
    k heb afgelopen zomer ook 2 slips aan mn ondergoed assortiment toegevoegd deze bevallen me ook goed alleen dit durf ik niet echt aan andere te laten zien omdat k ook niet altijd mn schaamhaar rondom weggeschoren heb en ik me te erg schaam voor zoiets
    ben ook wel benieuwd naar jullie verhalen over het gaan/willen gaan dragen van (zwem)slips of zwemboxers

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • A bij ons op school is het verplicht om zwemslip te dragen tijdens het schoolzwemmen . Het is niet de school die het verplicht maar de zwembadbeheerders het gaat over hygiëne . Vind dat ook niet zo cool om dit te dragen omdat dan alles goed zie zitten .

    12 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten