Skip to content
14 reacties
1503 weergaves

Twijfels over besnijden of verlengen toompje

Hoi allemaal,

Ik heb soms wat irritaties tijdens de seks en ben er laatst achter gekomen dat dit waarschijnlijk komt door een te kort toompje. Als ie stijf is krijg ik mijn voorhuid niet helemaal over de eikel.

Nu wil ik daarmee naar de dokter, maar ik vroeg me toch af of mensen er hier ervaring mee hebben. Wat jullie ermee hebben gedaan en hoe dat was.

Hoor het graag!

19 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • Denk niet te lichtzinnig over besnijdenissen. Het komt vaak voor dat mensen er spijt van krijgen. Terugdraaien kan je het niet, eraf is eraf. Ben er zelf ook echt geen fan van. Ziet er zo raar en lelijk uit.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben besneden en vind het wel beter zo. Ik kan het je zeer aanbevelen!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je toch geopereerd moet worden kun je je beter laten besnijden. Mijn vriend heeft een korte voorhuid en dat is ideaal. Het mooiste is dat het restant van je voorhuid als je slap bent nog voor een deel je eikel bedekt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou het voorleggen aan je huisarts. Als je voorhuid goed werkt dan kan je je toompje in laten knippen. Als dat het niet verhelpt dan kan je toch voor een besnijdenis kiezen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kon mijn knappe voorhuid wel tot achter mijn eikel trekken, maar door het korte toompje ook niet verder. En bij een stijve deed dat ook altijd pijn. Heb me op mijn 16de laten besnijden en er nog geen seconde spijt van gehad.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet besnijden als het niet nodig is. Toompje laten knippen of verlengen is veel eenvoudiger, en dan blijf je het gevoel in je eikel gewoon houden. Ziet er ook stukken beter uit.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben al jong besneden (gelukkig), maar kan het je alleen maar aanraden. Je bent als het goed is meteen van het probleem af.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @j22. Je zegt "verlengen van je toompje, maar dát zal niet gaan, een stukje weefsel erbij maken gaat nu eenmaal niet in een operatie." Dat is niet waar, je kunt toompje wel degelijk langer maken. De chirurg maakt er dan (eenvoudig gezegd) overdwars meerdere insnijdingen in, zodat de spanning eraf gaat. Het groeit dan na enkele weken vanzelf weer dicht maar is dan veel ruimer dan daarvoor. Het is aan TS (en zijn dokter natuurlijk) om te bepalen of dat voor hem voldoende is.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier,

    Bedankt voor alle reacties!

    Frenulotomie is het verlengen van het toompje. Verlengen klinkt misschien gek, maar zo noemen ze het wel. Ik denk dat ik, op basis van jullie adviezen, even ga bellen met of de dokter of met de praktijk. Het voornaamste is dat ik niet weet wat ik wil, en niet zeker weet wat mijn probleem zal oplossen. In principe is m'n voorhuid niet te krap, wanneer ik deze niet over de eikel heen krijg zie ik ook echt dat dat komt door het toompje. Zo kort is ie dus.

    Ervaringen zijn nog steeds meer dan welkom, mochten mensen bepaalde dingen hebben die belangrijk zijn om te weten dan kan ik dat meenemen in die gesprekken.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat toompje scheurt telkens een klein beetje in als je een beetje ruw sex hebt. Een paar keer vervelend, maar na een tijdje past het gewoon allemaal. Ziet keurig uit en heb er nooit meer last van. Althans zo ging het bij mij.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kunt beter gelijk contact opnemen met een besnijdenis kliniek in de buurt,ipv naar de huisarts en vanallles te proberen.
    Bij mij was dat eerder ook het geval,na een tijd sukkelen heb ik het op mijn 16de laten doen.
    Je kunt er meestal snel terecht.
    Mijn ervaring is de gehele voorhuid weg te laten halen
    Een vriend van me had 2 jaar problemen met zijn voorhuid en talloze keren naar de huisarts geweest.
    3 weken terug is hij er voor de ingreep geweest en hij zegt steeds dit had 2 jaar eerder moeten gebeuren.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Die vragen zijn dus perfect voor degene waar je huisarts je naar doorverwijst want hangt volleodg af hoe het bij jou het beste is te verhelpen

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Eerlijk gezegd snap ik niet goed wat je zegt. In de header heb je het over verlengen van je toompje, maar dát zal niet gaan, een stukje weefsel erbij maken gaat nu eenmaal niet in een operatie.
    Verder zeg je dat je irritaties hebt tijdens de seks, niet prettig, maar je zegt ook dat je je voorhuid niet helemaal over je eikel krijgt. Dat klinkjt meer alsof je voorhuid te krap is.
    Bij mij is mijn toompje weggesneden, dat was te krap, scheurde af en toe zelfs iets in bij wat steviger aftrekken. Dat was een eigenlijk simepele operatie onder plaatselijke verdoving waarbij mijn te krappe toompje gewoon volledig is weggesneden waarna met wat hechtinkjes de huid weer netjes aan elkaar werd gemaakt. Het heeft wat nagebloed, maar pijn heb ik er totaal niet van gehad. Daar ben ik zeer content mee, ik kan nu mijn (lange) voorhuid heel gemakkelijk helemaal achteruit stropen. Maar, mijn voorhuid ging op zich altijd al heel gemakkelijk over mijn eikel heen. En dát lees ik bij jou niet.
    Dus ja, het beste is inderdaad gewoon even bij je huisarts langsgaan en laten zien wat er aan de hand is. Ja, dat is wellicht spannend, want om goed te laten zien wat er speelt zul je daar een stijve moeten krijgen. Maar, huisartsen zien dagelijks blote mensen en om een goede diagnose te kunnen stellen moet je huisarts dus gewoon echt even kunnen zien waarvan je last hebt. Laat je het even horen als je naar je huisarts bent geweest, hoe jij het vond en hoe je huisarts reageerde?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • 2 x toompje verlengt en uiteindelijk besneden.
    Gevoel van toompje is stukken minder??

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten