Skip to content
12 reacties
1606 weergaves

Mijn broertje (13) pubert, hoe lang duurt dat?

Ik vraag het maar aan de jongens. Sinds vorige week mag ik zijn piemeltje niet meer zien. Het begint net ergens op te lijken. Uitleggen dat ik zijn zus ben helpt niet. Hadden jullie dat ook en hoelang duurt dat?

17 jaar
2 jaren geleden

12 Reacties

  • als mosterd naar de maaltijd hier tog mn reactie. je kan er niks van zeggen. Wij zijn thuis heel open opgevoed, maar tog is mijn kleine broertje preuts. vanaf 13 ongeveer heb ik hem nooit meer naakt gezien, badkamer op slot enzo en altijd wat aan. (hij is nu bijna 17) Ook op voetballen doucht hij niet. zelf ben ik totaal niet preuts en loop ik altijd en overal naakt. bedoel daar waar het normaal is he in huis van/naar badkamer en douch sportschool etc. Ook bij mijn vriendin thuis , waarik bijna alle weekeneden ben. dan loop ik ook naakt naar de badkamer, zo ook mijn schoonmoeder (heb ik al paar keer over geschreven) maar ook haar brioertje die ook bijna 17 is doet dat gewoon. Ik bedoel maar: iedereen is anders ook al wordt je zelfde opgevoed.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • ik herken je verhaal ook, met mijn broertje van 13 die nu ook in de puberteit begint te komen. Maar omdat wij jongens onder mekaar zijn doen we allebei niet preuts hoor. We wisselen elkaar af in de badkamer als de ander nog bezig is en ook tijdens het omkleden zien we elkaar naakt. toen hij de eerste haartjes kreeg schaamde hij zich maar dat is verzelf over gegaan en nu loopt hij er mee te pronken en is hij trots op zijn groeiende piemel en ballen. hij heeeft het ook al eens een paar keer gehad over aftrekken maar hij doet dan ze best maar.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is mooi dat hij zich weer gewoon laat zien en jij dan natuurlijk ook.

    En is het bij hem dan ook veranderd?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Bedankt ook J17 voor de reaktie. Begrepen. Er is een misverstand, we hebben ieder een eigen kamer. Ik moet er niet aan denken dat we bij elkaar op de kamer moeten dan heb je inderdaad geen privacy. Ik heb dan wel een vriend maar wil wel nog met mezelf bezig zijn. En hij zeker. Daar kun je het wel open en grappig met elkaar over hebben maar wil je niet meemaken.
    We zien elkaar dus alleen in de avond en de morgen tussen toilet badkamer en onze kamer heen en weer gaan en stemmen even af. Savonds ben ik meestal later. Maar goed het is opgelost. Ik had vanmorgen me aangepast en ondergoed aan, komt hij uit zijn kamer weer in zijn blootje. Ik alles weer uit, we moesten er om lachen. Preutsheid heeft een week geduurd. Ons kleine wereldje is weer simpel. Vanmiddag komt mijn vriend.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hij is een puber, een beginnende puber ook nog. Privacy willen is daar de definitie van. Gun hem die dan ook. Mijn kleine broer was exact zo. Erom lachen of zeggen dat het niet hoeft gaat niet helpen. Of het later verandert zal dan wel blijken, maar veel maakt dat volgens mij niet uit. Ik kan me voorstellen dat op dezelfde kamer slapen op die leeftijd allesbehalve leuk is. Ik vrees dus dat jij je wel zal moeten aanpassen hoor, als een andere kamer hebben geen optie is.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee we zitten op een grote verbouwde zolder m19 en delen badkamer en heel klein keukentje. Rekening met elkaar houden moet je altijd al en hij heeft natuurlijk meer rust nodig. Dus ik ga vaker naar mijn vriend dan dat die hier komt, maar in het weekend is die er wel af entoe. Van de zomer ga ik studeren dus dan krijgt mijn broer hier door de week het rijk alleen. Ik zal me maar aanpassen, slipje aan niet alleen op die dagen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Jullie delen een kamer? Lijkt mij bloed irritant maar goed als er meer kinderen zijn dan kamers in het huis kan niet in iemand zn portemonnee kijken. En ja uiteraard aanpassen gun hem zijn privacy

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee jongens, dat snap ik allemaal. Dat bepaalt hij zelf en het is niet nodig maar het zou makkelijker en opener zijn. We zitten hier 4 jaar op zolder en ik ben er ook doorgekomen. Als hij vriendjes te logeren heeft heb ik uiteraard sochtends wat aan en hij meestal al ik vriendinnen heb. Mijn vriend trok gelijk zijn boxer uit toen hij bloot was naar ons badhok. Dat was nog zo, dus ik ben benieuwd. En wat moet ik nu? Wachten tot het over gaat of aanpassen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Is zijn eigen keuze aan wie hij zijn lichaam laat zien heb jij nul recht op, niet zo moeilijk over doen je klinkt zelf als een puberella

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Persoonlijk verwacht ik niet dat hij het op latere leeftijd wel goed zou vinden dat jij zijn piemel ziet. Mag hij wel naar jouw vagina kijken? En doet hij dat nog steeds, of ook niet meer? Ik denk dat het vooral is dat het kinds eraf gaat bij hem en hij zich dus wat meer schaamt. Ik heb zelf geen zus, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Vooral als ze 4 jaar ouder is.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat verschilt per jongen.
    Maar waarom wil je zo graag zijn piemel zien dan?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom wil je zijn lul zo nodig zien?

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten