Skip to content
15 reacties
1607 weergaves

Stage lopen en lastig gevallen

Ik heb een stage plaats bij een bedrijf. De jongen die mij miet begeleiden zit elke keer aan mij. Hij doet dat heel onopvallend. Hand op m’n schouder, been en de laatste keer op m’n kont. Ik vind het best lastig om hier wat van te zeggen. Hij is gay dat heeft hij gezegd. Ik ben bi maar dat weet hij niet. Hie moet ik het zeggen dat ik dit niet wil

21 jaar
2 jaren geleden

15 Reacties

  • @TS, goed dat je er wat van hebt gezegd, en goed dat de manager er wat mee heeft gedaan!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier
    Hij zat weer aan mij afgelopen week. Ik had erover na gedacht wat ik zou doen. Ik heb hardop gezegd dat hij van mij af moet blijven. Hij schrok ervan zag ik. Ook andere collega's van hem hoorde het. Ik heb daarna een gesprek gehad met de manager. Die jongen heeft een waarschuwing gehad en ik heb een andere stage begeleider.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS en j20, dit kan absoluut niet, hier moeten jullie week ban maken. Dit gaat minstens over aanranding (j21) en zelf verkrachting j21. Waarom zullen ze je niet geloven. Als je veerkracht bent dan moet je bewijzen in handen hebben, hoe zag zijn geslachtsdeel eruit, wijze van beharing, type en kleur onderbroek, ergens op een normaal onzichtbare plek lichaams kenmerken; moedervlek, oude wond of id.

    Ik geloof in een wereld waarbij het om de waarheid gaat, dit soort mensen zijn verwerpelijk en moeten gestraft worden. Neem iemand in vertrouwen en onderneem actie, NU, want dit moet gestopt worden. Heel veel sterkte en succes!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste J20, Wat jou is overkomen is heel erg. Het heeft jou je diploma gekost en je toekomst in negatieve zin veranderd. De manier waarop die begeleider jou min of meer gedwongen heeft aan zijn verlangens te voldoen is dezelfde die verkrachters (verkrachting was het) altijd gebruiken. "Ik kon er niets aan doen, ze was zo uitdagend, ze vroeg er om".
    Dat is laf, smerig en uitermate verwerpelijk. Voor dat soort mensen is iemand al gauw uitdagend. Een beetje strakke broek of T-shirt, en hup, de hormonen slaan op hol. Deze man is gewoon een stiekeme homo die verlangt naar seks maar die niet op de gebruikelijke manier zoekt. Hij maakt misbruik van zijn machtspositie om te krijgen wat hij wil.

    Wat jij natuurlijk had moeten doen is naar je stagebegeleider van school gaan en daar zeggen dat jij lastig wordt gevallen en je onveilig voelt. Het zijn niet alleen jongens die zo iets overkomt en ik denk dat ze jou wel serieus hadden genomen. Iemand zoals jij zegt zo iets niet zomaar!

    Nu zit je dus met een niet afgemaakte opleiding en heb je moeite om relaties aan te gaan. Ik ga je iets vragen waar je niet op hoeft te reageren. Ik vraag mij namelijk af of jij homo bent en niet uit de kast. Als jij homo bent dan is het mogelijk dat die begeleider dat herkende en dacht dat hij het wel kon maken. Dan begrijp ik ook dat jij er op school en thuis niet over wilde praten.

    Die niet afgemaakte opleiding is een probleem. Ik zou je adviseren om naar je school te gaan, daar je verhaal te vertellen en vragen of je verder mag met je studie. Bij scholen gaat het om de leerling of student en als dat mogelijk is zullen ze je zeker willen helpen.
    Die begeleider van dat bedrijf heeft waarschijnlijk meer stagiairs gehad en misschien heeft hij daar hetzelfde gedaan. De school zou eens aan die anderen naar hun ervaringen kunnen vragen. Als ze jouw verhaal bevestigen dan sta jij sterker.
    Of die begeleider aangepakt gaat worden is de vraag. Voor het bedrijf is hij waarschijnlijk een waardevol iemand en hij heeft een gezin, maar ze kunnen dit niet negeren. Zeker niet met de sfeer die momenteel rond dit soort dingen hangt.

    Ik adviseer jou dus om moedig te zijn en met je ouders en je school hier over te gaan praten. Met het opzouten van je gevoelens en je trauma bereik je niets. Het moet naar buiten komen en toekomstige stagiairs moeten beschermd worden tegen dit soort praktijken. Als iedereen blijft zwijgen verandert er niets.
    Jouw school heeft vast wel een vertrouwenspersoon voor dit soort zaken. Vraag een gesprek aan en vertel alles. Het zal even moeilijk zijn maar je gaat je daarna veel beter voelen. Schrijf het desnoods op zoals je hier gedaan hebt, maar dan met namen en adressen en gedetailleerder.

    Ik ken je ouders niet, maar ik kan mij voorstellen dat er iemand heel boos gaat worden en niet op jou. Die begeleider kon nog wel eens heel erge spijt krijgen van wat hij heeft gedaan.
    Aangifte bij de politie kan je ook overwegen. Je kan wel niets bewijzen, maar ze gaan wel eens met die man 'praten' neem ik aan en dat kan hij al heel vervelend vinden. Als er anderen zijn met dezelfde ervaringen dan wordt het heel moeilijk voor hem.
    Dat jij er door gestopt bent met je opleiding is al een aanwijzing dat jij het niet uit vrije wil hebt gedaan.

    Jij zegt dat je niets kan doen en dat niemand je zal geloven. Dat is niet waar! Je kan heel veel doen en er zullen zeker mensen zijn die jou geloven en willen helpen. Laat die ellendeling niet jouw leven kapot gemaakt hebben!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb hetzelfde meegemaakt op mijn stage. Ook een homoseksuele begeleider die niet van me af kon blijven en mij wilde. Was een volwassen man. Hij legde de schuld bij mij en zei dat ik er erg aantrekkelijk uitzag en dat ik mij erg uitdagend gedroeg en daardoor opwinding bij hem veroorzaakte en dat ik daarvan de consequenties moest ervaren (= geneukt worden). Ik heb daar helaas aan meegewerkt, wist van schrik niet wat me overkwam en twijfelde aan mezelf of het inderdaad mijn schuld was. Hij wilde daarna steeds vaker, soms alweer na enkele dagen. Na 8 keer die verschrikkelijke ervaring ben ik uit paniek met mijn stage (en opleiding) gestopt. Uit schaamte durfde ik niemand (ook mijn ouders niet en school) de werkelijke reden vertellen. Daardoor werden mijn ouders boos dat ik zomaar met mijn opleiding stopte. Ik voel me nog steeds erg rot over het gebeurde en verwijt mezelf dat ik geen weerstand heb geboden, maar dat is achteraf. Toen ik in die situatie zat had ik het gevoel of hij mij helemaal in zijn macht had. Heb nu nog steeds moeite met relaties. Hij was erg populair binnen het bedrijf en heeft nu ook nog een hogere positie gekregen heb ik gehoord. Later ben ik erachter gekomen dat hij getrouwd was en een vrouw en kinderen heeft. Dus ik kan niets doen want niemand zal mij geloven.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @ts: en wat heb je nou gedaan? ben benieuwd of het gelukt/opgelost is...

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben T S

    Hij is 23 en begeleidt mijn stage.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Vraag aan hem of hij in het rijtje van Ali B-Marco B. - Marc O etc etc wilt. Vandaag de dag is het makkelijk aan te kaarten. Ik zou het wel eerst gewoon zelf tegen hem zeggen dat je het niet wilt misschien heeft hij het niet helemaal door. Een whapp of mail sturen vind ik ook wel goed idee (zie hierboven ergens) dan heb je idd alvast beetje bewijs zeker als hij bericht terug stuurt! Ik ken toevallig zelf ook wat mensen die beetje "handtastelijk" zijn maar die zijn gewoon zo, heb er niet zo veel moeite mee. Maar nogmaals als jij het niet fijn vind: altijd zeggen!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Het klopt natuurlijk allemaal wel wat de mensen hier schrijven. Maar ik ben bang dat de sfeer tussen jullie grondig verpest zal zijn wanneer je hem op de vingers gaat tikken en zeker als je je beklag gaat doen bij de directie. Is het dat waard? Je zou hem ook kunnen laten begaan (tot op zekere hoogte) en dan ben je nu al verzekerd van een gunstig stagerapport... Het is tenslotte geen aanranding wat hij doet. Het overwegen waard vind ik.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Inderdaad het melden, of een goed gesprek met hem proberen te beginnen en het onderling oplossen.
    Hoe oud is hij?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Schriftelijk naar hem mailen of appen. Mocht het erbij malloot zijn heb je bewijs

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt het over een jongen die jou moet begeleiden. Dat klinkt erg jong voor een stagebegeleider. Als hij ongeveer dezelfde leeftijd heeft zou het in elk geval met hem moeten bespreken en aangeven dat jij dat niet wilt.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je het niet tegen hem durft te zeggen, kan je het ook bij je mentor of de stagebegeleider van school doorgeven, of anders naar de hr person van je stage (of anders de baas) wees niet bang om het te zeggen, geef juist je grenzen aana

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon duidelijk aangeven bij de volgende aanraking dat je daar niet van gediend bent. En mocht hij toch doorgaan gewoon naar de leidinggevende of vertrouwenspersoon stappen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja dat is best n vervelende situatie. Je moet hem echt duidelijk uitleggen dat je dit niet wil anders blijft hij het doen. Je kunt hem de eerst volgende keer direct confronteren met zijn gedrag en zeggen dat je niet door hem aangeraakt wil wirden.

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten