Skip to content
12 reacties
1536 weergaves

Al scheren of niet?

Hallo, k heb een kort vraagje. Ik zie dat ik behaard begin te raken. Op mijn benen ben ik al voor 3/4 een beer😇, rond mijn noten ook al. En mijn oksels beginnen ook al een beetje. Is het normaal om dit gewoon toe te laten of is het wel zo netjes om weg te halen. Als ik het tegen mijn vader zeg, zegt hij dat het niet nodig is en dat alleen topsporters het doen. Wat denken jullie?

PS: ik kan nog niet scheren.

13 jaar
2 jaren geleden

12 Reacties

  • ik scheer zelf altijd men zak kaal en laat bovenop gewoon wat getrimd staan.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Of je dat wil doen is volledig je eigen keuze. Je geslacht maakt hierbij helemaal niet uit. Meisjes mogen kiezen het te laten staan, jongens mogen kiezen het weg te scheren. Er zijn wel een paar dingen die je dan moet onthouden. Allereerst, het is helemaal natuurlijk. Je hoeft je er dus niet voor te schamen. Ik weet nog dat ik in het begin ook moeite had met al dat haar maar ik ben eraan gewend geraakt. Ten tweede, scheren neemt veel werk. Je gaat het regelmatig opnieuw moeten doen, of het gaat gaan krabben en er gaan stoppeltjes komen. Bovendien is het scheren van je ballen niet een gemakkelijke zaak en is het iets waar je echt mee zal moeten oppassen. Je zegt ook dat je niet weet hoe je je moet scheren. Ga het dus niet zomaar doen of je gaat jezelf snijden! Zoek tutorials op op YouTube of vraag je vader om het voor te doen en begin op een niet gevoelige plaats zoals je bovenlip (als daar al iets groeit) of bevoordeeld je benen. Pas dus wel goed op bij het scheren. Maar mijn echte tip is: dat haar gaat blijven groeien, je krijgt het zonder behandeling niet permanent weg en het is helemaal natuurlijk. Leer er dus mee omgaan. Je lichaam verandert en je gaat eraan wennen. Klinkt gemakkelijk om te zeggen, maar elke jongen gaat hetzelfde door. Waarschijnlijk hebben veel van je vrienden exact hetzelfde.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik moet er niet aan denken.
    Buiten wat schaamhaar boven en rond mijn piemel heb ik nog niks, en wil het ook niet hebben. Schaamhaar wordt dus weg geschoren.
    Broer is 17 en bij hem is het hetzelfde.
    Maar wat gij wilt doen, moet ge zelf weten. Wat ge het mooiste vind, prettigste vind, plezantste vind enzoverder ...
    En wat ge ook doet, niemand zal u uitlachen want iedereen doet gewoon wat hij wilt en ge zult niet de enige zijn die een bepaalde keuze maakt.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • als je haar weg wilt dat moet zelf beslissen misschien kun je veet gebruiken

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Eens met de laatste reactie van jongen van 20. Haar op je ballen is mannelijk. Dus niet scheren als man. Vrouwen horen wel gewoon netjes kaalgeschoren te zijn daar.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • waarom scheren? DAN ZIEJE NIks meer de haar dracht van een gast

    gingers moeten rosse ballen heben

    enkel bij meiden moet de clit goed onderhouden zijn, geen landingsbaan of stripje maar gewoon alles af

    bij jongens hou ik van haar op de balzak

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet helemaal kaal scheren maar trimmen. Je kan dat met een tondeuse doen waar vaak ook kammetjes bij zitten die er op gezet kunnen woorden. Dan zelf uitproberen welke lengte je wil. Ineens gaan van veel haar naar ineens kaal ziet er raar ook. Ook groeit het zo snel dat je 2x per week weer opnieuw moet scheren dan. Met een geschoren lengte met de tondeuse valt dat minder op en dus minder onderhoud nodig.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet doen waar je je zelf goed bij voelt

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik weet nog dat ik toen ik jouw leeftijd had en die haartjes overal uit begonnen schieten dat ik ze ook allemaal weg wou, maar ik kan je verzekeren dat scheren echt geen pretje is hoor, zeker als je je benen of zo wil gaan doen. Als je daaraan begint zal je dat waarschijnlijk ongeveer om de twee dagen opnieuw moeten doen. Ik raad je aan om het gewoon te laten staan. Er is niets vreemds aan al dat haar, dat heeft iedereen. Het is misschien wel wat wennen, maar na een tijd ben je dat gewoon.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet scheren. Nu niet en nooit niet. Kaal is griezelig. Komt nog bij dat hoe meer je lichaamshaar scheert, hoe steiler het wordt. Dan heb je op je 20ste een stoppelbaard over je hele lichaam. Een soort egel op twee benen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben het niet eens met je vader, het is aan jou om te kiezen hoe je het wilt. Persoonlijk vond ik kaal niet mooi, maar netjes verzorgd, Schaamstreek en oksels zijn bij mij dus kort getrimd met tondeuse, heeft is voorkeur. Nogmaals jij bepaal het zelf!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik laat al mijn haar groeien.

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten