Skip to content
53 reacties
12312 weergaves

controle ballen & penis

Waarom wordt iedere keer als ik bij de schoolarts kom mijn ballen en penis gecontroleerd? Laatst was ik bij een sportkeuring en daar deed de arts het ook weer dat is inclusief de schoolarts al de vijfde of zesde keer. Ik kan me voorstellen dat ze als je voor het eerst bij de schoolarts komt dat ze dan voelen of je ballen zijn ingedaald maar als dat zo is hoeven ze dat toch niet iedere keer te herhalen en de sportarts toch al helemaal niet.

16 jaar
2 jaren geleden

53 Reacties

  • De controle bij de schoolarts van je ballen en lul valt best wel mee.

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • Op de unief is het ook nog steeds die controle, dat verbaasde me wel omdat ik dacht dat dit alleen maar in het middelbaar was. Het was gewoon hetzelfde. Met de vragenlijst kunt ge soms plezier hebben:
    Vraag: "gebruikt ge voorbehoedsmiddelen?"
    Antwoord: "neen, ik kan niet zwanger worden."
    De controlearts moest een grijns onderdrukken toen zijne cent viel, en dat vond ik dat weer plezant.

    De eerste keer (derde middelbaar) dat ze ook beneden controleerden was eigenlijk het spannendste, omdat ge niet weet wat er gaat gebeuren. Broer had me al nachtmerrieachtige scenario's voorgeschoteld maar bij hem zag er alles toch volledig normaal uit nadien.
    Onderbroekje naar beneden en de dokter zijn werk laten doen. Erectie? Ja, van zodra hij me aanraakte en dat is geen broodje aap, zoals hierboven ergens geschreven :-) . Ik zei 'sorry', maar de dokter zei dat het veel voorkwam en dat het voor hem dan eigenlijk makkelijker was om alles te controleren. Op CLB nooit helemaal naakt gestaan, bij de sportarts één keer wel en dat vond ik toch wel wat te spannend; Met zwemmen ben ik zo gewoon om uit te trekken, dat ik dat toen deed in plaats van gewoon wat te laten zakken. De dokter liet er niets van merken in ieder geval en het heeft heel weinig gescheeld of ik was klaar gekomen tijdens zijn controle. Dat zou dan mijn eigen schuld geweest zijn door verstrooidheid.

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Jongen van 17. Jij hebt mij gerust gesteld. Ik moet ook binnenkort naar de schoolarts en ondanks dat ik een stoere jongen ben, zag ik er al wat tegen op, dat gedeelte van ballen knijpen, maar jij hebt mij nu gerust gesteld.

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • J15, De dokter knijpt niet hard in je ballen. Dit doen ze om te voelen of je geen verdikking of iets hebt dat teelbalkanker zou kunnen zijn. je ballen moeten zacht en glad zijn heen harde verdikking of bultjes.

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Bij de schoolarts gaat het erom dat je ontwikkeling of eventueel later optredende afwijkingen/ziekten *preventief* worden opgespoord.

    Bij een sportkeuring kijken ze overwegend naar andere dingen. Alleen: de sportarts weet vaak niet wie of jij bent, of en hoe vaak je al gecontroleerd bent bij *een* schoolarts en als dat zo is, heeft hij de resultaten van dat onderzoek niet meteen bij de hand. Dat laatste schoolonderzoek kan dan easy alweer 1, 2 jaar geleden zijn en in de puberteit veranderen lichamen snel.

    Alles bij elkaar is dat een stuk makkelijker en efficiënter om gewoon de hele routine af te werken om penis (voorhuid) en ballen enz.
    af te werken dan af te gaan op een verklaring of aanname "dat het wel gedaan zal zijn".

    Bovendien zijn (goede!) artsen nogal eigenheimers: "een andere zal het misschien wel gedaan hebben, maar ik wil toch zeker zijn dat het goed (haha) gedaan is." Dit ook om achteraf problemen te voorkomen als iets over het hoofd gezien is. Het gaat tenslotte om je gezondheid. Dan is het beter dingen 2 keer "onnodig" te checken dan 1 keer te "vergeten"!

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Andere jongen van 15. Als jij in de ballen wordt geknepen, dat doet toch hartstikke zeer? Mijn ballen zijn tenminste super gevoelig! Zijn er meer jongens bij wie dat gebeurt? Waarom gebeurt dat dan, wat is het nut ervan? Ik heb ook best grote ballen en als mijn vriendin daar heel voorzichtig aan voelt, dan is het al heel gevoelig, laat staan als je erin geknepen wordt.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • 1.man of vrouw als dokter? Man
    2. Moest boxer uit ? Enkel op.einde of lange tijd ? ik lag op zo een tafel en hij onderzocht knieen, heupen, duwen op buik, kloppen op borst, dan zei hij laat je broek even zakken dus ik deed ze naar beneden, duurde niet lang
    3. Werden je ballen betast ? ja, beetje zacht aan gevoelt en een voor een vast genomen
    4. Werd je lul betast ? Voorhuid ? ja, nam even lul vast en trok velletje naar beneden
    5. Kreeg je stijve ? nee, was veel te zenuwachtig en heb van geen enkele andere jongen ooit gehoord er iemand een stijve kreeg en zeker niet klaargekomen is, volgens mij is dat allemaal broodje aap verhaal als je da hier leest
    en extra punt 6: ogen, oren, rug(gegraat), neus, keel, vingers/tenen werden ook onderzocht en gevraagd of ik thuis or ergens problemen mee had

    14 jaar
    4 maanden geleden
  • 1 Vrouw
    2 Mijn slipje had ik langere tijd naar beneden
    3 Mijn kloten werden uitgebreid betast. Mijn kloten werden betast en vergeleken met kralen van een kralenketting. Vervolgens werd ik in mijn kloten geknepen, eerst de ene en daarna de andere. Terwijl dit gebeurde moest ik op mijn pols blazen. Daarna werd ik nog even in beide kloten tegelijk geknepen
    4 Mijn lul werd ook betast, ook werd mijn voorhuid een paar keer wat naar achteren geschoven, maar dat ging vrij soepel, zodat dit niet zo lang duurde.
    5 Ik kreeg een halfstijve toen ze mij bij de zak pakte.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Heyy
    Ik ben 13 en zit in 3de middelbaar
    Ben 1 week geleden geweest
    Bij ons was het een vrouw
    Eerst moest je kleren uitdoen tot je boxer
    Ik moest een paar vragen beantwoorden, meten, gewicht,...
    Toen moest mijn boxer uit
    Ik had al een stijve en ze zij dat hij al groot was voor mijn leeftijd. Eerst voelde ze aan mn ballen of ze ingedaald zijn en hoe groot ze zijn of ik spataders heb, maar dat ging allenmaal goed. Toen trok ze mn voorhyid paar keer naar achteren om te zien of dat aalemaal goed ging en het daar proper was(kwam wel bijne klaar) toen mn eikel ontbloot was ging ze hem meten. Toen mocht ik me terug aankleden en was het aan de volgende
    Groetjes!

    13 jaar
    4 maanden geleden
  • Hey..zijn er Belgische jongens die over hun medisch onderzoek in het derde middelbaar willen reageren...
    En wat vragen hierover...
    1.man of vrouw als dokter?
    2. Moest boxer uit ? Enkel op.einde of lange tijd ?
    3. Werden je ballen betast ?
    4. Werd je lul betast ? Voorhuid ?
    5. Kreeg je stijve ?

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Hierboven: ja

    14 jaar
    4 maanden geleden
  • J15 de schoolarts controleerde bij alle jongens hun piemel, voorhuid en ballen. Op het einde moest je altijd je onderbroek uitdoen. Ze bekeek dan je piemel, schoof je voorhuid een paar keer naar achteren en voelde uitgebreid aan je ballen. Ik moest extra gecontroleerd worden, maar de bij de andere jongens uit mijn klas keek ze wel bij elk onderzoek.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik ben nog nooit gecontroleerd... is dat raar?

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik vond het inderdaad geen probleem om regelmatig onderzocht te worden. Je wilt natuurlijk dat alles goed werkt. Maar niet elke jongen wordt ieder half jaar gecontroleerd.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Jongen14. Ik heb er geen problemen mee, dat is het punt niet. Bij mij wordt "alles" wel goed in de gaten gehouden en dat is alleen maar een voordeel. Dan zijn er tenminste, hopelijk, geen rare dingen aan de hand. Ik vroeg mij alleen af of er meer jongens zijn, die in dit opzicht zo goed gecontroleerd worden. Ik heb de schoolarts vorig jaar ook gevraagd of er dingen waren, die haar opvielen. Zij zei toen tegen mij dat zij met die kralenketting de grootte van mijn kloten kon vaststellen en dat bleek dat ik toen als 14-jarige jongen al grotere kloten had dan de meeste volwassen mannen hebben. Ook zei ze toen dat mijn kloten heel mooi onderin mijn zak hangen. In het tussenliggende jaar zijn mijn kloten ook nog groter geworden.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • wat is het probleem eig, je gaat toch ook elke jaar naar de tandarts en soms naar de huisarts als je ergens wat voelt, je kan toch beter zeker zijn dat er niks mis is anders is het mss te laat om er wat aan te doen.

    14 jaar
    4 maanden geleden
  • Bij mij hebben ze toen ontdekt dat ik besneden moest worden omdat ik 14 was mijn voorhuid te krap was. Ik had ook altijd ontstekingen

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • @j15. Weet je ook waarom de schoolarts de groei en conditie van je ballen extra in de gaten wilt houden? Bij mij was het om te zien op mijn pendelbal zich wel goed ontwikkelde. Als die kleiner zou blijven zou dat een negatief effect kunnen hebben op mijn zaadproductie. Gelukkig was dat niet zo. Voor de zekerheid heb ik op mijn 18e een test gedaan.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik moet ook ieder half jaar bij de schoolarts komen, al vanaf mijn 12-de jaar. Zij onderzoekt dan heel uitgebreid mijn zak en mijn kloten. Ze voelt dan met haar ene hand aan mijn linkerkloot en met haar andere hand aan een soort kralenketting. Daarna doet zij hetzelfde met mijn rechterkloot. Vervolgens knijpt zij mij ook in mijn kloten, eerst in mijn linkerkloot, daarna mijn rechterkloot en tenslotte in beide kloten tegelijk. Terwijl zij dat doet, moet ik op mijn pols blazen. Zij zegt dat ik voor mijn leeftijd grote kloten heb en dat de groei en de conditie van mijn kloten goed door haar in de gaten moet worden gehouden, vandaar dat ik ieder half jaar terug moet komen.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Helemaal goed dat ze het controleren.
    Een van mijn balletjes was niet ingedaald en zat bij de lies. Ben via schoolarts naar her ziekhuis gegaan.

    14 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten