Skip to content
9 reacties
1341 weergaves

Haar millimeteren?

Ik ben mijn haar zat en wil daarom een buzzcut of het laten millimeteren. Wel heb ik last van een hoge haarlijn waardoor ik toch nog niet zeker weet of ik het ga doen. Maakt het je hoofd optisch groter of kleiner? want straks heb ik geen haar meer om mijn voorhoofd te bedekken. Hebben jullie ervaring of tips over of ik het moet doen en hoe?

16 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik denk net als wat iedereen hier schrijft dat je het gewoon moet doen. Of miss heb je het al gemillimetert? Niets te verliezen en als je het niets vind ben je na een paar weken weer terug.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik denk net als wat iedereen hier schrijft dat je het gewoon moet doen. Of miss heb je het al gemillimetert? Niets te verliezen en als je het niets vind ben je na een paar weken weer terug.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Paar keer door me pa laten millimeteren. Lijkt heel makkelijk en is het ook. Alleen als de kapper het doet is het net wat mooier. De zijkanten scheert de kapper ook bij mij heel hoog op met de ijzeren kam van de tondeuse en daarna met een soort ladyshaver helemaal glad. En bovenop standje 2. Met scherpe contouren. En ook mijn baardje en snor bijwerken. Wel elke week bijhouden. Maar gelukkig hebben ze een abo dus voor vaste klanten is het goedkoper.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • #18. Even op youtube googelen. Je hebt zoveel verschillende buzzcuts en fades (opscheer). Zelf ben ik begonnen met een medium opscheer. Al snel vroeg ik mijn kapper om mijn haar veel korter en hoger op te scheren (zonder opzetkam) met een hoge overloop en medium kuif. Mijn vrienden hebben ook bijna allemaal een opscheer. Ik vind het erg mooi staan. Mannelijk, stoer en makkelijk. De eerste keer zou ik naar een goede herenkapper of barbershop gaan voor een opscheer. Vaak zijn Turkse of Marokkaanse herenkappers beter dan een dure barbershop. Ik betaal bij mijn Marokkaanse kapper 15 euro. Pluk van internet wat foto's en laat het aan je barber zien zodat hij weet wat de bedoeling is. Ik kan je een opgeschoren kapsel heel erg aanraden. Het staat bij iedereen goed en modieus.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat is het verschil tussen je haar millimeteren, buzzcut, kaal of een hoge kale opscheer? En kan je dit zelf? Ik wil dit miss ook doen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon doen. Vooraf is het moeilijk in te schatten hoe het gaat staan. Je kan wel proberen om het uit te stellen tot de zomer. Dan is het warmer en dus ook fijner voor jezelf en logischer voor de mensen in je omgeving. Als je het niets vind laat je het groeien. Het ergste is dat je een paar weken een kale kop heb. Maar doe dan een pet op. Vorig jaar met Corona heb ik het door me broer laten millimeteren. Stand 1 volgens mij. Beviel top. Ik dacht dat mijn hoofd veel groter zal zijn maar dat viel erg mee. En daarna wel weer laten groeien. Maar deze zomer gaat weer de tondeuse er over. Misschien nog wat korter. Bij de kapper kunnen ze ook met overloop doen. Dus korter aan de zijkant en langer bovenop. Kan je ook overwegen. Maar iedereen zou het moeten kunnen doen bij je.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja je hoofd lijkt er veel groter door, doe het gwn, het groeit wel weer aan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Een buzzcut is niet zo mooi. Zeker als je voor een hoge haargrens hebt. Daarom is het dan beter daar wat langer haar te houden. Zelf ben ik enorm liefhebber van zeer kort hoog opgeschoren haar. Ik heb het ongeveer zoals op youtube John Burger haircuts Bald drop fade sweep. Dit staat mannelijk, modern en is makkelijk te onderhouden. John burger heeft meerdere mooie haircuts. Even kijken of er iets voor jou tussen zit.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon doen... mijn moeder doet het zelf bij me met de tondeuse op standje 2, super makkelijk. vind je het toch niks groeit het snel weer aan. PS heb zelf ook best inhammen/hoge haarlijn en juist daarom gedaan

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten